• +359 878 767 000
 • Info@demana.bg
 • Българо-Руска Търговско – Промишлена Палата ул. “Никола Мирчев” 35, София 1113, България
Меню

ДОВЪРШИТЕЛНИ РАБОТИ

от DEMANA REAL ESTATE

    Днес съществуват съвременни материали за направа на зидария, на стени и по-качествени кофражи. Дебелите хастарни мазилки от варовик намират все по-широко приложение за сметка на тънко слойните декоративни мазилки. Съвременните материали за шпакловане до такава степен улесняват работата, като освен всичко останало направената по този начин шпакловка е качествена. Това се гарантира допълнително от надеждността на материалите. Сред основните предимства на новите материали е опростеният начин на подготовката на разтвора. Гарантира се получаване на такъв разтвор, който притежава оптимални за полагане на шпакловката качества. Онлайн запитване 

 

Шпакловка

Шпакловка
1 Шпакловка на стени с мрежа и гипсово лепило 2/ръце/
2 Шпакловка на таван с мрежа и гипсово лепило 2/ръце/
3 Шпакловка с гипсова шпакловка
4 Фина шпакловка с шитрок /2 ръце/
5 Фина шпакловка на таван с шитрок /2 ръце/
6 Шпакловка с теракол
Шлайфане
8 Грундиране /преди шпакловка, преди боя или с бетон контакт/
9 Монтаж на ръбохранители
9 Запълване на улеи с полагане на кабели
Забележка
Цялостна шпакловка до боя включва – грундиране преди шпакловка /грунд или бетонконтакт/, шпакловка с мрежа и гипсово лепило, фина шпакловка с мрежа и гипсово лепило, фина шпакловка с шитрок, шлайфане.

Двата материала спомагат за получаването на извънредно гладка повърхност с еднороден бял цвят. Това е предимство и при употребата на бяла или оцветена в друг нюанс боя, защото не се налага полагането на повече слоеве за скриване на цветните петна върху основата. В случай на необходимост след втвърдяване на шпакловката повърхността може да бъде допълнително загладена с шлифовъчен лист. Освен дървени и метални, могат да се използват и специални мрежести листове, които лесно се почистват от отделената прах, вместо тя да ги задръства. Всички основи с повишена стойност на попиване на влагата  трябва да се грундират предварително. Това важи за различните циментови замазки и варови мазилки, за газо бетонни блокчета, плочите от гипсо фазер и от дървени материали. Благодарение на предлаганите на пазара дълбоко проникващи материали те могат да се прилагат за подготовка на основата преди полагане на шпакловката и саморазливащи се замазки. Такива материали едновременно заздравяват основата и намаляват и уеднаквяват нейната попивна способност по цялата повърхност. Също така те слепват и свързват прахта с основата и придават водоотблъскващи свойства. Грундът пък може да се достави във вид на готов за употреба разтвор и се нанася с широка четка. Времето, което е необходимо за втвърдяване, е около 4 часа, след което работата по шпакловането може да продължи. 

   Преди началото на шпакловка е много важно да се направи качествена подготовка на стената. Обикновено при този процес се налагат три нанасяния. Първото е с гипсово лепило с цел даването на по-здрава основа. Второто нанасяне може да бъде извършено и с гипсова шпакловка. Последното трето нанасяне се извършва със шитрок.

   Много важно е преди започването на шпакловки  да се подготви добре основата. Правят се три слоя нанасяне. Единият е с гипсово лепило, а вторият може да се извърши и с гипсова шпакловка. Третото нанасяне е фино и цели да придаде завършен и окончателен вид на стената. Много производители предлагат продукти, които са с по-високо качество и едновременно с това по-лесни за употреба. Пример в това отношение са две гипсови вносни мазилки. Те са предназначени за ръчно полагане във вътрешността на сградата, като първата е подходяща за измазване на стени. Втората пък, която има по-силно сцепление с основата, се препоръчва при измазване на тавани. И двете мазилки са подходящи за еднослойно ръчно полагане върху грапави основи като бетон, варови и гипсови мазилки и много други. Двете мазилки всъщност представляват подготвен фабрично сух материал, който се разбърква с вода преди употреба. По този начин разтворът е годен за употреба в продължение на час и половина, което позволява голяма свобода на действие. След като се нанесе на стената, мазилката трябва да се заглади окончателно в рамките на 15 минути. Нанася се на пласт с дебелина между 8 и 10 мм.

    Основата непременно трябва да бъде здрава и добре почистена. Това е едно от най-важните обстоятелства при правенето на шпакловки. Също така по повърхността на бетонните елементи не бива да има наличие на остатъци от кофражни масла. Ако се налага, повърхностният слой на основата може да се заздрави с помощта на дълбоко проникващ грунд. Ако пък има нужда от по-голяма дебелина на мазилката върху стените, тя се изпълнява на два пласта. След като се нанесе и подравни, повърхността на долния слой се награпява посредством правенето на резки с върха на шпахтела. Когато се получи втвърдяване и повърхността започне да побелява, се пристъпва към грундиране. След изсъхване на грунда пък се нанася и вторият пласт мазилка, който се подравнява и повърхността му се заглажда. Шпакловки се правят всеки ден навсякъде по света и особено предвид факта, че на пазара вече са достъпни чуждестранни висококачествени продукти, прецизното им и точно изпълнение не представлява трудност.

   Шпакловането е онази задължителна операция, която придава гладкост и добър вид на повърхността на стените и таваните. На нея също така се разчита и за коригиране в известни граници на неравности в основата. За това този етап от ремонта на една стена или таван е много важен и прецизен, всеки професионалист в сферата знае, че в този етап не може да се пренебрегват добрите практики и задължително качествените материали. При класическите варови или циментни мазилки дори и след изпердашване с връхна фина шпакловка повърхността често остава зърниста. Това най-добре личи по грапавостта. Също така грапавост личи и след облепване на стените с тънки тапети. При подготовка на таваните за боядисване шпакловането е задължително поради простия факт, че  и най-малките неравности личат ясно в резултат на косо падащата светлина. Гипсовата шпакловка постепенно започва да измества варовата мазилка с течение на годините, а основата е сравнително равна – при отливане на междуетажните плочи върху качествен кофраж и най-вече след като газо бетонните блокчета навлизат в употреба за иззидване на вътрешни стени. Шпакловането е процес, който изисква тънко майсторство и умения. Приготвянето на чистия гипс, който преди години е единственият използван материал, отнема много време до получаването на гъст пастообразен разтвор.

     Той трябва едновременно да се втвърдява бавно  и да се получи на не ронещи се пластове. Техниката се свежда до получаване на т.нар. „пресечен гипсов разтвор” чрез неколкократно разбъркване със специална самоделно направена от арматурна пръчка бъркалка на още съвсем редкия разтвор. Гипсът трябва внимателно да бъде поръсван върху водата, за да не се образуват бучки. След всяко забъркване е необходимо да се изчаква за период от около 10 минути, докато разтворът се сгъсти и стане годен за шпакловане. Ако човек работи без помощник, се губи много време за приготвянето на разтвора. За щастие в наши дни това е вече минало и проблемите от подобен характер са забравени. Подготовката се извършва по сходен начин с този на останалите готови строителни разтвори на лепила и замазки. Необходимото количество суха смес се изсипва в предписаният от производителя и така също посочен на всеки чувал необходим грамаж студена чешмяна вода. След това се разбърква с миксер за строителни разтвори или бъркалка, закрепена в патронника на по-мощна бормашина. Второто основно предимство на тези материали се състои в следното: сравнително дългият период от време, през което разтворът остава годен за ползване. Например при шпакловка СТ 126 разтворът може да се използва в рамките на 40 – 60 минути. При разтвор СТ 127 времето се удължава на цели 24 часа. Това позволява прекъсването на работа за почивка и нейното подновяване със същия разтвор, стига той да се съхранява в плътно затворен съд. Употребата на тези два разтвора позволява едновременно спокойна работа и получаването на качествена и надеждна шпакловка. Също така материалът се изразходва напълно и не се налага неговото изхвърляне. Доброто сцепление към основата е третото ключово предимство на тези материали, като отново е важна добрата подготовка като и при тази на основата. Шпакловката има и висок процент на твърдост, което е от съществено значение за стените. Те непрестанно са изложени на удари и одрасквания. При по-дебели пластове шпакловката не се напуква, което има не по-малка роля за постигането на задоволителни резултати.

    Правилното подготвяне на основата е елемент с ключово значение преди началото на шпакловъчния процес. Именно от това зависи дали свършената работа ще оправдае очакванията и ще даде добри резултати. Съвременните материали са предназначени за тънко слойни висококачествени шпакловки на стени и тавани, които се намират на закрито. Те обаче не са удачно решение, когато трябва да се работи в помещения с висок процент влажност на въздуха. Често съвременните материали са във вид на насипен материал, който се доставя в хартиени торби. Те са защитени от вътрешната страна с тънко полиетиленово фолио срещу проникване на влага. Благодарение на материалите, които значително улесняват работния процес, се получават сигурни и надеждни шпакловки с високо качество. Третото фино нанасяне пък е завършващият елемент, който има основното предназначение да изглади напълно всички неравни повърхности.

  При лепене на плочки има различни изисквания и условия, защото те са разнообразни по вид и съответно са предназначени за различни помещения. Ако например се налага поставянето на плочки по стената и пода, е препоръчително да се започне от стената. Те не трябва да започнат от най-долния ред, който се намира на пода, а един или два реда по-нагоре. Плочките с изрисувани по тях декоративни елементи също са предпочитани, но трябва да се внимава да не се залепят на обратната страна, защото това със сигурност ще доведе до разваляне на целия ефект. Подготовката преди начало на лепенето е свързана с предназначеното за целта място – да бъде почистено и равно.

 

Плочки

Като при началото на всяка строителна дейност, и при лепенето на плочки е необходима добра подготовка на основата. Има различни видове, като всеки един от тях е предназначен за съответно помещение. Например за стена са уместни плочките от фаянс, за коридори – гранитогрес, а за под и баня – теракот. От значение е и процеса по фугиране, защото и при най-малката  неточност това може да създаде редица проблеми на живеещите в съседното жилище или на долния етаж. В случай че преди това стената е била боядисвана или пък облепяна с тапети, е необходимо да се изравни и шлифова с шкурка. Лепилото се разбърква внимателно, след като преди това е разбъркано с водата, за да се получи хомогенна смес.

Плочки
1 Лепене на фаянс, теракот, гранитогрес – стандартно
2 Лепене на фаянс, теракот, гранитогрес – диагонално
3 Обръщане на врати /прозорци/ с лайсни
4 Праг на врата
5 Фаянс за кухня
6 Стъпала до 1м. /без замазка/
7 Фугиране
8 Цокъл фабричен
9 Цокъл рязан от Ер Строй
10 Фриз за стена и под / или шарка
11 Подпрозоречен плод
12 Под с наклон в баня до 4м2 / замазка + лепене/
13 Подготовка на стени за лепене на плочки /хастарна мазилка с вар/
Подготовка на стени за лепене на плочки /лепене на гипсокартон и шпакловка с мрежа и теракол/
15 Скриване на тръба за WC до 0,5м. с YTONG и обличане с плочки
16 Изрязване на отвор в плочка
17 Ъгли с пилене на ръб
18 Монтаж на ревизия
19 Монтаж на декоративен камък
Забележка
Пълна гаранция от 5г. за ремонт на баня се дава при цялостен ремонт, който включва:
1 Къртене, изнасяне и извозване
2 ВИК – хоризонтална разводка
3 ВИК, щтрангове /препоръчително/
4 Ел. инсталация
5 Подготовка на стените за лепене на плочки
6 Изграждане на праг /препоръчително/
7 Полагане на замазка с наклони
8 Лепене на плочки
9 Монтаж на външни ал. ъгли
10 Шпакловка на таван
11 Мазилка на таван
12 Монтаж на санитария

След това лепилото се поставя върху маламашка, която помага за поставянето на точното количество. Същевременно чрез нейната употреба се свеждат до минимум рисковете от евентуално не залепване на плочките. Плътното прилепване на плочките е от съществено значение – всяка получена кухина може да я направи по-уязвима и тя да се напука дори от сравнително лек натиск. С цел да се определи и направи еднакво разстояние между плочките, е необходима употребата на кръстчета за фуги. Те са с различна по размери големина и се поставят на ъглите между тях. Теракотът е най-доброто средство, когато трябва да се лепят плочки за банята. Една от първите стъпки е свързана с измерването на всяка от стените в помещението. Взимат се височината и широчината на всяка вертикална стена, след което полученият сбор се умножава – ширината по височината – и по този начин се разбира колко точно е площта на дадена стена. Препоръчително е плочките да се купуват на квадратен метър и да се взима до 5% повече от необходимото количество. Докато все още процесът по поставянето им не е започнал, е желателно да се разгледа опцията за различна цветова гама, защото по този начин се постига повече ефективност и атрактивност на дизайна. Плочките могат да се съобразят и с останалата част от обзавеждането на помещението. Преди началото на залепването има още едно много важно нещо, което трябва да бъде направено.

    Това е обезопасяването и покриването на обзавеждането. Например тръбите и крановете могат да се покрият с картонени тръби, а останалата част от помещението – с полиетиленово покривало, което се захваща за стените с помощта на тиксо. В случай че има затруднения по отношение избора на основата, то циментовата е отлична опция. Банята е помещение, където постоянно има влага в големи количества. Циментовите основи се закупуват от специализирани магазини и имат различни размери, като най-често използваните са с големина 90 х 150 см и дебелина 12 мм.

    Освен в кухнята и банята, плочки могат да бъдат лепени и в коридорите. Най-удачният вариант в този случай е гранитогресът. Използват се и върху подове с огромни пространства. Уникалният блясък и примамливите цветове са сред неговите положителни черти. Този материал се слави със своите издържливост и дълготрайна красота. В големи зали много добре изглеждат големи камъни в просторни помещения. Съответно малките камъни изглеждат добре в малки стаи и освен това подчертават яркостта на пространството. Поради факта, че гранитогресът струва по-скъпо, той има нужда от специални грижи и поддръжка. Повърхността на плочките се нуждае от качествен уплътнител за свеждане до минимум на вероятността от натрупването на прах и мръсотия. Редовното полиране запазва повърхностите в отлично състояние и изправност. Освен това навременното излъскване спомага за запазване на блясъка, който с течение на времето се губи, а това води до разваляне на целия интериор на коридора или помещението, облепено с този вид плочи.

    Подходящи за употреба са преди всичко меки почистващи препарати. Тези, които са прекалено тежки и силни, причиняват увреждания на повърхностите. Ето защо е подходяща употребата на мека памучна кърпа. Ако в нея има прекалено много количество вода, това води единствено до появата на петна по повърхностите. Тежките и силни почистващи разтвори могат да подкопаят повърхностите и по този начин да причинят сериозни щети и проблеми. Употребата на абразивни препарати не е препоръчителна, защото те причиняват надрасквания и наранявания на повърхностите. Плочките гранитогрес са изключително устойчиви на удар и освен това са огнеупорни. Те могат да се поставят в такива помещения, които са подложени на физико химични влияния, а също и в такива, където има голям трафик на хора. Причините за тяхната висока устойчивост се крият в съставните им части. При изработката им се използват материали като смола, глина, пясък и други. Това оказва съдействие за по-голямата плътност и издържливост. Балконите и коридорите са сред основните помещения, където гранитогресните плочки се предпочитат. Правилният избор на цветове е от съществено значение, за да се вписва добре с обстановката.

