• +359 878 767 000
 • Info@demana.bg
 • Българо-Руска Търговско – Промишлена Палата ул. “Никола Мирчев” 35, София 1113, България
Меню

Производство и монтаж на дограма

от DEMANA REAL ESTATE

От основаването си Demana Invest поставя предоставянето на качествени услуги и продукти за своя философия и водещ мотив. Упражняваме дейност в изработката на проекти, доставяне и монтаж на ПВЦ и алуминиева дограма, в съответствие с международния пазар, иновации и технологии. Предлаганите продукти са сертифицирани по световен стандарт. Компанията е официален представител на профилните системи на едни от най-разпознаваемите имена на пазара – ‘‘KMG‘‘‘‘ALUPLAST‘‘ и‘’ALTEST’’.

Независимо дали остъклявате офис, подменяте старите прозорци на вилата или у дома, или сте предприемач и имате нужда от съдействие за своята кооперация, Demana Invest разполага с екип от специалисти, който да спомогне удовлетворяването на Вашите нужди. Професионалните проекти ще обединят функционалните и естетически качества на дограмата, създавайки уют и комфорт.

Освен основната си дейност в сферата на дограмата, Demana Invest упражнява дейност и чрез останалите продукти от своето портфолио – врати, стъклени витрини, душ кабини, композитни панели, фасади, алуминиеви парапети, прахово боядисване и аксесоари.

Немската компания Aluplast има над 30 годишна история и за нея работят над 1350 души в повече от 28 държави. Специализирана е в производството на PVC профили. За ALUPLAST най-важна е технологичната иновация, която се отразява в постоянното усъвършенстване на предлаганите системи, за да предложи най-добро решение на нуждите на пазара. Aluplast постоянно търси и намира начини за оптимизиране на производствения процес и създава и внедрява нови технологии в продуктите си. Aluplast работи с грижа за  опазването на околната среда.

aluplast ideal 4000

 

Aluplast IDEAL 4000®

Дограмата се предлага с 5 камери, които осигуряват много добра шумо- и топлоизолация. Стойността на топлоизолация е Uf = 1,3 W / m²K. Системата предлага различни профилни форми за индивидуален дизайн. Може да изберете цвят според вашите предпочитания. Aluplast Ideal 4000 предоставя много високо ниво на защита при кражба с взлом.

Тази ПВЦ дограма комбинира съвременни технологии с максимално ниво на комфорт.

 

aluplast-ideal-5000Aluplast IDEAL 5000®

Висококачествената профилна система на Aluplast предлага отлична сигурност и защита срещу крадци.

 • 70 mm дълбочина на профила
 • Коефициент на топлопроводимост Uf = 1,2 W/m2K
 • дебелината на остъкляването е до 41мм.
 • най-висока степен на защита срещу крадци – клас RC2
 • 5 камери в стандартната комбинация
 • 3 нива на запечатване
 • Трето уплътнение в рамката за още по-добра шумоизолация
 • Възможна е цветна декорация на профила с фолиото aluskin® aluminium shells

 

 

 

aluplast-ideal-7000Aluplast IDEAL 7000®

Aluplast Ideal 7000 e изключителна профилна система с дълбочина на профила 85 мм. Има отлична шумо- и топлоизолация, благодарение на многокамерната технология и първокласно качество. Тази система е подходяща за най-различни приложения. С нея ще намалите сметките си за отопление и ще се чувствате топло и комфортно в дома си.

 • 85 мм дълбочина на профила
 • Коефициент на топлопроводимост 1.1 W/m²K
 • дебелината на остъкляване е до 51 mm
 • класически дизайн на крилото
 • отличната защита срещу крадци е клас RC2
 • 6 камерна профилна система
 • отлична шумоизолация – клас IV
 • стоманените уплътнения в профилите осигуряват стабилност на големите прозоречни елементи
 • фолиото aluskin® aluminium shell предлага многообразни цветови варианти

 

 

 

aluplast ideal 8000Aluplast IDEAL 8000®

За да бъде избегната загубата на топлинна енергия, Aluplast Ideal 8000 разполага с 6 камери и дълбочина на вграждане на профила до 85 мм. Профилът има тройно уплътнение, което дава допълнителна сигурност. Прозоречният жлеб е разширен, което позволява по-удобно и лесно монтиране на енергоспестяващ стъклопакет с  до 59 мм ширина.

Не се изискват специални знания или препарати за поддържането на Alupast Ideal 8000.  Коефициентът за топлопроводимост е Uf = 1,0 W/m2K. Това прави профила силно предпочитан от хора, които живеят в сгради с  лоши атмосферни условия. Възможни са разнообразни цветови варианти, които да отговарят на вкуса на всеки клиент.

 

 

aluplast energetoAluplast Energeto®

Системите Energeto на Aluplast са отличен избор за енергоспестяване и шумоизолация.  Имат отлична степен на изолация, която ще отговори на Вашите изисквания.

Качествата на системите Еnergeto се дължат на три технологии:

– Bonding inside Ви осигурява много по-висока сигурност и стабилност на прозорците. Технологията представлява залепване на стъклото и крилото, като подсилващи стоманени елементи не се слагат в профила.

– powerdur inside – премахва се стоманената армировка в профила и се замества с Ultradur High Speed – това е нов синтетичен материал, който е  създаден при съвместна работа с BASF.

– foam inside – представлява запълване на вътрешните камери с материал, който изолира – полиуретанова пяна.

Ето какви са предимствата на прозорците Energeto:

–          Монтажът е лесен;

–          Отлична изолация (на шум и топлина);

–          Елегантен дизайн и голямо разнообразие на цветове;

–          Рискът от напукване на стъклото е по-малък;

–          Високо ниво на стабилност