     Във всяко едно жилище помещенията се облепват със съответния тип подходящи плочки. При лепенето на такива от фаянсов тип е препоръчително да се направи известна подготовка, която освен консултацията със специалисти, също така включва правилен подбор на инструменти. В никакъв случай плочки за под не трябва да бъдат лепени на стени за баня и обратното. Това рано или късно води до сериозни проблеми, в резултат на което често се налага пълното отлепване и започване на цялата процедура отначало. За банята трябва да се избере такава теракота, която да не е хлъзгава и да гарантира защита срещу външни явления. В това число влизат препарати, мръсотия, влага и др. Испански и италиански фирми предлагат най-добрите лепила за плочки, но това се отнася в не по-малка степен и за българските производители.

   Допреди известно време традиционното лепене на плочки се извършва върху дебел слой 15 мм от лепилния разтвор. По този начин неравностите на основата могат да бъдат изравнявани директно в процеса на лепене. От друга страна обаче за стриктното и правилно редене на плочките се изискват изключително добри умения. Въпросната техника на лепене е трудна, поради което много от домашните майстори или любители се претоварват. При тънкослойното лепене нещата стоят по коренно различен начин. Тази технология става все по-популярна и убедително заема лидерски позиции в бранша. За да се полагат плочките по този метод обаче се изисква основата, върху която се лепят, да бъде идеално права. В случай че основата не отговаря на това изискване, тя непременно трябва да бъде изправена предварително. След това лепилото трябва да се нанесе равномерно и с еднаква по размери дебелина върху основата. Нанасянето на лепилото се извършва с помощта на две работни техники. Те са съответно изтегляне на лепилния разтвор с гладка мистрия, което е последвано от „надиране” с посредством назъбена маламашка.

 

   Първоначалното изтегляне има за цел по възможност максимално равномерно нанасяне на лепилния разтвор върху основата в работния участък. Надирането с маламашката пък гарантир и осигурява точна и еднаква дебелина на лепилния слой – върху основата остават гъсто една до друга разположени лепилни ивици, които са с дефинираната височина. Ако надирането на лепилото бъде извършено старателно, то под всяка плочка трябва да се намира еднакво количество от лепилото. При полагането и притискането на плочките ивиците с лепило се компримират. Размера на зъбите на гребена трябва да се избере по такъв начин, че най-малко 60 % от площта на гърба на плочката да се покрие с лепило. По този начин се гарантира едно качествено и коректно лепене на плочки. Как се компилира лепилото и каква площ от плочката заема се проверява лесно. Просто трябва да се повдигне една от налепените плочки. При недостатъчно покриване на гърба на плочката с лепило следва да се избере назъбване с по-големи размери. Изборът на размерите на назъбването с маламашката е от изключителна важност за дълготрайното залепване. Правилното дименсиране на назъбената маламашка спомага за определянето на дебелината на лепилния слой.

   Изборът зависи от размера на полаганите плочки и дължината на техния кант. За стъклокерамика и мозаечни плочки са достатъчни 3 – 4 мм. За стандартни плочки пък, чиято дебелина на кантовете е между 100 и 200 мм, трябва да се избере назъбване с размери 6 мм. Плочки, които са с размери 300х3000 мм трябва да се полагат с размер на зъбите 8 мм когато се полагат на стена или 10 мм при полагане на пода. При лепене на плочки, голямо – форматни по размер и които са предназначени за пода или за открито пространство е необходимо лепилният слой да има възможно най-малък брой кухини. За целта е нужно да се използва маламашка, която има специално заоблено назъбване. Всичко тези неща правят лепенето на плочките качествено, надеждно и сигурно. Независимо дали те се лепят в кухнята или в банята, и в двата случая резултатите трябва да бъдат на ниво и висота.

 Гипсокартон е универсален строителен материал, който се препоръчва именно при такива трудности. Той съчетава в себе си няколко предимства и качества, което позволява лесна и безпроблемна работа с него. Освен това е лек и сравнително евтин, което допълнително създава стимул за работа с него и най-вече за създаването на желаните промени по отношение на интериорния дизайн. Чрез т.нар. „сух способ” на този материал се създават отлични предпоставки за идеалното изравняване или пълното обновление на старите стенни повърхности. При употребата на този способ не се отделят характерните за ремонтния процес огромни количества прах и мръсотия.

Гипсокартон

В съвременния свят всички се стремят да създадат в дома си възможно най-максимална и комфортна среда. Поради тази причина се търсят екологично чисти материали, които не замърсяват околната среда и не застрашават сериозно човешкото здраве. Преди всичко жилищните кооперации са тези места, които създават трудности за постигане на оптимални резултати по отношение на дизайна, употребата на безопасни материали и технологичното изпълнение на детайлите по строително – монтажните дейности.

Гипсокартон
1 Окачен таван
2 Растерен таван
3 Преградна стена (с вата)
4 Предстенна обшивка
5 Гипсокартон (лепене)
6 Таван в баня
7 Таван в баня с осветление
8 Куфар от гипсокартон(скриване на тръби)
9 Шпакловка на гипсокартон с лента
10 Полагане на алуминиеви ъгли
11 Полагане на вата (труд)

С него на стените могат да се придават различни по вид форми, а така също той е чудесно средство за аранжиране и изравняване на окачени тавани. Благодарение на способността му пък да се огъва, е възможно всички стени и тавани в жилището  да бъдат преобразени по напълно индивидуален вкус. Листата на този материал са не само изключително еластични и гъвкави, но също така могат да се оформят лесно с помощта на обикновен макетен нож. Чрез употребата на специални за целта инструменти могат да бъдат изрязани и различни отверстия, например за електрически контакти. Препоръчително за тях да се направят непосредствено преди монтирането на материала. Съединителните шевове между листата на гипсокартон са едно от слабите звена при тази технология. Именно от качествената обработка на тези съединителни шевове зависи дали направата на таван от този материал ще бъде на необходимото високо ниво. Преди започване на работа е необходимо не само подробно инструктиране от страна на работниците, а така също и степента на влажност в помещението. Ако температурата е под 9 градуса по Целзий, не се препоръчва стартирането на работа с този материал.

По отношение на това какви биват различните видове от този материал, те се делят на няколко. Първият е обикновен и се използва предимно при изграждането на преградни стени, окачени тавани или пред стенни обшивки. Приетият цвят на неговите листове хартия е белият. Всички видове имат еднакви размери що се отнася до ширината и дължината. Показателите са съответно 1.2 м или 2 м. Вторият вид е водоустойчивият, който притежава всички свойства на обикновения. Характерно за него обаче е вложеният в сърцевината силикон, благодарение на който той не влошава своите експлоатационни характеристики при наличието на влага. Използва се предимно в помещения с голяма влажност, каквито са например банята и кухнята. Стандартният цвят на листовете му хартия е зеленият. Последният вид от този строителен материал е пожароустойчив. Той покрива изискванията за противопожарна безопасност и поради негореността на вложените в неговата сърцевина фибри, употребата му ограничава разпространението на огъня. От останалите видове гипсокартон се отличава преди всичко по характерния за листовете на хартия червен цвят.

В сферата на строителството често се прави облицовка на плочи с помощта на гипсокартона и гипсoфазер. Една от основните причини за това този метод да бъде предпочитан и популярен е сравнително лесната обработка. Поради факта, че и двата материала са направени от гипс, това прави лесно обработването им механически. Това включва тяхното рязане, пробиване, шлифоване и рендосване. Разкрояването на плочите пък може да стане изключително лесно, ако се отчупват по предварително направен с макетен нож срез, вместо да се режат. Те се произвеждат с напълно равни и гладки кантове, като от към своята лицева страна са леко закръглени и с леко скосяване към ръба. Без да се налага допълнителна преработка, плочите се монтират плътно една до друга. При отчупване на плочата обаче кантът става в по-малка или голяма степен грапав, поради което се налага изглаждане. Тази процедура много наподобява рендосването, но в случая се използват специални инструменти за гипсови плочи. Материалът гипсокартон е несравним помощник в строителството, което е основната причина да намира приложение на толкова много места.

Съществуват няколко на брой ръчни инструменти за направата на облицовъчни плочи от двата материала – гипсoфазерът и гипсокартонът. Те са сравнително лесни и за ползване, което позволява боравенето с тях да бъде безопасно. Работната им повърхност много прилича на едра пила за дърво – рашпила. Основната разлика се състои в това, че представлява силно перфориран лист ламарина, чийто ръбове на отворите са изключително добре заострени. След като единият от листовете се притъпи, той моментално се заменя с нов. Тези инструменти се характеризират преди всичко със своята универсалност, защото могат да се използват не само за облицовката на плочи от тези два материала, а така също и за обработка на детайли от масивна дървесина, тръби от пвц, мебелни плочи и други. Разликите в рендетата пък са предимно в големината и формата на тялото, както и по вида на двете дръжки. За работа с по-големите инструменти е необходимо да се използват и двете ръце, Поставената отзад ръка води, а предната притиска рендето. Съществуват и такива инструменти, които по своята форма наподобяват цилиндър.

Много са причините за масовата употреба на гипсокартона в строителството. Благодарение на свойствата на неговите листове да се огъват лесно и поради тяхната еластичност работният процес протича при изключително леки и гладки условия. С негова помощ лесно се реновират и стари къщи и сгради. Навлизането на т.нар. сухо строителство има едно основно предимство – възможността да бъде осъществявано през всички сезони на годината. За разлика от конвенционалното, което през зимата е рядкост поради изключително неблагоприятните атмосферни условия, за сухото това не се оказва сериозна пречка. Благодарение на този метод абсолютно всяко жилище придобива уникалност и стилност, а често пъти естетика и изискан вкус. Това се дължи на обстоятелството, че стените и таваните могат да се оформят във всички форми изцяло по желание на обитателите на дома. От съществено значение е обстоятелството, че с този вид строителство значително намаляват и разходите за отопление, което в никакъв случай не бива да бъде пренебрегвано. По този начин гипсокартонът спестява пари и едновременно с това създава шедьоври в сферата на интериорния дизайн.

   В сферата на строителството и ремонта се предлагат различни по вид услуги. Търсенето се дължи на простия факт, че за извършването на определен ремонт, независимо дали частичен или пълен, се изискват съответните познания и опит. Такива притежават само специалисти, които са високо квалифицирани и с дългогодишна практика зад гърба си. Поради тази причина те са най-добрият вариант, когато се налага боядисването на стени или тавани. Боядисването е нещо, с което много хора се занимават. Това важи не само за професионалните бояджии, но също така и за хора, които не работят в тази сфера.

 

Бояджийски услуги

Вижте онлайн каталога на Латексът, който използваме който е български, миещ се, с високо качество. В зависимост от настройките на монитора може да има разлика с действителните цветове. За по – голяма точност каталозите могат да се видят в офиса на фирмата.

Вижте онлайн каталог на Латекса който използваме за детски стаи. За по – голяма точност каталозите могат да се видят в офиса на фирмата.

   Несъмнено цветовете на стените, вратите и таванът трябва да бъдат съчетани. В голяма част от случаите предпочитаният цвят е белият, но са възможни и всякакви други варианти. Всичко в този случай зависи изцяло от индивидуалните вкусове и предпочитания, а те нерядко са по-нестандартни и различни от традиционните. Такова мислене има за цел единствено да търси и създава иновации в бояджийството, което само по себе си е похвално и смело решение. От бояджийски услуги винаги има нужда, особено когато се стигне до нанасяне в ново жилище, без значение дали това е апартамент или къща. В случай, че в това помещение преди са живели други хора,е възможно предпочетените от тях цветове да не се харесат на сегашните нови обитатели. Ето защо трябва да се направи пълно или частично пребоядисване на стаите, с което да се създаде желаната комфортна и уютна обстановка. Боядисването е възможно да се извърши и значително по-бързо, защото днес специалистите имат на разположение специални пистолети и четки, които са многофункционални. С тяхна помощ помещения с големи площи биват боядисвани за сравнително кратки времеви периоди. Употребата на такива съоражения не налага принудително качване на стълби.

Много мъже предпочитат сами да извършат боядисване на стените и вратите в дома си, защото по този начин спестяват доста пари. Много хора обаче нямат необходимата квалификация, следователно не могат да извършат качествено боядисване и имат нужда от специалисти.

Бояджийски услуги – труд
1 Боядисване с латекс (едноцветно – стени и таван един цвят)
2 Боядисване с латекс (двуцветно – стени в един цвят и таван бял)
3 Боядисване с латекс трицветно (стените два цвята и таван бял)
4 Боядисване на входове – труд и материали (2-3 апартамента на етаж бяло)
5 Облепяне
6 Отсичане на стена от таван
7 Грундиране преди латекс
8 Сваляне на тапети
9 Боядисване на решетки, парапети, первази, тръби
10 Бояджийска шпакловка /корекции/
11 Изстъргване на постна боя
12 Начукване на блажна боя
13 Боядисване с блажна боя
14 Боядисване с блажна боя на радиатори

   Във всяка една от тези ситуации препоръките и съветите на майсторите са безспорно ценни и полезни. Освен извършването на качествено боядисване, работниците също така ще препоръчат най-подходящите цветове или поддържащи средства през определен интервал от време, ако в действителност има нужда от такива. Бояджийството е област, която е едновременно атрактивна и интересна. Това до голяма степен се дължи на факта, че бояджиите съчетават в комбинация два или повече определени цвята, в резултат на което се получават висококачествени интериорни решения, които внасят допълнителна свежест  и усещане за комфорт в дома.

   Много от четките имат дълги дръжки или пък са снабдени с удължаващи устройства. Това значително улеснява боядисването на тавани и най-важното – спестява ценно време. От съществено значение са и боите и лаковете, които имат свойството да изсъхват за сравнително кратък период от време. Благодарение на съвременните методи в областта на бояджийски услуги качеството на строително – ремонтните дейности се подобрява значително. Боядисват се предимно помещения, които са предназначени за продължителен престой – жилища, офиси и кабинети. Цветовете на стените, тавана, пода и вратите трябва да бъдат едновременно подходящи и ненатрапчиви, защото само така създават желаните комфорт и уют. В голяма част от случаите се предпочита бяла боя, но тя страда от един сериозен недостатък – лесно се цапа и замърсява. Затова често се прибягва и до избора на по-светли цветове, които в съчетание с разположението на вещите в помещенията придават на интериора нов и завършен облик. Боядисването на стени е сред основните занимания на бояджиите, като при тази дейност има няколко етапа.

Много често някои от железарски услуги се налага да се боядисат. Бояджийски услуги се използват и при покриви, а понякога е достатъчен само домашен майстор.

    В процеса на боядисване на стени понякога работата върви хаотично и неорганизирано, което води единствено до некачествено приключване на работата. Ето защо с течение на времето, през което в бояджийската сфера настъпват известни подобрения в качеството на работата, бояджийските фирми и специалистите са определили няколко прости етапа, които спомагат за това боядисването да протече гладко и без допълнителни трудности. Освен предварителния избор на цветове за стените, е необходимо преди започване на бояджийските процедури да се извърши подготовка на повърхността. Премахването на неравности и елементи, които евентуално биха пречили на работата, непременно трябва да бъдат отстранени предварително. Това спестява както време, така също и усилия. За обитателите на жилището е добре ремонтните дейности да приключат възможно най-бързо, за да настъпи така желаното освежаване и промяна на интериора. Подът и близките повърхности трябва да се защитят, защото има голяма вероятност върху тях да попадне боя или лак, което неимоверно ще им нанесе поражения, а понякога и трайни увреждания.

    Поради тази причина е необходимо подът и прозорците заедно с прекъсвачите на лампите да бъдат покрити – например с найлон или вестници. Хартиеното тиксо също е удачен вариант. Трите неща вършат ефективна работа и не на последно място след края на боядисването се премахват изключително лесно и бързо. Третата стъпка е свързана с подготовката на боята. Необходимо е да се осигури хомогенността на тази, която ще се използва. По такъв начин се дава допълнителна гаранция и сигурност за плавната и качествена работа, свързана с боядисването на стените. Препоръчително е да се започне от края и за най-трудните за достигане повърхности да се прибегне до употребата на четка. На пето място е необходимо да се запълни вътрешността, като се застъпи с четки боядисаното преди това пространство. Това е от съществена важност за коригирането на цветовата гама. Последната, но в никакъв случай не по значимост стъпка е почистването на инструментите и проявяването на нужното търпение, докато боята изсъхне. Следвайки последователно тези етапи, специалистите се справят с боядисването на стените значително по-бързо и веднага след това могат да отидат на следващия адрес за деня. Боята изсъхва за различно време, като понякога минават поне няколко астрономически часа.

    С употребата на бързо съхнещи бои е възможно интервалите да бъдат значително по-кратки. Докато трае съхненето и по време на самата работа не е препоръчително да се стои в стаята, защото вдишването на вредните частици, които боята отделя, е неизбежно. Поради тази причина майсторите често работят с маски, които да ги предпазват от тях. Ако стената трябва да се пребоядиса само малка част или например парапет или пейка, е възможно да се използват бояджийски пистолети. Те са удобни и практични и едновременно с това изключително лесни за употреба. Използват се както от професионалните бояджии, така също и в домашни условия. Боядисването е сфера, която дава възможност за употребата на различни цветове, с чиято помощ стаите в абсолютно всяко едно помещение коренно променят своя облик в положителна насока. Така изглеждащата досега неприветливо стая бързо се превръща в светло и лъчезарно помещение, което е гаранция за създаване на хармоничност и уют.

Външната топлоизолация в много отношения превъзхожда вътрешната, поради което това е по-удачното и носещо ползи решение. Това своеобразно „обличане на сградата в топла дреха” е добро решение, защото спестява немалко средства за електроенергия, които да бъдат инвестирани за други полезни неща. Външното топлоизолиране обаче невинаги е възможно. При старите панели по принцип цялостното топлоизолиране е трудно осъществимо и то не в резултат на технически причини. Поставянето на топлоизолация е процес, благодарение на който се спестяват пари за електроенергия както през лятото, така също и през зимата.

 

Топлоизолация

   Проблемите произлизат от финансирането на толкова мащабно по размери на начинание. Солидарността, която е необходима между всички собственици на апартаменти в сградата, е трудно постижима. Именно заради това на много от сградите се забелязват само кръпки изолация на отделни места. Също така това е основната причина да се прибягва до вътрешно топлоизолиране, отново с цел пестенето на разходи за електро енергия и установяването на подходяща стайна температура в помещенията през цялата година. За разлика от външната вътрешната топлоизолация може да се извърши по всяко време на годината, докато за външния тип не са подходящи най-студените и най-горещи месеци. Ефективността на изолацията зависи преди всичко от нейната дебелина. 

Топлоизолация – труд и материали
1 Стиропор 5см 18кг плътност /EPS Austroterm/ с бяла драскана мазилка
2 Неопор 5см 18кг плътност /Austroterm/ с бяла драскана мазилка
3 Неопор 5см 18кг плътност /BSF/ с бяла драскана мазилка
4 Каменна вата 5см 120кг плътност с шпакловка с мрежа и бяла драскана мазилка
5 Фибран 5см 32кг плътност /XPS Austroterm/
6 Минимална цена на поръчка за 1 работен ден

   

Допълнителни услуги
1 Обръщане на врати и прозорци
2 Поставяне на козирки /поцинкована ламарина/
3 За дебелина над 5см. се начислява по 2лв/см. /EPS, XPS, Neopor/
4 За дебелина над 5см се начисляват по 8лв/см. /каменна вата 120кг/
5 Обработка около климатик
6 Обрушване на стара мазилка
7 Пълнежи /изправяне/
Забележка
Цената за топлоизолация на м2 включва: лепене на изолация, дюбелиране, полагане на мрежа с циментова шпакловка, поставяне на ръбохранители, полагане на драскана мазилка.

    Тя се определя съгласно строителните материали и дебелината на външните стени. Така например за получаването на сравнително добро топлоизолиране тухлен зид с дебелина 250 мм от плътни решетъчни тухли се нуждае от допълнително вътрешно топлоизолиране с дебелина 80 мм. Тези размери към момента удовлетворяват изискванията на действащите в страната норми, но за сметка на това изостават от европейските държави. Един от недостатъците на вътрешното изолиране е свързан с ограниченията откъм място. По този начин се намалява обитаемият обем на помещенията. Изпълнението на вътрешното топлоизолиране е свързано със сухото строителство и по-конкретно – с двата варианта за облицоване на стените с плочи от гипсокартон или гипсофазер. Методът за директно залепване е познат още и като „суха мазилка”. Вторият вариант е свързан с изграждането на пред стенна носеща конструкция с метални профили Кнауф, запълване на кухината с подходящия топлоизолиращ материал и монтиране с винтове на обшивката от плочи. Топлоизолацията от алпийски тип е добре позната и намира широко приложение в съвременното строителство. Фирмите обучават професионални работници, които да монтират такъв тип топлоизолиране. Фирма Демана също не прави изключение и предлага тази услуга за всички желаещи. При липсата на топлоизолация се появява конденз в резултат на пране, готвене или от постоянните разлики в температурите.

     Предлагат се топлоизолации с различна дебелина на изолационните плоскости. Специализирането в алпийския способ говори за висок професионализъм от страна на работниците, които работят в огромния брой строителни фирми. Този способ изисква едновременно висока степен на мотивация и концентрация от страна на работниците, както и сръчно и умело боравене с машини и инструменти. Сам по себе си този процес  е специфичен и не всеки притежава нужните квалификации и опит за да се захване с него. Ето защо професионалните алпинисти минават през специални обучителни курсове, по време на които усвояват уменията да изграждат въжена система, а така също и как да се придвижват и да работят по нея. При санирането на високи сгради най-подходящ е именно алпийският способ, с цел по-доброто и качествено изпълнение. Топлоизолацията от скеле  пък е друг възможен вариант, до който често се прибягва. Скелето представлява по своята същност съоражение, с чиято помощ работникът се придвижва от едно място на друго на по-големи или по-малки разстояния. В сравнение например с алпийската топлоизолация, тази се извършва сравнително по-бързо и лесно.

    На първо място изграждането на топлоизолирането става много по-бързо и лесно когато работникът е стъпил на земята, вместо като алпинистите да виси във въздуха. Поради по-голямата си мобилност също така строителният работник може да коригира с помощта на нивелир поставените изолационни плоскости и да прецени качеството на направената изолация. Освен всичко останало работещите върху скеле имат възможност съгласно атмосферните условия да преценят на коя част от фасадата на сградата да работят. Топлоизолацията от скеле има следните предимства, които я правят удачна и много търсена от клиентите. Първото от тях се състои във възможността при монтиране на скелето да се оформят тунели над входове, магазини или тротоари, които да предпазват минувачите от евентуални падащи предмети или строителни материали. На второ място е възможността върху скелето да се монтира мрежа, която значително намалява нивото на замърсяване до строителния обект. Всички тези неща несъмнено трябва да се вземат под внимание, когато се преценява какъв точно тип топлоизолиране да бъде избран. При извършването на топлоизолация в голяма част от случаите клиентите предварително закупуват определено количество строителни материали. Това обаче води до отказ от страна на повечето фирми да се захванат с осъществяването на такъв проект, което е напълно основателно поради ред причини. Те са свързани с несигурния произход и недоказаното качество на материалите, които вместо да действат качествено, създават допълнителни трудности и проблеми.

   Топлоизолирането е процес, който позволява пестенето на немалко парични суми за електричество. Това е един от основните фактори, които имат съществено значение за всички поръчители. Осигуряването на подходяща стайна температура през цялата година пък е другото ключово предимство. Освен изброените до момента видове топлоизолации, са възможни още и такива на вентилируеми фасади, на подземни плочи или на покриви. Фирма Демана предлага правенето на вътрешни и външни изолации, както и алпийски тип и от скеле. Що се отнася до използваните материали, те непременно трябва да бъдат с достатъчно висока плътност. Изолирането отнема продължителен период от време, като от съществено значение са и някои непредвидени фактори. Сред тях са атмосферните условия, които могат да се влошат непосредствено преди началото на работата. Поради това се налага изолацията да се отложи поне докато времето стане подходящо за работа.

 Обръщане на прозорци е строително – ремонтен процес, който се извършва ежедневно. Дори и в голяма част от случаите да не правят цялостен и основен ремонт, много хора прибягват до смяна на старата дограма с нова. По време на смяната обаче неизменно се стига до нарушаване на цялостния облик на майсторите. Така след като смяната на дограма е извършена, остава една неприятна за окото гледка, в която преобладават пяната и начупените ръбове. Именно при такива ситуации се стига до обръщането на прозорци. Подходящ материал за този вид ремонтна дейност е гипсокартон. Освен него са необходими още маламашка, ренде за гипсокартона, както и макетно ножче.

Обръщане на врати и прозорци

Торба с гипсово лепило и остатъци от отрязан гипсокартон са последните две неща, при наличието на които същинската част вече може да започне. На първо място трябва с помощта на макетното ножче да се изреже пяната на всички онези места, където е силно надута. След това се приготвят ивици гипсокартон, които по възможност е добре да са по-широки.

Обръщане на врати и прозорци – труд и материали
1 Панел (двустранно)
2 Тухла и ЕПК (двустранно)
3 Само отвън
4 Само отвътре
5 Обръщане само на един прозорец до 10л.м.
6 Обръщане само отвън с алпинисти до 10л.м.

 

В кошче се забърква малко количество от гипсовото лепило, а след това от него се поставят няколко топки. Следващата стъпка е свързана с фиксацията на гипсокартона, като се попълват и онези места, които се намират в задната част на стената. Операцията продължава по дължината на целия прозорец, като от съществено значение в този случай е да се почисти частта от гипсовото лепило, попаднала по профила на дограмата. След като затегне достатъчно, то се премахва с помощта на малка по размери шпакла и се минава с гъба за миене на съдове. Именно тук настъпва най-съществената и важна част от процеса на обръщане на прозорци. Маламашката се поставя плътно до профила на прозореца и ивиците гипсокартон. В случай че поставянето е невъзможно или се появят някакви неправилни напасвания, е необходимо да се нагласи идеално точно. По този начин се гарантира че ивиците са отверсирани, а така също и наличието на прави ъгли. Необходимо е да се изчака гипсовото лепило да стегне. След това излишното количество се изрязва от ивиците гипсокартон. Наличието на ренде за този материал е подходящо в случая, защото с негова помощ се оформя един наистина прав и хубав ръб. Поставят се няколко топки гипсово лепило и се фиксира ръбо-хранителя.

     Що се отнася до излишното количество гипсово лепило, то трябва да бъде обрано, а ръбо-хранителят се оставя, докато се стегне. Вместо лепило е възможна употребата на такер, но този вариант не е много удачен и правилен. След като се извърши и една цялостна шпакловка, се получава качествено и надеждно обръщане на прозорци. Този метод се използва тогава, когато се извършва вътрешно обръщане. Ако пък трябва да се прави външно, то в такъв случай се използват топлоизолация или измазване с вар. В случай че пяната е по-широка или има нужда от по-голяма дебелина, операциите могат да се извършат повторно. Добре извършеното обръщане на прозорците гарантира повече комфорт и което е най-важно – заличава следите, които остават след приключване на дейностите по смяна на дограмата.  Както вътрешното, така и външното обръщане се използва често, като всичко зависи от индивидуалните нужди и потребности.

След това много често се налага да се постави гипсокартон, който служи и за топлоизолация, но най-вероятно ще трябва да му се приложи и шпакловка.

     Външното измазване намира приложения предимно на онези места, които са подложени пряко и непрекъснато под влиянието на променящите се рязко температурни условия. При тази технология използването на строителен гипс не се препоръчва. Основната причина за това е неговата податливост към разрушаване в резултат на по-интензивното влияние на дъжд или сняг. Когато се обработват подобен тип повърхности, тераколът се явява един от най-подходящите и правилни материали. Благодарение на своите антикорозионни свойства той е напълно пригоден за оформянето на външния облик на вратите и прозорците. Обработката на прилежащите стенни повърхности се явява друг метод за обръщане на прозорци. Той се извършва с помощта на материала гипсокартон. В редица случаи обаче този метод има съществени недостатъци, които могат да създадат допълнителни трудности или пък направо да обезмислят първоначално замисленото обръщане. Поради паянтовата структура, която притежава гипсокартонът, не се препоръчва окачването на тежки предмети – например цветарници и прозоречни решетки. По отношение на цените на тази услуга, те имат различни стойности. Научават се след като вече има отправено запитване.

    Технологията на обръщане на врати или прозорци се налага преди всичко с цел съхранението на експлоатационните характеристики на ново монтираните врати и прозорци в помещенията. Обръщането се явява своеобразно обработване на прилежащите стенни повърхности. Благодарение на извършването на този вид строително – ремонтна дейност се стига до значително подобряване на звуко – термоизолационните качества на дограмите. Също така обръщането предпазва конструкцията от образуването на нежелан конденз. Вътрешният метод, за който вече стана дума, позволява оформлението на вътрешната част на дизайна на прозореца или вратата. Гипсокартонът се препоръчва най-вече поради своята гъвкавост и еластичност, което позволява оформянето на повърхностите напълно според индивидуалните вкусове и предпочитания. По отношение на вторичната обработка, такава също е възможна според различните изисквания. Такава се налага в случаите, когато се монтират корнизи, картини или други орнаменти за дома. Обръщането на врати или прозорци е неделима част от създаването на пълноценен комфорт и уют. Ако такъв процес не се извърши веднага след смяната на старата дограма с нова, гледката за обитателите на жилището в никакъв случай не е приятна. Предвид факта, че има подходящи за целта материали, се изисква още малко търпение и следите от сменената дограма ще изчезнат напълно.

    Гъвкавостта и еластичността са най-важните и значими свойства на материала гипсокартон. Поради тази причина той се предпочита за оформление на стени и тавани. Употребата му гарантира резултати само и единствено според индивидуалните вкусове, което автоматично означава, че желаното освежаване на дома е факт. Цените се изчисляват на квадратен метър, като в повечето случаи са съобразени с възможностите на повечето интересуващи се от такъв вид ремонт. Макар и да съществува опция обръщането на прозорците или вратите да се отложи за неопределен период от време, този процес все пак трябва да бъде изпълнен. С прозорци и врати, обърнати по желание, всяко помещение, независимо дали дом или офис, коренно променя своя облик и допринася за усещането за повече уют и комфорт. Полагането на топлоизолация или измазване с вар, също е добро решение от гледна точка на промяна на фасадата.

Зидария все още се използва често въпреки бързите темпове в съвременното строителство. Привържениците на т.нар. „стара школа”  използват този метод при изграждането на стени и отвори. Зиданите конструкции, в зависимост от своето предназначение, се делят на стени, основи, комини и др. По отношение на материала, от който са изработени, те биват естествени и изкуствени.

 

Зидария

Зидария – труд
1 Зидария с YTONG 5см.
2 Зидария с YTONG 7,5см.
3 Зидария с YTONG 10см.
4 Зидария с YTONG на балкон до 3 м2 (по размер на прозорец) + материали
5 Зидария по размер на врата със трегер
6 Зидария с тухла четворка – труд
7 Зидария с тухла единичка – труд
8 Газобетон до 15см – труд
9 Газобетон над 15см. – труд
10

 

    Местата, където тези разтвори се произвеждат, са специализирани цехове, а понякога производството се извършва и на самата строителна площадка. Технологията за приготвяне на варови или варо – циментови разтвори включва три основни етапа. Първият от тях е свързан с доставката на материала. Другите два са съответно гасене на варта и разбъркване. Гасенето на варта само по себе си представлява смесването на негасена вар с вода, което е механизиран процес. Горещата вода спомага много за това процесът на гасене да се ускори. Технологията обаче се променя във всеки конкретен случай, за да не се получи „удавяне и прегаряне” на негасената вар. Варното мляко се прецежда през сито и се изсипва в ями за обезводняване и отлежаване, като този процес продължава около 15 – 20 дни. То добива маса, подобна на тесто. При приготвянето на разтворите циментът се дозира на по маса, а варта заедно с добавъчните материали и водата – по маса и обем. Технологичната последователност следва по този ред – при варовите разтвори варта се разбива предварително, а след това се прибавя пясъкът и накрая идва ред при необходимост на допълнително количество вода за постигане на желаната консистенция.

Към варното мляко при варо – циментов разтвор се прибавя суха смес от цимент и пясък, след което се добавя необходимото количество вода. Често употребявана е тухлената зидария, като при полагането на първия ред, това трябва да става върху абсолютно хоризонтална повърхност, която се проверява с мастар или либела. Задължително се полага само един пореден ред, а не два или повече наведнъж. В случай че се налага преместване на тухла, която вече е положена, се отстранява цялата свързваща смес и се поставя нова тухла. По отношение на хоризонталните фуги, те трябва да бъдат с дебелина 1.2 см. От външната страна на зида за целта се опъва канап, привързан към зидарията или към редо указатели.

    Гипсът се маже на топки, съответно едната в горния, а другата в долния край на майката. Плочките се залепват на двете топки от гипс. Следващата стъпка е свързана с взимането на мастара и нивелира. Нивелирът се поставя върху мастара, а мастарът – върху двете пилета, които трябва да бъдат нивелирани по вертикалата. Необходима е внимателна и прецизна работа, без прилагането на излишна сила. Когато пилетата лежат в една равнина под мастара и нивелира върху него показва  точен вертикал, това показва, че работата по правенето на пилета е приключена. Зидарията и замазката са две от най-често срещаните строителни услуги. И двете намират приложение на много места. Демана осигурява качествено извършване на двете процедури и използва само качествени и трайни материали.

Замазката, която като зидарията се предлага от Демана, се правят сигурно и надеждно, като се употребяват продукти с високо качество. Зида се с различни тухли – например единица, четворка и др.

Замазка

Замазка – труд
1 Пердашена замазка до 5см
2 Армирана пердашена замазка до 5см
3 Саморазливна замазка до 5мм
4 Замазка на (баня, балкон, кухня и стълби)
5 Обръщане на стъпала

 

    

    Необходимите инструменти за качествената направа на замазка са мистрия, шпакла, баданарка, пердашка, канчок, както и  2-3 пластмасови кофи. Те са необходими за бъркане на разтвора, а това може да стане и в черен пластмасов леген. Бормашина и бъркалка са други два важни инструмента, които са необходими за замазката. Най-значимите атрибути обаче безспорно са нивелир и алуминиев мастар, като той трябва да бъде с дължина приблизително около 2 м. За измазването на една стена трябва да се спуснат „майки” или както още са известни – ступове. За целта се взимат мастарът и нивелирът, поставят се вертикално по стената и се измерва нейната права линия. Нивелирът се поставя върху мастара, а мастарът – върху стената. Окото на нивелира трябва да бъде разположено точно по средата на еднакво разстояние от двете черти. Това спомага да се установи къде стената е най-крива или съответно – най-права. За направата на един стул е необходимо предварителното поставяне на два фиксатора в двата му срещуположни края. На строителен език фиксаторите се наричат „пилета”. Подготвят се две парчета плочки, които не е необходимо да бъдат с правилна форма. След това се взима малко гипс, който трябва да се бърка в канчока. Получената консистенция трябва да наподобява мека глина или гъст течен шоколад.

 Много фирми в наши дни работят в сферата на ВИК услуги. Те са постоянно търсени в бита и ежедневието и са свързани предимно със запушени канализационни системи или тръбопроводи. Също така е възможно да се отнасят за монтиране на мивки или отстраняване на аварии. Каналите редовно се запушват, като причините за това могат да произлизат от различен характер. Най-често това се дължи на огромното количество отпадъци, които всеки ден попадат в тръбите и каналите. Една от най-често срещаните вик услуги е отпушването на канал посредством вода под налягане. То се състои от система на контролирано високо налягане на вода от резервоар, като например налягане от помпа или свързване към водо преносната система.

 

ВиК услуги

    От своя страна тя пък е свързана с гъвкав гумен проводник за високо налягане до десетки метра в дължина. Също така има и накрайник за отпушване на канала, като се използва хидравличната сила. Тя е необходима за издърпване на гумения маркуч в канализацията. По такъв начин стените на канала се почистват ефективно и освен това той се промива от утайки. Има и малки по размер преносими помпи за високо налягане, които се употребяват при отпушване на канализация и миене на канализационните тръби с практичен инвентар. Те се употребяват предимно от собствениците на жилища с цел да бъдат премахнати меки препятствия по цялата дължина на канала. Промиването на сградните канали пък се извършва с цел да се предотвратят запушвания от отлагания. Почистват се стените на каналните тръби или се премахва тапата. Малките помпи за отпушване са по-евтини и леки в сравнение с електрическите. Също така при тях рискът от санитарно надраскване е значително по-малък.

В сферата на вик услуги от съществено значение е качеството на материалите, с които се работи. При проблеми с водопровода се работи с тръби от полипропилен, докато при такива с канала и канализационната система – с тръби от пвц.

ВиК услуги – труд
1 Вертикален щранг – вода
2 Вертикален щранг – каменинова тръба
Вертикален щранг – канал Ф-110
4 Хоризонтален водопровод ф-20
5 Хоризонтален канал ф-50
6 Монтаж на моноблок
7 Монтаж на вградено казанче
8 Монтаж на санитария (мивка, ботуш, полуботуш, шкаф и др.)
9 Монтаж на бойлер
Подмяна на стари водомери
11 Монтаж на батерия (стандартна)
12 Монтаж на душ батерия (стандартна)
13 Монтаж на сифон (без вкопаване)
14 Отпушване на канал
15 Изграждане и ремонт на водопровод
16 Изграждане и ремонт на канализация
17 Аварийно обслужване – по спешност

   

     В резултат на това те се запушват трайно, често водейки до сериозни проблеми и последици. Запушването представлява в повечето случаи сложна обструкция поради натрупалите се по тръбите полепи или мръсна и застояла вода. Отпушването се извършва с помощта на специален накрайник, който е достатъчно гъвкав и може да „лъкатуши” свободно из тръбопроводите и канализационните системи. Ако по него случайно попаднат полепи, той се заменя и това се повтаря до пълното приключване на процедурата по отпушване. Тя винаги отнема различни периоди от време.   

    Сред предимствата на малките канализационни помпи са относителната лекота и бързото проникване в канализационната система. Освен това има възможност за премахване на остатъчното количество отлагания, натрупващо се по стените на канализационните тръби – по този начин същевременно се намалява необходимостта от по-нататъшно отпушване и почистване. Има и платформа или ремарке с монтирани канализационни помпи за отпушване, които са изгодни за извършване на Вик услуги. Те се употребяват от някои предприятия за вътрешно ползване, но при нужда се прибягва до професионално отпушване на канали, каквото извършват всички вик специалисти. Предимството се състои във възможността ефективно да се използват конските сили, доставени от мощните помпи, които са в състояние да премахнат корените на дърветата, а също така и други попаднали в канализационната система препятствия. Този метод винаги е ефективен и ефикасен и дава очакваните резултати. Той гарантира добре свършена и качествена работа на високо ниво, което е присъщо за голяма част от вик фирмите.

     Друга популярна вик услуга, предлагана от специалистите, е недовършеното отпушване на канализацията. Възможно е при запушването на цялата система в дадена сграда някой от каналите да връща вода. При това положение най-логичното предположение е, че има натрупана кал, която влиза директно в канала през водосточните тръби. При това положение работата се извършва за по-малко от час, като е необходимо да се постави накрайникът за отпушване и да се вкара спиралата вътре в канала. Ако спиралата започне да се огъва и не може да влезе навътре, понякога помага прилагането на повече сила. В редица случаи обаче това води единствено до трайно увреждане на машината, която спира да работи. Дори е възможно след изваждане на накрайника по него да няма нито тиня, нито кал. Съществува възможност машината да е достигнала до чакъл, който връща блясъка на накрайника. Така ако на този етап от работата все още причината за запушването не е определена, е необходимо да се извика човек от поддържащия персонал, който да уведоми вик специалистите какви мерки е предприел.

      Една от опциите при такова развитие на нещата е качването на покрива и вкарването на спиралите през вентилационния отвор на канализацията. Употребата на локатор също е уместна, защото с негова помощ се определя в коя точно посока се намира канала. Такъв тип запушване, колкото и невероятен да изглежда, в действителност може да се получи. Причините са недостатъчно доброто проектиране на канализацията, както и липсата на планове и скици, които да насочат специалистите към нещо конкретно и да спомогнат за по-качественото вършене на работата. Много популярни са и други вик услуги, сред които е въображаемата хидравлична линия и места за отпушване на канали. В началната фаза на този проект е необходимо предварително да се определи въображаемата линия, около която каналът приблизително ще се придържа. Линията пък трябва да започва в горния си край на около 180 – 200 м под терена и да завършва в темето на колектора, който приема фекалната вода. От конфигурацията на терена в началото на колектора пък се установява, че наклонът на въображаемата линия трябва да бъде не повече от 15 %. С този надлъжен наклон най-често се получава, че за отвеждането на приблизителното водно количество от около 27 литра в секунда за първия канален участък е необходим един канален профил от Ф 20 см на тръбата.

     ВИК услуги са свързани с отстраняването на аварийни ситуации. Фирма Демана Инвес има на разположение високо квалифицирани специалисти, които винаги са готови да помогнат на хората в нужда. Нейните екипи работят денонощно и са готови да се заемат с отстраняване на авария по всяко време на денонощието. Това се прави с цел запазването на комфорта и уюта в дома, които възникналите течове нарушават. Авария може да възникне по всяко време на деня или нощта, така че тя трябва да бъде незабавно отстранена преди да доведе до предизвикването на нови, по-сериозни проблеми. Понякога отстраняването на проблем с тръбопровода отнема значителна част от време, но така също е възможно ремонтът да приключи за сравнително кратък времеви период. Демана Инвест предлага аварийно обслужване за всички потребители, които имат проблеми от подобен характер. Бързото им отстраняване е признак за висок професионализъм и коректност с клиентите.

Задължителна такса посещение 30лв., но след сключване на договора се приспадат!!!

Причина за повреда в електро уредите може да бъде и прекомерното им износване и похабяване. Колкото и качествени да са уредите, те рано или късно остаряват и поради тази причина е необходимо да се заменят с нови. Също така може да се поправят, стига степента на повредата да не е много сериозна. Това отново преценяват специалистите, които поемат отговорността да отстранят уврежданията. От степента на повредата до голяма степен зависи и цената на ремонта. Ел.услуги наред с Вик са едни от най-търсените и наложителни в бита и ежедневието. Във всеки дом има огромен брой електрически уреди, от чието качествено и пълноценно функциониране зависи изпълнението на домакинските задължения.

Ел.услуги

    Затова ако внезапно токът спре в резултат на изгорял бушон или авария, е необходимо да се потърсят специалисти, работещи в областта на електро услуги.

Ел.услуги – труд
1 Диагностика на ел.инсталация
2 Ремонт на ел.табло
3 Демонтаж и монтаж на ел.табло+материали
4 Удължаване на кабел при смяна на ел.табло
5 Откриване кражба на ток-не издаваме протокол
6 Монтаж на монофазен електромер
7 Монтаж на монофазен ел.предпазител
8 Монтаж на трифазен електромер
9 Монтаж на трифазен автоматичен ел.предпазител
10 Монтаж на дефектно-токова защита
11 Демонтаж и монтаж на контакти или ел.ключ до 20 бр.
12 Демонтаж и монтаж на контакти или ел.ключ над 20 бр.
13 Вкопаване на конзола
14 Изкоп на канал в бетон (за 1 метър)
15 Изкоп на канал в тухла (за 1 метър)
16 Полагане на силов кабел външно или в канал (1 метър)
17 Полагане на слаботокови кабели в гофре (1 метър)
18 Смяна на захранващ кабел до 4 кв.
19 Монтаж на плафон
20 Монтаж на полилей
21 Монтаж на луничка
22 Смяна на луничка/крушка (над 10 бр.)
23 Монтаж на прожектор
24 Монтаж на луминисцентна лампа 4 *18
25 Подмяна на стълбищен автомат и диагностика
26 Монтаж на датчик за фотоклетка
ремонт на стълбищно осветление-след оглед
ремонт на ел.табло-след оглед и установяване на състоянието му
ремонт на ел.инсталация-определя се след оглед
откриване и отстраняване на къси съединения-след оглед

Задължителна такса посещение 30лв. !!! 
Обявените цени са за труд без ДДС!
Ако не си видите услугата в ценоразписа, цената се определя според вида и сложността на работата!

РЕМОНТ НА БИТОВА ТЕХНИКА
ПЕРАЛНИ
1 Диагностика на пералня
2 Смяна на дръжка на вратичка
3 Смяна на водна помпа
4 Смяна на нагревател
5 Смяна на лагери
6 Смяна на маншон
7 Смяна на ремък
8 Смяна на мотор
9 Смяна на амортисьори
Смяна клапани за чиста вода
11 Смяна на пробити и износени маркучи
12 Смяна четки мотор
13 Отпушване на филтри /помпи/ маркучи
14 Демонтаж и монтаж на барабан
Монтаж на пералня / миялна за вграждане
16 Монтаж на пералня / миялна
Подмяна на нагорели и стопени силови
18 Второ посещение
ПЕЧКИ, ФУРНИ, КОТЛОНИ
1 Диагностика на готварска печка /котлон/ абсорбатор
2 Монтаж на готварска печка
3 Монтаж на стъклокерамичен котлон
4 Монтаж на фурни ( вградени и открити )
5 Смяна на лампа на печка
6 Смяна на терморегулатор на печка
7 Смяна ключ на печка
8 Смяна на котлон на печка
9 Смяна на нагревател на печка
10 Смяна на часовник на печка
11 Прегорели контакти / стопени ключове
12 Смяна на щепсел
13 Монтаж на абсорбатор тип комин
14 Монтаж на вграден абсорбатор
15 Второ посещение
БОЙЛЕР
1 Диагностика на бойлер
2 Свързване на ел.част на бойлер
3 Демонтаж и монтаж на бойлер
4 Смяна на бойлерно табло
5 Смяна на ел.бойлерен ключ
6 Смяна на терморегулатор
7 Смяна на токова защита на бойлер
8 Смяна на нагревател
9 Смяна на кабели  в бойлер
10 Смяна на възвратен клапан
11 Смяна на спирателен кран
12 Второ посещение
ДОСТАВКА И МОНТАЖ
1 Доставка на уред закупен от Демана Инвест
2 Монтаж на уред закупен от Демана Инвест
3 Транспорт на електроуред за ремонт от дома на клиента до сервизната база и обратно
4 Извозване на стар уред
5 При покупка на уред от нас извозване на стария

При посещение на техник се извършва задължителна диагностика на повредата!
След направена диагностика от техническо лице на Демана Инвест се обявява цена и условия за ремонт на уреда или системата!
При налични части ремонта се извършва на място и веднага, а при липса на частите се уговаря следващ ден и час за второ посещение и ремонт на уреда! 

Такса посещение 30 лв!
Кражбата на кабели или проводници също може да доведе до сериозни проблеми с електричеството. В резултат на това биват прекъснати телефонните връзки в много жилищни квартали. Така докато наново се сложат необходимите кабели, минава известен период от време, през който подаването на ток е невъзможно. В много от големите сгради по света има и резервно захранване, което се включва именно при подобен род аварийни ситуации. В други обаче такова липсва, поради което се налага изчакване до отстраняването на възникналия проблем. Много често работата на аварийните екипи продължава до малките часове на нощта, преди отново да има достъп до електричеството. Като цяло работата в тази сфера е изключително динамична и напрегната и същевременно никога не свършва. Екипите, които работят в сферата на ел.услуги работят денонощно, на смени по 24 часа в денонощието. Това се налага поради простия факт, че възможността да се случи авария съществува както през деня, така също и през нощта.

В ежедневието обитателите на жилищата постоянно използват електричество. С негова помощ работят миксери, печки, фритюрници, хладилници, прахосмукачки и куп други уреди. Ето защо токът трябва винаги да функционира пълноценно – в противен случай това води до сериозни проблеми и до невъзможност за извършване на битовите ангажименти. Към ел.услуги спада и смяната на електрическите табла, каквито има монтирани във входа на почти всяка жилищна и административна сграда. Те са централни и са свързани с всички лампи и контакти на етажите, затова трябва да се поддържат винаги в изправност. Често обаче в резултат на различни причини захранването в ел. таблата може да прекъсне и това да доведе до спиране на тока в цялата сграда. Такива ситуации възникват например при силно разразила се гръмотевична буря или при неизправност. Всичко това налага бързата и навременна намеса на специалистите, които да възстановят подаването на ток и да възобновят нормалното му функциониране. Понякога отстраняването на повредата отнема буквално няколко минути, но друг път това трае с часове. Всичко зависи от това доколко сериозна е повредата и дали може да бъде отстранена веднага или трябва да се потърси допълнителна помощ и оборудване.

    Друг проблем с електричеството може да бъде постоянното и непрекъснато горене на крушките в стаите на жилището. Това определено е изключително неприятно и води до хабенето на много нерви и пари. Поради тази причина се предлагат икономични и енергоспестяващи крушки, чийто срок на годност трае с години. Възможно е обаче проблемите с достъпа до електричеството да са предизвикани не от откраднати кабели или в резултат на природно бедствие, а поради задължителните профилактики, които се правят в определено време от годината. Ако такива предстоят, ел. службите винаги уведомяват за това посредством съобщения в сайтовете или пък чрез останалите медии като радио и телевизия. Също така при възникнала авария отново има публикувани съобщения, както и постоянно работещи телефони, на които могат да се задава въпроси и съответно да се дават нужните отговори. Тези номера са на разположение на всички и могат да бъдат видени в телефонните указатели или в интернет. Така или иначе достъпът до тях е възможен по всяко време, което дава много предимства.

    Ел.услуги са достъпни за всеки, който има някакви проблеми в тази сфера. От помощта на специалистите има нужда и в случаите, когато например се повреди електрическия мотор на задвижваните по такъв начин щори. При такава ситуация също се налага проблемите да бъдат отстранени възможно най-бързо, Електроснабдяването често е слабо и недостатъчно на много места, като причините за това могат да произлизат от различен характер. Освен непредвидените спирания, свързани с възникването на авария, също така за това може да са отговорни и други фактори. Ел.инсталациите също остаряват като всички останали уреди и това налага ако не непременно пълната им замяна, то поне периодична и навременна поддръжка. Това може да спести множество проблеми за в бъдеще и съответно да помогне за това подаването на електричество да се извършва гладко и равномерно. Що се отнася до споменатите вече поправка на домакински уреди, това е едно от най-честите повиквания, които получават работещите в тази сфера специалисти. Независимо дали става въпрос за прахосмукачка или миксер, тези уреди са еднакво нужни за извършването на елементарните домакински потребности. Затова поддържането им в добро състояние е от съществено значение и първостепенна важност.

    Контактите в дома също могат да предизвикат проблеми с електричеството. Затова те трябва да бъдат едновременно разположени на подходящи места и достатъчно добре обезопасени. Възможно е например много от тях да отделят искри, което е сигурен белег, че не функционират правилно.Затова е препоръчително достатъчното наличие и на разклонители, в които да бъдат включени уредите при нужда. Всичко това обаче трябва да бъде преценено от нужните специалисти, които винаги откликват на повикванията и при необходимост освен отстраняването на проблема дават също и своите съвети и препоръки. Монтирането на климатици също е своеобразна ел.услуга, от която се възползват много хора по целия свят. Благодарение на тези уреди се постига оптимална стайна температура в помещенията както през лятото, така също и през зимата, когато атмосферните условия често се влошават рязко. Нерядко климатиците спестяват финансови средства поради по-малкия разход на електроенергия. Този фактор е много важен и в никакъв случай не бива да се пренебрегва.

Нашите специалисти алпинисти предлагат услугите си за територията на абсолютно цялата столица и София област, така че при търсенето на алпинисти София всеки може да се обърне към нас и да изложи конкретно своите искания. Нашите алпинисти извършват редица услуги, както поставяне на топлоизолация, измиване на стъкла по виските етажи и различни външни монтажи.

Алпинисти

За да се направи външна изолация на цяла сграда или дори само на част от нея, трябва да се потърсят услугите на алпинисти, които са специалисти в областта на санирането. Те обикновено работят върху скелета или на столчета, а екипът се състои от двама до четирима работници. В основата на изолирането стои осигуряването на повече топлина през зимата и разхлаждане през лятото. Най-често обект на изолациите са панелните жилищни блокове, но също така къщите, магазините и други търговски обекти. Навсякъде се цели максимум ефективност, което означава дълготрайност на изолацията, тоест непропускане на вятър и всякакви други странични ефекти от климатичните промени. Алпинизмът е една от ключовите професии в областта на строителството и ремонтите, като е задължително кандидатите да са с висока квалификация и опит.

Алпинист – труд и материали
1 Стиропор 5 см 18 кг плътност /EPS Austroterm/ с бяла драскана мазилка
2 Неопор 5 см 18 кг плътност /Austroterm/ с бяла драскана мазилка
3 Неопор 5 см 18 кг плътност /BSF/ с бяла драскана мазилка
4 Каменна вата 5 см 120 кг плътност с шпакловка с мрежа и бяла драскана мазилка
5 Фибран 5 см 32 кг плътност / XPS Austroterm/
6 Минимална цена на поръчка за 1 работен ден

   

Допълнителни услуги
1 Обръщане на врати и прозорци
2 Поставяне на козирки/поцинкована ламарина
3 За дебелина над 5 см се начислява по 2лв/см. /EPS, XPS, Neopor/
4 За дебелина над 5 см се начисляват по 8лв/см  /каменна вата 120 кг/
5 Обработка около климатик
6 Обрушаване на стара мазилка
7 Пълнежи /изправяне/

 

Нормално е клиентите да се интересуват основно от информацията за алпинисти цени, така че да са в състояние да направят правилен разчет на престоящите разходи. Паричната стойност на изолацията е винаги различна, а един от първите показатели е огледът на обекта. Макар че за столицата той е често пъти безплатен или най-малкото намален, това правило не важи за разположените по-надалече населени места. Друг важен фактор е размерът на площта, която трябва да се покрива, а понякога и самият вид на сградата. Преди всичко обаче цените на подобни услуги зависят и от взаимотношението търсене – предлагане. При много от саниращите фирми настъпват и промоционални периоди, така че ако клиентите имат късмета да ги хванат, обезателно се възползват от намаленията.

Усвояване на тераси е похват, който през последните няколко години стана изключително популярен в сферата на строителството и ремонтите. Той се предпочита от всички онези обитатели на дома, които искат да го направят по-обширен и просторен.

Усвояване на тераси / балкони

Докато преди известно време балконът се затваряше посредством монтирането на дограма от дърво или винкел и се използваше за затворено пространство, днес нещата са коренно различни. Чрез усвояването на балконското помещение може да се постигнат забележителни резултати по отношение на функционалното им използване към кухнята или друго помещение от жилището. Подобряването на функционалността и създаването на повече простор са два от основните приоритета за обитателите, а те се постигат с премахването на подпрозоречното пространство и съединяването на стаята с терасата. Един от най-популярните методи за усвояване е с използването на гипсокартон, който е гъвкав и еластичен.

Усвояане на тераси/балкони – труд и материали
1 Демонтаж на винкел или дървена дограма-прозорците се облепват с фолио и се чупят навътре
2 Демонтаж на стара дограма-прозорец с врата
3 Иззиждане на терасата по желанието на клиента
4 Монтаж на нова дограма – PVC или алуминиева
5 Демонтаж на стар радиатор
6 Къртене на подпрозоречно пространство, изнасяне и извозване
7 Поставяне на вътрешна или външна топлоизолация
8 Полагане на ВиК тръби по желание на клиента
9 Прокарване на ел.инсталация
10 Промяна на ОВ инсталация и монтаж на радиаторр под новоизграден прозорец
11 Оформяне на свод
12 Полагане на замазка с цел изравняване на нивото и скриване на тръбите
Обръщане на новия прозорец
14 Цялостна шпакловка на стени и тавани на новосъздаденото помещение
15 Полагане на подова настилка – теракота, гранитогрес, паркет, ламинат и др.
16 Боядисване
17 Изработка на кухня по поръчка
18 Монтаж на ключове, контакти и осветителни тела
19 Покрив на балкона, ако е последен етажДемонтаж на винкел или дървена дограма – прозорците се облепят с фолио и се чупят навътре

    Този метод на работа е сигурен и предпазва повърхностите от сигурни увреждания и наранявания. Технологията на демонтажа има значение за добрите крайни резултати и за удовлетворението на клиентите.

Демонтаж на стара дограма – прозорец с врата

   Ние предлагаме демонтаж на стара дограма – прозорец с врата. Такива прозорци има монтирани в помещенията на различните видове сгради. Рано или късно се стига до момент, в който старата дограма трябва да се замени с нова. Преди това тя трябва да се свали качествено и без риск от нанасяне на щети.

Иззиждане на терасата по желанието на клиента

    При иззиждане на терасата по желанието на клиента ние предлагаме разнообразни варианти, всеки един от които е добро и удачно решение. Използваните материали при извършването на тази технология се характеризират със сто процента качество и надеждност. Добре иззиданата тераса винаги е предпоставка за дълготрайни комфорт и уют в дома.

Монтаж на нова дограма – пвц или алуминиева

    От монтаж на нова дограма – пвц или алуминиева, има нужда в почти всяко помещение след определен период от време. По този начин се постига положителна промяна на външното или съответно вътрешно обзавеждане. Дограмата е един от продуктите с най-голямо значение за постигането на забележителни резултати и решения.

Демонтаж на стар радиатор

    Извършването на демонтаж на стар радиатор е полезна услуга за обитателите на всеки дом. Благодарение на нея в помещенията се освобождава достатъчно свободно пространство и се създават отлични предпоставки за наличието на комфорт и уют. Старите радиатори са безполезни след дълга употреба и е препоръчително да се демонтират без излишно забавяне.

Къртене на подпрозоречно пространство, изнасяне и извозване

    Услугата къртене на подпрозоречно пространство, изнасяне и извозване е много полезна за хората. Освен че по този начин се освобождава място, обитателите на дома няма да губят време в изхвърляне на натрупалите се отпадъци. Специалистите винаги знаят как да свършат работата си възможно най-бързо и организирано.

Поставяне на вътрешна и / или външна топлоизолация

    Поставяне на вътрешна и / или външна топлоизолация е едно отлично решение за всеки дом или офис. Благодарение на това се осигурява подходяща стайна температура по всяко време на годината и едновременно с това се стига до намаляване на разходите за електричество. Изолациите са различни по вид.

Полагане на ВИК тръби по желание на клиента

    Много фирми предлагат полагане на ВИК тръби по желание на клиента. Това е свързано с подмяна на старите инсталации, които след определен период от време се износват. При прекарването се използват подходящите инструменти и оборудване, които да гарантират работа на високо и професионално ниво.

Прокарване на ел.инсталация

    Нуждата от прокарване на ел. инсталация е осезаема в много от домовете и сградите от различен тип. Рано или късно старите електрически табла стават негодни за работа, а забавянето на подмяната им с нови може да се окаже опасно и криещо много рискове. Новите инсталации значително подобряват лесното протичане на тока.

Промяна на ОВ инсталация и монтаж на радиатор под новоизграден прозорец

    Промяна на ОВ инсталация и монтаж на радиатор под новоизграден прозорец е услуга, която е полезна за клиентите в много отношения. Този пакет им позволява да се сдобият едновременно с две нови неща за дома, които създават предпоставка за наличието на комфорт и уют.

Оформяне на свод

    При оформяне на свод е необходимо да се работи внимателно и прецизно. Само по този начин на стените и другите съоражения в дома няма да се нанесат трайни поражения. Създаването на арки и сводове е често предпочитан подход, благодарение на който се търси положителна промяна в обзавеждането на жилището.

Полагане на замазка с цел изравняване на нивото и скриване на тръбите

    При извършването на полагане на замазка с цел изравняване на нивото и скриване на тръбите се използват подходящи материали и оборудване. Много хора прибягват до подобно естетично дизайнерско решение. То е плод на усилията им да променят в положителна насока обстановката в дома.

Обръщане на новия прозорец и шпакловане на стени и тавани на новосъздаденото помещение

     За да се създаде комфортна и уютна обстановка във всеки дом, има много начини и идеи. Една от тях е обръщане на новия прозорец и шпакловане на стени и тавани на новосъздаденото помещение. При първият случай често се използва гипсокартон, който е изключително еластичен и гъвкав.

Полагане на подова настилка – теракота, гранитогрес, паркет, ламинат и др.    От полагане на подова настилка – теракота, гранитогрес, паркет, ламинат и др. постоянно се възползват обитателите на дома. Подът е един от аспектите на обзавеждането, на които трябва да се обръща специално внимание. Добрият му вид е доказателство за отличен вкус към стилността и елегантността.

Боядисване

    Качественото и надеждно боядисване на дома трябва да се извърши с подходящите материали и оборудване. Един от най-разпространените методи е латексът, който в редица отношения превъзхожда боите. В това число влиза и достъпната цена, на която се предлага на пазара за българските потребители. С него могат да се преобразят всички помещения.

Изработка на кухня по поръчка

    Изработка на кухня по поръчка може да се осъществи по всяко време на годината. В процеса на работа трябва да се вземат под внимание няколко важни фактора. Сред тях се откроява ограниченото пространство, което е често срещано в много домове. Кухните са помещения, които винаги трябва да изглеждат добре.

Монтаж на ключове, контакти и осветителни тела

     Качественият и надежден монтаж на ключове, контакти и осветителни тела има огромно значение за комфорта и уюта в дома. Днес на пазара се предлагат много качествени източници, благодарение на които домът може да се сдобие с перфектното осветление. То е важно, защото може да създаде предпоставки за предразполагаща атмосфера.

Покрив на балкона, ако е последен етаж

     Покрив на балкона, ако е последен етаж е едно много добро решение за дома по отношение на комфорта и естетиката. Всички покривни конструкции са от значение, защото често предпазват дома от нанасянето на щети. Такива могат да възникнат при наличието на силен вятър, заледяване и силна слънчева светлина.

Ние предлагаме поставяне на естествен паркет спазващ следните методики:
Полагане на хидроизолационен грунд.
Редене и лепене на паркет.
Циклене (изравняване) на паркета.
Фугирането – фугират се само неподвижни паркети и дюшемета.
Фино шлайфане и полиране с дискова машина.
Лакиране и омасляване – посредством мече или четка.
Междинното шлайфане – пода става изключително гладък.
Поддръжка на паркет

 

Естествен паркет

Поставянето на естествен паркет е много добро решение в различни аспекти, някои от тях са:
Дълъг живот на материала, който е от твърдо дърво и поставен във вътрешни помещения е на практика вечен.
Предава на интериора красотата, на естествените материали и всяко помещение ще бъде завършено с инвестиция като естественият паркет.
Изолационният ефект на дървесината в много случай е в пъти по-добър от поставянето на ламиниран паркет, особено ако подложките са от нисък клас.

При закупуване на нов паркет, той трябва да бъде разопакован и оставен да преседи няколко дни в помещението, в което ще се постави. Температурата в помещението трябва да бъде между 18 и 25 градуса и влажност на въздуха около 50%.

За поставянето на един паркет е много важно основата да бъде равна, здрава и суха. Затова трябва да бъде направен оглед от специалист, които да определи дали основата отговаря на изискванията за монтаж на паркет или може да се наложи реконструкцията му.

Забележка: Самото лепило не влиза в цената за лепене на паркет!

Естествен паркет – труд и материали
1 Пренареждане с лепене
2 Редене с лепене и фугиране
3 Циклене, фугиране и лакиране 3 ръце/нов паркет/
Циклене, фугиране и лакиране /стар паркет/
5 Циклене, фугиране и лакиране 3 ръце /стар паркет-боядисан/
6 Пренареждане с лепене, циклене, фугиране и лакиране 3 ръце/стар паркет/
7 Лепене на нов паркет, циклене, фугиране и лакиране 3 ръце

 

Може да избирате ламинирам паркет с дебелина м/у 6 и 12 мм., класове 31,32 и 33. А ние ще го поставим, на желаното от вас пространство. За нас е важно да изпипаме всеки детайл, за да присъединим още доволни клиенти към голямото ни семейство от такива.

 

Ламиниран паркет

Поставянето на ламиниран паркет е предаващ завършен вид на помещението, с подходящ интериор за всеки вкус. Поставянето на ламиниран паркет не сложно, но ако не познаваш тънкостите му, крайният ефект ще е наситен с компромиси и детайли дразнещи окото и нарушаващи естетиката на интериора. Основните фази на поставянето са доброто изчистване на повърхността, върху която ще поставим ламината. Повърхността може да е мокет, балатум или замазка.

След което се постила подложка, от която зависи доброто прилепване, равнината и изолационния ефект на ламината. След подложката се полага и самият ламиниран паркет като тънкият момент е да се напасват фигурите по него, ако има такива. Последната фаза е поставянето на первази покриващи местата, където ламинираният паркет допира стените. Первазите могат да бъдат с отвор за кабели в тях или обикновени.

Ламиниран паркет – труд
1 Редене на ламинат
2 Монтаж на первази /с вътршни, външни ъгли и завършващ профил/
3 Монтаж на преходни лайсни до 1 м
4 Поставяне на подложка

 

  Независимо от причината, този процес сам по себе си е изключително труден и деликатен и ако не се изпълнява според точните указания, неминуемо води до сериозни и често пъти трудно решими проблеми. В други случаи се налага къртене на под прозоречно пространство, за да се постигне усвояване на терасата. Началната фаза на много от ремонтите е свързана с къртене. То е подценявано, в резултат на което се захващат хора, които съвсем нямат необходимите познания и опит в тази сфера. Понякога се налага къртене на фаянс с цел поставяне на нови плочки или пък тухли за да се преместят и вдигнат стени.

 

Кърти чисти извозва

Наемането на професионална фирма, която да извърши качествено тази дейност, е най-удачният и изгоден вариант в този случай. Макар че понякога и захваналият се с това доведе начинанието до успешен край, се отнема значителна част от време и освен това е необходимо да бъдат закупени скъпи инструменти. Увреждането на близко стоящи аксесоари също е много вероятно, което е още една неприятна последица само поради проявена несъобразителност и надценяване на възможностите. Напрашването на таваните е само един от възможните възникнали проблеми, но също така се стига и до редица тежки травми и наранявания.

Кърти, чисти и извозва – труд
1 Къртене на фаянс
2 Къртене на тухла или YTONG
3 Къртене на панел
4 Къртене на теракота
5 Всичко в една стара баня(фаянс, теракот, тоалетна, мивка, вана и всичко друго) в рамките на 1 ден+извозване
6 Подпрозоречно пространство (тухла или панел) в рамките на 1 работен ден+извозване
7 Къртене на замазка до 5 см
8 Пробиване на отвор в бетон до ф 110
9 Пробиване на отвор в тухлена стена до ф 110

   Предимството на фирмите, които предлагат услугата кърти чисти извозва се състоят в достатъчно на брой професионално квалифициран персонал, както и в наличието на качествено и надеждно оборудване. Всичко това позволява по-бързо и надеждно вършене на ремонта, като освен всичко друго не се допускат грешки, не се стига до сериозни наранявания и не се оставят непоправими щети и цели погроми. Чистенето и извозването са не по-малко значими от професионално извършеното къртене. Специалистите разполагат с нужния опит, за да рециклират отпадъците и да ги направят безопасни за здравето и околната среда. В случай че не се използват услугите на тези специалисти, за извозването на натрупалото се количество отпадъци трябва да се използва друго превозно средство, например личният автомобил. Подобен курс до бунището обаче едва ли би се отразило на колата добре във всяко едно отношение. По-вероятно е тя да получи сериозни щети, отколкото работата по изхвърлянето да бъде свършена качествено.

     Кърти чисти извозва се използва особено в случаите, когато трябва да се кърти банята в жилището. Такава дейност се среща изключително често при правенето на домашни ремонти. Почти винаги се свалят старите плочки с цел поставянето на нови или пък се къртят канали и мивки и достатъчно място за поставяне на тръбопроводи. Тази работа непременно трябва да се извърши от професионалисти с достатъчно опит и професионални умения. По своята структура баните са особени помещения и именно поради тази причина се налага намесата на професионални строителни специалисти. Например банята много пъти е сравнително малка по размери, което не осигурява достатъчно свободно място за движение. Това допълнително затруднява работата с тежки инструменти, необходими за извършването на качествено къртене. Проветрението или вентилацията в банята не могат да се сравнят с тези в другите помещения от жилището. Още в началния етап от работата въздухът се насища с огромни количества прах, като това едновременно намалява видимостта на къртещия и значително затруднява дишането.

      Къртенето, чистенето и извозването трябва да бъде поверено на съответните специалисти и поради още много други причини. Без значение в коя от стаите се извършват къртачни дейности, е от жизнено важно значение да се внимава с електрическата инсталация. Задължително ел. захранването трябва да бъде спряно преди процеса да започне, защото в противен случай има вероятност да се попадне на скрит от погледа кабел. Такава ситуация неизбежно води до сериозни инциденти и наранявания. Ето защо инструментите за къртене трябва да се захранят от друго помещение, което е разположено на достатъчно далечно разстояние от мястото, където протича ремонта. Понякога основен ремонт на дадено жилище се прави с цел осигуряването на максимално добри условия за живот на неговите нови обитатели. Често срещано явление е ако един апартамент се пуска за продажба, в него да се направи основен ремонт, който да осигури повече уют и комфорт на новите бъдещи собственици. Тогава кърти чисти извозва е повече от необходима дейност, защото гарантира максимално добре свършена работа и спестяването на куп извънредни и непредвидени проблеми и ситуации. Чистенето след ремонт често е не по-малко трудно отколкото самата ремонтна дейност, особено ако в тази сфера липсват достатъчно опит и познания.

      Къртенето на стена също е сложен процес, който е по-добре да свършат високо квалифицирани специалисти от този бранш. За това начинание са необходими сериозни инструменти. С такива обикновено разполагат единствено строителните фирми, тъй като поради своята специфика много от тях не се продават свободно в магазините. Много важен момент преди къртенето на стената да започне е свързан с потвърждаването, че въпросната стена не е носеща. Това става най-лесно с помощта на архитектурния план на сградата. Възможни са и други начини, но този е за предпочитане. Кирка, чук, секач, лопата и количка за боклуци са сред нещата, които непременно трябва да са на разположение на работещите. Преди началото на процеса е важно да се прецени и къде точно ще бъдат изхвърляни отпадъците. Покриването на мебели и близко намиращи се приложения е важно, защото могат да се одраскат или счупят по време на ремонта. Фирмите, които предлагат кърти чисти извозва, ще се справят възможно най-бързо и ще спестят на обитателите ценно време.

     Услугата кърти чисти извозва е често срещана в сферата на строително – ремонтните дейности. Тя е свързана преди всичко с почистването на ненужните строителни материали и отпадъци, които винаги остават след края на ремонта. Извозването на боклука до сметището е ключово, защото ако се остави струпано на големи количества непосредствено пред завършения обект, започва да отделя вредни и опасни за здравето частици. Те попадат и в околната среда и могат да се окажат основната причина за заболявания сред растения и хора. Ето защо извършилите ремонта фирми сами поемат ангажимента да извозят боклуците до безопасно и достатъчно далечно място. Много често се случва вместо да се потърсят услугите на професионалисти за домашен ремонт, с това да се нагърбят обитателите на дома. Причините за това са много и разнообразни, като най-често става въпрос за финанси и надценяване на възможностите. При втория случай в голям процент от случаите се стига до неудовлетворителни резултати и до редица усложнения и проблеми.

В действителност качественото строителство се постига само в случаите, когато то се извършва от ръцете на високо квалифицирани специалисти. Като се има предвид фактът, че в много къщи и апартаменти боята на стените или оградата е излющена или покривът тече при силен дъжд, нуждата от намесата на домашен майстор  изглежда задължителна. Често хората сами решават да се изявят като майстори, но крайните резултати са незадоволителни. Нещо повече, след извършения от тях „ремонт” нещата дори стават по-зле от преди и по този начин трябва да се харчат още пари, с които повечето хора не разполагат.

 

Домашен майстор

Професионалните домашни майстори са високо квалифицирани специалисти, които си разбират перфектно от работата. Ето защо е препоръчително да ползвате техните услуги и също така да слушате съветите, които ви дават. Така вие си гарантирате повече сигурност и комфорт. Освен това за самите майстори е по-добре да вършат задълженията си качествено. По този начин те си осигуряват добри и коректни отношения с всички потребители, които са клиенти. Така в случай, че пак се наложи ремонт в дома им, те без колебание ще прибегнат до услугите на майстора, когото вече познават добре. Както за майсторите, така и за потребителите е важно да има добри отношения, защото и двете страни извличат съответните ползи. Нямайте никакви съмнения, че домашен майстор ще извърши ремонта много по-качествено от любителите на строителството, които често имат сериозни пропуски и това винаги води до некачествено свършена работа.

ДОМАШЕН МАЙСТОР – труд
1 Монтаж на огледало
2 Монтаж на картина
3 Монтаж на простор /за таван /
4 Монтаж на корниз

 

Предвид факта, че в наши дни строителството се развива с ускорени темпове, е много по-добре за ремонт в дома да се ползват услугите на професионалисти. Те разполагат с надеждни и качествени материали, които са непознати и понякога недостъпни за обикновения човек. Качественият ремонт на оградата или на друга част от дома напълно компенсира похарчените за него пари. Затова незабавно се свържете с домашен майстор и по този начин си гарантирайте постоянен домашен комфорт и уют, който несъмнено ще се отрази добре на всички обитатели на дома и на тяхното настроение. Инвестициите за по-уютен и комфортен дом са много важни и ако се направят навреме, резултатите са винаги отлични.

ВиК услуги, ел.услуги и бояджийски услуги често могат да се извършат и от домашен майстор.

Строителството и ремонтните дейности са особено актуални в наши дни. В абсолютно всеки дом рано или късно се налага извършването на ремонт, който освен финансови средства, също така изисква редица професионални умения. И тъй като не всеки човек притежава второто, все по-често се търсят услугите на домашен майстор, който срещу съответното заплащане ще извърши цялостен или частичен ремонт – това зависи от степента на повредата. Както вероятно добре знаете, домашният уют и комфорт са жизнено важни за всеки дом. За създаването им обаче се изисква много свободно време и пари, с които да се закупят нови мебели или пък да се измаже някоя стена. Благодарение на домашен майстор вашият дом за кратко време ще се превърне в страхотно място за живеене. Съвсем разбираемо и напълно естествено е желанието на обитателите на всеки дом той да бъде комфортен и уютен. Ето защо те без никакво колебание се възползват от услугите на професионалистите, които работят в многобройните фирми, занимаващи се с извършването на строителни и ремонтни дейности по домовете. По този начин те си гарантират дълготраен уют и комфорт, който без съмнение се отразява добре не само на жилищния интериор, но също така и на самите обитатели. В наши дни установяването на контакт с домашен майстор не представлява никакъв проблем. Всички фирми разполагат със собствени сайтове, където освен актуална инфирмация за извършваните от нея дейности задължително има и служебен мобилен телефон и имейл, които са на разположение за всички през целия работен ден.

   Ако в къщата ви има нужда от пребоядисване и всякакви други подобни неща, без колебание се свържете с домашен майстор, защото накрая резултатите ще бъдат отлични. След като професионалистите си свършат работата, вие дълго време ще се наслаждавате на комфортен и уютен дом и вашите близки и приятели ще ви завиждат благородно с пълно основание. Всички хора искат комфорт и уют и с готовност отделят необходимите финансови средства. Това е напълно разбираемо, защото едва ли е приятна гледка мокрите петна на стената или пък олющената и изхабена боя по стените. За да отстраните тези проблеми е достатъчно просто да се обадите на домашен майстор, който като един истински професионалист ще свърши чудесно своята работа. Дори и да трябва даплатите малко повече за ремонта, не се колебайте да го направите. Това е за предпочитане, отколкото да се чувствате дискомфортно винаги, когато се сетите за нуждата от ремонта, който много хора отлагат за неизвестен период от време. Инвестициите за дома са необходими и го правят по-уютен и привлекателен.

 

   За ползите от домашен майстор знаят всички, които са ползвали такъв вид услуги. В наши дни хората имат немалко претенции и изисквания към комфорта за дома и това понякога изправя производителите на пазара пред сериозни трудности. Освен обаче новото обзавеждане и периодично освежаване на апартамента и къщата, трябва да се обръща внимание и на възникналите повреди, които са неизбежни. Колкото по-бързо ги отстраните, толкова повече чувство на комфорт и уют ще създадете. Благодарение на това, че днес броят на фирмите за домашен ремонт са много, всички потребители са безспорно облагодетелствани и притежават привилегия, от която неминуемо трябва да се възползват. Извиканият домашен майстор без никакви трудности и с професионални умения ще извърши необходимия ремонт и така в жилището отново ще бъде приятно и уютно за живеене. Много хора не обръщат голямо внимание на това и въпреки, че има нужда от ремонт в техния дом, те не се свързват с нужните специалисти. Донякъде това е разбираемо, защото за различните ремонти се изискват различни на стойност парични суми. Има обаче и такива хора, които независимо от факта, че разполагат с пари за ремонт, не се решават да го осъществят поради простата причина, че не искат да се разделят със своите спестени средства. Като цяло обаче винаги, когато в жилището възникне нужда от ремонт, е правилно да се свържете с домашен майстор. Домашният уют и комфорт би следвало да бъдат главен приоритет за всички хора и цената да няма съществено значение. Така вместо да харчите парите си за безполезни неща, вложете ги в домашен ремонт.

   Несъмнено покривите са много важни за всички сгради. Ако са достатъчно ефективни и трайни, те издържат дори на резки атмосферни промени без да се увредят сериозно. Вероятно много хора са изпитали на собствения си гръб проблемите, които възникват като резултат от пробити покриви. Това явление е характерно при много стари къщи, чиито покриви текат при по-силен дъжд. Ето защо тази част от къщата или жилищната кооперация трябва да бъде добре поддържана и ако е наложително, да се извърши съответният ремонт. В голям брой от панелните блокове живеещите на последните етажи също имат проблеми заради покрива – в такива случаи често се стига до ситуации, в които потърпевши се оказват и живеещите на по-долните етажи.

 

Покриви

При различните покриви проблемите възникват в различен интервал от време – по-рано или по-късно. Причините за това са различни – въздействието на околната среда, както и некачественият монтаж на покрива. Ремонтът в никакъв случай не е приятен, но няма как да бъде пропуснат и е неизбежен. Само така ще се предотврати евентуално наводнение на блока или къщата, което със сигурност ще нанесе непоправими щети.
Ако в действителност се налага ремонт на покрива, има някои основни неща, с които е препоръчително да се запознаят всички потребители. По този начин те ще бъдат в състояние да предприемат всички адекватни мерки и да отстранят навреме възникналите повреди. С течение на времето повечето покриви започват да губят своята форма и чувствително да се видоизменят. Това ги прави недостатъчно ефективни и те не могат да изпълняват своята най-важна функция.
Покриви – труд и материали
1 Нанасяне на битумен грунд
2 Хидроизолация на плосък покрив
3 Покрив на балкон последен етаж от метална конструкция, шперплат и битумни керемиди
4 Покрив на балкон последен етаж от метална конструкция, със сандвич панели
5 Скатен покрив – труд и материали
Разкриване на покрив
Изграждане на нова конструкция и дъсчена обшивка
Монтаж на дървена скара
Полагане на мушама
Редене на керемиди
Подмяна на улуци
Хоризонтални улуци
Вертикални водосточни тръби
Монтаж на казанче
Изграждане на нова конструкция и дъсчена обшивка

 

Когато се прави покрив или само се подменят счупените керемиди, услугата почистване след това е задължителна. Много хора напоследък правят топлоизолация и на покривите си. Зависи какъв е покривът, може да се извършват и бояджийски услуги.

Много разпространени са металните покриви. Те имат дълъг живот на експлоатация, но с течение на времето започват да изгниват и ръждясват. Именно тогава се стига и до течовете, които са често срещано явление. Те са вероятно най-актуалните и предпочитани, защото са уникални по вид. Техният внушителен външен вид също е причина за популярността, с която се ползват сред повечето потребители. В цветово отношение също има предостатъчно богат избор, а също и текстури и стилове. Това позволява направата на уникален покрив, който веднага ще придаде на къщите или сградите атрактивен и привлекателен външен вид. Покриви са определено много важни за всички сгради и по техният вид може да се съди много и за обитателите, живеещи в тях. Металният покрив е устойчив при пожари, ледени бури, силни ветрове и урагани, а също и земетресения. При този вид ремонт почти не се налага – възможно е да се извърши такъв веднъж на 50 години. Това не може да се каже за керемидените, които издържат 15 години. Металът е много устойчив материал, който го прави незаменим както в съвременното строителство, така и за реставрацията на стари сгради. Обикновено гаранцията на металните покриви е около 30 години, но ако през определен интервал от време се нанася  металозащитен грунд, има голяма вероятност изобщо да не правите ремонт. Всичко това определено говори много в полза на покривите от метал, които са идеалното и най-практично решение за къщите и сградите. Освен този вид обаче съществуват и други, които също са много разпространени и известни сред хората.

    Покривите от стомана се срещат много често, защото този материал – стоманата – е най-масивният. Тя дава гъвкавост и сила, като същевременно е подходяща и достъпна за всички видове сгради. Няма значение дали сградите са търговски, жилищни или пък промишлени – резултатите винаги са отлични. Друг разпространен е ламариненият покрив, като при неговото изграждане се използват предимно поцинкована ламарина или рула. Те трябва да бъдат третирани със защитен грунд през определен период, защото в противен случай ламарината ще започне да изгнива. Освен това грундът ще допринесе много за това техният живот на експлоатация да се увеличи значително. По принцип абсолютно всеки покрив трябва да бъде направен от здрави, устойчиви и дълголетни материали. Именно такъв е случаят с алуминиевият покрив. Той е изключително здрав и устойчив поради безспорните качества на алуминия. Впрочем този материал е вторият най-използван в света и намира широко приложение в съвременното строителство. Никаква природна стихия не влияе на алуминия – дори след време неговата боя да се олющи, което е неизбежно, той продължава да бъде все така надежден и устойчив. Покриви от мед също са много разпространени, но те са също и значително по-скъпи. За сметка на това придават стилност, елегантност и надеждност. Въпреки че много хора нямат нужните финансови средства, тези покриви никога няма да излязат от мода, особено ако не се боядисват. По такъв начин те запазват своята изключителна красота, което пък несъмнено се отразява добре на цялостния външен вид на сградите. По отношение на здравината и устойчивостта медта и алуминият имат много общи характеристики и винаги дават отлични резултати.

    Цветът на покривите от мед се променя с времето, но всъщност именно в това се крие неговият чар – старият цвят всъщност е красив и изящен. Поради сравнително високата цена на този материал покриви от този вид се строят рядко, като това се дължи до голяма степен и на начина на инсталацията. При този процес се изискват много запоявания, които отнемат значителна част от времето и освен това не всички имат необходимите познания и опит, за да се справят с това. Медните керемиди обаче излизат доста по-евтино поради простата причина, че начинът на инсталация става по същия начин, както при алуминиевите и стоманените покриви. Покривите от цинк до голяма степен приличат на тези от мед, като дори изглеждат още по-добре и със сигурност ще внесат огромна доза освежаване и модерност на всички сгради, на които се монтират. И в този случай цената за такава екстра е висока и изисква наличието на големи парични суми. Впрочем всеки има право на индивидуален избор, когато става въпрос за покрива на собственото жилище. Въпреки че някои от металите са по-скъпи и определено са по-надеждни и устойчиви, много хора си остават привърженици на керемидените. Такива всъщност могат да се видят по къщите в много села както в страната, така и в много други страни по целия свят. Все пак е повече от препоръчително да се инсталира такъв покрив, който да гарантира повече сигурност, здравина и надеждност за живеещите в жилищните сгради хора. Всеки ден се случват различни по вид природни бедствия, а те често причиняват непоправими материални щети, за поправянето на които са нужни доста разходи.

Но ако ремонтите обикновено приключват благополучно, това не може да се каже за почистването. Това впрочем е сериозен проблем, с който по всяка вероятност се сблъскват много хора. След като привършат своята работа, специалистите често оставят огромни количества боклук като прах, пясък, строителни инструменти и пр. Всъщност такава гледка може да се види край много от строителните обекти, по които току-що работата е приключила. Съществуват обаче и доста фирми, които освен извършването на ремонт в дома осигуряват почистване и извозване на боклуците и въобще на всички материали, които не са нужни.

 

Почистване

  Разбира се, това изисква допълнително заплащане, но много от потребителите не се колебаят да платят необходимата сума. Срещу това те се освобождават от неприятния ангажимент сами да изхвърлят боклука, който се натрупва по време на ремонта. Специалистите от тези фирми сами организират почистването и имат собствени микробуси, с които превозват отпадъците до сметището. Също така те осигуряват и чували, в които да събират отпадъците и ненужните материали. Тези фирми определено са по-предпочитани, защото това говори за професионализъм и коректност спрямо клиентите. 


   В наши дни е напълно обичайно явление извършването на различни строително – ремонтни и довършителни дейности. Фирмите всеки ден получават огромен брой поръчки, които изпълняват с готовност и акуратност. По принцип ремонтът на дадено жилище, без значение дали става въпрос за къща или апартамент, или пък за кабинет или офис, трудно завършва за един ден. Това зависи главно от нещата, които трябва да бъдат ремонтирани, но ако се налага цялостен ремонт, на специалистите са необходими няколко дни. 


Почистване
1 Почистване на мазета и тавани По договаряне
2 Почистване-абонамент (седмично, месечно и годишно) По договаряне
3 Пренос на строителни отпадъци По договаряне
4 Извозване на строителни отпадъци По договаряне
5 Почистване след ремонт По договаряне

 

      Когато се слага гипсокартон или топлоизолация, почистването след това е задължително. Кърти чисти извозва е много актуална услуга.

      Колкото и невероятно да се струва на някои, основното почистване след приключване на ремонта може да отнеме дори повече време, отколкото самия ремонт. Затова в случаите, когато такова в действителност се налага, трябва да се действа максимално организирано и без никакво забавяне. За съжаление има и такива хора, които не обръщат особено внимание на почистването и в резултат на това огромните количества боклук продължават да стоят натрупани пред входа или навсякъде в помещенията. По принцип почистването е задължение на самата строителна фирма, която е наета да извърши съответния ремонт. Обикновено тази услуга се заплаща, като това е обявено предварително. По този начин хората, които са повикали специалистите, предварително знаят точно колко пари трябва да платят. Качественото почистване след ремонта, без значение дали става въпрос за поставяне на плочки, дограма, боядисване на стени или смяна на тапети, е повече от необходимо. Само така комфортът след внесените промени ще се почувства в най-пълна степен и за възможно най-дълъг период от време. В противен случай прахта и останалите боклуци постоянно ще напомнят на обитателите в дома, че все още има несвършена работа. Освен това съществува и друго, по-важно обстоятелство – отпадъците след ремонта излъчват неприятна миризма и така дори и да се намират отвън, това определено не е приятно за хората. Ето защо почистването трябва да бъде извършено в максимално кратък срок след завършването на ремонта, като по този начин всички ще бъдат доволни. При добра организация и рационално използване на необходимото за това време домът скоро отново ще придобие своя предишен комфортен облик.

    Тарифите за почистване, които имат всички строителни фирми, са различни. Понякога цената е напълно приемлива, в други случаи пък е малко по-висока. Независимо от всичко това обаче е за предпочитане да се платят необходимите пари, тъй като по този начин потребителите пестят ценно време. Много от тях по всяка вероятност не притежават необходимата техника за извозването на отпадъците – ако те са в големи количества и тежки, в действителност има нужда от моторно превозно средство – най-често микробус или камион. В голяма част от случаите специалистите почистват изключително бързо, като това се дължи на техния професионализъм и опит в работата. Това едва ли е във възможностите на повечето обикновени хора, за които почистването понякога се превръща в цяло приключение. Доста от тях го отлагат за неопределен период във времето, но това всъщност изобщо не решава техният проблем. Ето защо изобщо не е желателно почиствателните процедури да се отлагат, а даже напротив – веднага след извършването на ремонта да се пристъпи към тяхното осъществяване. Никой не може да отрече, че един ремонт едва ли е качествен, ако след неговия край не се почистят строителните отпадъци. За сметка на това обаче ако се извърши навреме, комфортът и уютът в дома започват да личат още по-силно. Така че дори и да са необходими малко повече разходи, не се колебайте да ги платите. Комфортът няма цена и би следвало да бъде главен приоритет за всички хора. Освен това почистването, което извършват служителите на фирмите, се прави по професионален начин и за сравнително кратък период от време.

    Почистването е процес, който винаги съпътства ремонтните и строителни дейности. Ето защо и повечето фирми непременно включват тази услуга в своята дейност, защото това определено накланя везните в тяхна полза. Повече от логично е да се предположи, че потребителите ще предпочетат някой друг да почисти след ремонта, а и по този начин служителите загатват за своя висок професионализъм и изключителни компетенции. Често има случаи, когато фирмата не извършва почистването, а веднага щом приключи ремонта, служителите си тръгват. Такъв подход обаче едва ли е удачен и в никакъв случай не спомага за установяването на коректни  и трайни отношения с клиентите. В този смисъл потърпевшите едва ли ще прибегнат повторно до техните услуги, а несъмнено ще предпочетат тези на друга фирма. За да бъде почистването качествено, е необходимо да се отсранят абсолютно всички ненужни материали и отпадъци. Често става така, че по-големите количества отпадъци като пясък и прах в действителност биват извозвани до сметищата. След това обаче се налага и измитане и измиване на пода и пр., което обаче много от потребителите отлагат. Проветряването на помещенията също е наложително, защото в тях трябва да прониква свеж и чист въздух. Тези, макар и на пръв поглед дребни и незначителни неща, са много важни за цялостното и качествено почистване, каквото всъщност искат всички хора. Броят на строителните фирми, които извършват ремонтни  или довършителни дейности, в наши дни е огромен. Голям процент от тях предлагат  и почистване, затова шансът да останете разочаровани в това отношение е малко вероятен и така ще получите както желаните за дома промени, така и повече комфорт и уют.

    Нови врати  хората поставят не само за входовете на панелните блокове, но също така и на входа на собствения си дом. Такива врати гарантират повече сигурност и надеждност и е напълно нормално много от потребителите да инвестират за по-ефикасна защита на частната собственост. Благодарение на фирмите, които предлагат всички тези услуги, клиентите имат възможност да получат всичко, от което се нуждаят. В наши дни много хора поради една или друга причина ползват железарски услуги. Има огромен брой фирми, които се занимават с такава дейност и които всеки ден се регистрират на пазара.

 

 

Железарски услуги

ЖЕЛЕЗАРСКИ УСЛУГИ
ЖЕЛЕЗАРСКИ УСЛУГИ лв./м2/линеен метър/бр.
1. Изработка, доставка и монтаж на решетка по договаряне
2. Изработка, доставка и монтаж на ограда по договаряне
3. Изработка, доставка и монтаж на парапет по договаряне
4. Изработка, доставка и монтаж на врата /порта/ по договаряне
5. Изработка по индивидуален проект по договаряне

Такса посещение 30 лв. !
Ако не си видите услугата в ценоразписа, цената се определя според вида и сложността на работата!

Нещо повече, филиали на такива фирми вероятно има и в почти всеки жилищен квартал, така че установяването на контакт е още по-лесно и безпроблемно. Без съмнение нови врати и домофони не биха се отразили зле в която и да е жилищна сграда, но монтирането им не е по силите на обикновените хора. В такива случаи трябва да се потърсят услугите на професионалисти, които отдавна се занимават с такава дейност. Що се отнася до моделите и цветовете, изборът в това отношение е достатъчно богат и разнообразен.

Изготвяне на проект за метална ограда или парапет:

Оглед на място.
Уточняване на конфигурацията на оградата или парапета:
  • Бетонни или метални колони;
  • Цялостно метално пано на височина от 2 м до 2,5 м /стандартни височини/ или бетонни основи с метално пано на височина по зададени параметри.
Конфигурация на металното пано:
   • Стандартни модели ;
   • Модели по поръчка – специални клиентски изисквания.
Материал на метална ограда или парапет:
   • Стандартното изпълнение е от черен метал с покритие грунд;
   • Специалните изпълнения могат да бъдат от: инокс или алуминий;
Време за изработка и монтаж – след изготвяне на проекта и спрямо големина на оградата.
Цена на услугата:
  • След изготвен проект и подписан договор се заплащат 50% от цената, а останалите 50% след монтаж и оглед от клиента.

Много често домашен майстор може да извърши бояджийски услуги. Когато живеете в къща и сте решили да си сложите хубава ограда, зидария и замазка са задължителни.
     Много хора са привърженици на по-нестандартни цветове и модели, като по този начин те се опитват да създадат уникални дизайнерски решения. Фирмите за железарски услуги имат свои сайтове, в които всички интересуващи се потребители могат да разгледат снимкови галерии с различни предложения, отговарящи на различните вкусове и предпочитания. Възможно е дори да се изработи врата по специална поръчка, ако исканият модел не фигурира в каталога. Що се отнася до звънците и домофоните, то в доста от жилищните блокове и двете не функционират поради неизправност. Някои от тях пък са твърде стари и въпреки че отдавна е трябвало да бъдат сменени, това все още не е осъществено. Днес е достатъчно просто да се влезе в контакт с някоя фирма за железарски услуги и да се договорят всички подробности като цена, продължителност на работата и пр. Чисто новите врати или домофони и звънци – няма значение за кое точно става дума – винаги внасят освежаване на атмосферата и освен това всички обитатели са доволни. Това са само част от услугите, които тези фирми предлагат на потребителите. Хората, които се интересуват по-подробно, могат лесно и бързо да разберат всичко, от което се интересуват. Достатъчно е просто да посетят техните страници в Интернет, където освен вече споменатата снимкова галерия ще прочетат информация за всички предлагани услуги, както и ще видят цената на всяка една от тях. Клиентите, които останат доволни от работата на повиканите специалисти, несъмнено ще се обърнат повторно към тях, ако отново стане нужда. Това от своя страна допринася за коректни отношения между двете страни.

 

    Монтирането на огради, навеси или пък метални халета също са вид железарски услуги, при това не по-малко търсени от вече споменатите. За живеещите в къщи оградата е много важно да бъде качествено монтирана и издържлива на непрекъснато и рязко променящите се атмосферни условия. Например при силен вятър или дъжд много от оградите изгниват или пък боята им започва да се лющи. Ето защо е повече от желателно да се повикат специалисти, които работят в областта на железарските услуги. Освен че така се гарантира повече сигурност, дълготрайност и надеждност, самите специалисти са в състояние да предложат най-добрия и удачен вариант, а също и да дадат ценни съвети и препоръки за поддръжката и запазването на оградите в добро състояние. Навесите също трябва да бъдат добре изработени и монтирани. Много хора ги предпочитат, особено ако живеят в къщи. При наличието им е възможно, когато времето навън е хубаво, да се седне под тях на сянка или пък да се играят различни игри с приятели. Ако обаче те са нестабилни и неустойчиви, това може да доведе до сериозни инциденти и наранявания. Това е още една причина да се потърсят услугите на специалисти, които се занимават с железарски услуги. По този начин самите хора си гарантират сигурност и надеждност дори и да трябва да платят малко по-висока цена. Все пак новите врати или входни звънци определено допринасят за това сградата да придобие по-стилен и елегантен вид, което със сигурност няма да остане незабелязано както от нейните обитатели, така и от страничните наблюдатели.

    Всяка една фирма предлага различни услуги, следователно се налага добре да се проучват всички подробности, дори и най-дребните и на пръв поглед незначителни. Комфортът е главен приоритет на много хора, а току-що монтираната нова ограда, боядисана с цвят според индивидуалните предпочитания, определено допринася много в това отношение. Фирмите за железарски услуги вероятно всеки ден се увеличават, защото много от потребителите са изключително капризни и претенциозни и това често поставя производителите пред сериозни изпитания. Разнообразието както при металните врати, звънците и домофоните, така и при оградите и навесите е огромно. Затова просто трябва всеки да открие точно цвета и модела, който му допада в най-голяма степен и след това да направи съответната поръчка. Трудно е да се определи дали железарските услуги са сравнително скъпи или пък сравнително евтини – това зависи изцяло от индивидуалната гледна точка. Безспорен факт е, че понякога монтирането на врата или ограда е свързано с доста разходи, но за сметка на това скъпото е винаги по-хубаво и резултатите са крайно задоволителни за клиентите. Впрочем всички те искат точно това – очакванията им да се оправдаят напълно и това да компенсира похарчените финансови средства. Железарските услуги днес са станали неделима част от ежедневието на хората и едва ли има ден, в който фирмите да не получат поръчка за звънци, домофони, пощенски кутии и други. Финансовата криза несъмнено е оставила своя отпечатък и в този бранш, но въпреки това едва ли има остър недостиг на клиенти. Освен това е възможно да има промоции и отстъпка от крайната цена, като това изобщо не намалява качествата на продуктите.

 

   Дълголегието на дограмата трае две или дори три десетилетия, през които тя често не дава дори минимални признаци на увреждане. Когато обаче измине такъв дълъг период от време, проблемите и слабостите неизбежно започват да се появяват. Причините, поради които може да се наложи ремонт на дограма, често произлизат от различно естество. Например ремонтиране се налага, когато на дограмата не е направена задължителната годишна профилактика, в която влизат смазването на обкова и почистването на уплътненията. Също така поправка е необходима и тогава, когато е изтекъл годният срок за потребление. 

 

Ремонт на дограма

Вид на услугата количество
1 Реглаж на прозорец
2 Реглаж на врата
3 Смазване на прозорец
4 Смазване на врата
5 Монтаж на дограма
6 Смяна на гумено уплътнение
7 Монтаж на стъклопакет до 2,5 м2
8 Монтаж на стъклопакет над 2,5 м2
9 Монтаж на панта
10 Монтаж на хидравличен автомат
11 Регулиране на хидравличен автомат
12 Демонтаж на дограма
13 Монтаж на двуосов механизъм

Деформацията и захбяването на пълнежите е друга причина, която често води до ремонт на дограма. Освен това при ежедневната и постоянна употреба е твърде вероятно дръжката да блокира, както и бравата. Няма значение от какъв тип е дограмата – пвц, алуминиева или дървена. При неправилно боравене с вратата е възможно да се стигне до протриване на насрещници поради факта, че не е направен реглаж и крилото е увиснало. Може да се наложи и смяна на обикновени или флцови панти и т.н. Първото впечатление, което подсказва евентуалните проблеми на дограмата, е затрудненията при нейната употреба. В това число могат да влизат затрудненото отваряне и затваряне на крилата, а също така в някои случаи невъзможност да бъде завъртяна дръжката. Счупване на дръжката и нарушение в структурата и еластичността на уплътненията, изпотяването между стъклата на стъклопакета, изкривяването и раздуването на различните по вид пълнежи – всичко това е сигурен белег, че дограмата не функционира пълноценно и се нуждае ако не от смяна, то поне от частична поправка. Това изисква незабавната намеса на специалисти, които да се заемат с отстраняването на повредите. Когато това стане факт, дограмата отново ще бъде в състояние да изпълнява пълноценно своето предназначение.

     От голямо значение е фактът, че времето не е определящ критерий относно трайността на дограмата. Проблеми могат да се появат както при тази, която е монтирана преди доста години, така и при чисто новата. Причините се крият в самата изработка на дограмата, с какви материали е окомплектована, как е монтирана и не на последно място – произходът на профилите, обкова и стъклата. Ето защо всички материали и профили трябва да бъдат старателно и щатно проучени, което помага за спестяването на множество проблеми и усложнения. Възможно е в резултат на невярно получена информация да се монтира такава дограма, която много скоро започва да проявява своите слабости. Това може да бъде появата на конденз между стъклата, увисване на крилото или пък самостоятелното му отваряне. Духането отстрани на пантите и трудното завъртане на дръжката също са признаци на повреди, които незабавно трябва да се отстранят. За тази цел е нужно да се установи контакт със специалисти от многобройните фирми за дограма.

  Направата на мазилка е един от основните процеси в сферата на строителството и ремонтите. Всеки един подвид на тази категория е предназначен да допринася за създаването на комфорт и уют в дома, а ако се прилага за външната част на обекта, съответно спомага за качествения екстериор. Минералните мазилки например са доста популярен вид, като в тази категория влиза и пръсканата.

Мазилка

   Фината и защитно – декоративна структура е това, което отличава тази категория, като тя може да се прилага еднакво добре за външни и вътрешни стени и тавани. Както жилищните, така и промишлените сгради могат да се доизграждат с мазилка от типа минерална, като основата от вар или смес от вар и цимент е подходяща. В случай на предварително полагане на дълбокопроникващ грунд, за основа може да се използва и газобетон. Нанасянето става на две ръце, като вторият слой задължително се полага след пълното изсъхване на първия, приготвен с по-голямо количество вода.

   Силикатна мазилка е още един подвид на услугата, благодарение на която стените и таваните се привеждат в идеален вид. Калиевото или водно стъкло е основното, от което тя се състои, като освен това е тънка и пастообразна на вид. Освен че се характеризира с употреба за външни и вътрешни приложения, няма как да не се спомене едно от нейните най-ценни преимущества. Става въпрос за силната парапропускливост и отблъскването на водата редно с това, ето защо системата Опен Климфасарда е изключително подходяща за нея. Други разновидности на този продукт пък имат основно предназначение отново за защита и декорация и отново основата е от калиево и водно стъкло. Това обаче, което ги прави различни, е, че се използват предимно за фасадите на сградите. Естетическото оформяне на вътрешните повърхности е добре да се прави точно със силикат, като трябва да се вземат под внимание разходната норма и драсканата структура. Така например при 1.5 мм съотношението килограм за квадратен метър е 2.5. При мазилката от същата категория Нанопор ТОП се наблюдава ниската склонност към замърсяване, а това може да реши един от основните проблеми, с който се сблъскват обитателите на дома или работещите в офис.

    Друг не по-малко популярен и често използван вид мазилка е мозаечната, при която нерядко се виждат оцветените камъчета. Това я прави много подходяща за областта на цокъла, като се случва разновидностите в цветово отношение при камъчетата да наброяват повече от 20. Акрилатната дисперсия често служи като основа за този вид мазилки, които са полимерни и с декоративен мозаечен ефект. Мраморните и гранитни късчета, които са силно натрошени, придават отличен облик на продукта, когато той е готов за полагане. Откритите тераси и стени, както и като цяло помещенията, изложени на постоянен досег с атмосферата и бързо променящите се климатични условия, до една имат нужда точно от такъв тип мазилка. Той ги предпазва от преждевременно разрушаване и съответно спомага за запазването на даден обект достатъчно дълго време, така че да се оправдае вложената в него сума за ремонтиране. Този фактор винаги има значение за клиентите, плащащи си ремонтните дейности.

Съкращението ОВ вероятно е непознато за голяма част от потребителите, дори и те да се интересуват поне малко от строителство и ремонти. Все пак за истинските професионалисти не е тайна, че това всъщност е обозначение за отоплителна инсталация, която също като водопроводната не е застрашена от наличието на сериозни проблеми. Неслучайно ВиК и ОВ услугите вървят понякога ръка за ръка, така че на клиентите да не им се налага да се свързват с две различни фирми.

ОВ

    Но ОВ се състои и от много други отделни елементи, без които всъщност не може да функционира пълноправно и качествено. Таблото за управление обикновено е снабдено с микропроцесор, което е причина управлението да се нарича микропроцесорно, а основното му предназначение е да осигурява пълна или частична автоматизация на инсталацията. За следенето на външната температура се използва външният датчик, който е общо четвърти поред в компонентната структура на отоплителните инсталации. Стайното командно управление може да се програмира на различни вълни и се управлява от разстояние. Топлоносителят в подаващата линия е разположен след триъгълния вентил, а за да се следи температурата, отново има датчик. Предпазният клапан, манометърът и термостатният вентил допълват списъка на 9 от общо 18 основни компонента. Следва отоплително тяло радиатор, което служи за индивидуалната регулация на температурата в помещенията. Серпентината за подовото отопление представлява повърхностно лъчисто отопление, при което няма видимост от отоплителни тела. Смесителният трипътен вентил чрез смесване регулира температурата на топлоносителя. За осигуряване циркулацията на топлоприносителя в тръбопровода между източника на топлина и консуматора на топлина се използва циркулационната помпа. Под консуматори на топлина обикновено се имат предвид отоплителни тела и нагреватели.

    Последните пет компонента на ОВ са също толкова важни за функционирането й, колкото всички останали. Мембранният затворен разширителен съд поема температурното разширение на водата в инсталацията. Обезвъздушителят от типа автоматичен на свой ред предотвратява задържането на въздух в инсталацията. Възвратният клапан е компонент, чието наименование достатъчно ясно показва за какво служи. Така стигаме и до последните два ключови елемента на ОВ, без които е немислимо да говорим за качествена инсталация за отопление. Коминът служи за извеждане на вредните и превърнали се в дим газове, тоест те са изгорели. Котелното помещение има нужда и от пресен въздух, а той се осигурява най-добре благодарение на наличието на вентилационната решетка. Предпазният клапан на ов инсталациите, освен че е протектор, обезопасява инсталацията спрямо налягане. За манометъра може да се каже още, че служи основно за индициране на налягането в инсталацията. Без наличието дори на един от всички компоненти, притежателите на такава инсталация рано или късно ще се принудят да я ремонтират.

За контакти с нас:

ЦЕНТРАЛЕН ОФИС

гр. София, Бул. Джеймс Баучер 81 ет. 1 офис 4-5

 info@demana.bg

‎ +(359) 878 767 000

 http://demana.bg/

 пон-пет: 9:00 – 18:00

         съб: 10:00-14:00

""
1
Име
Телефон
phone
Съобщение
0 /
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
БългарскиEnglishDeutschItalianoРусскийEspañol
Scroll Up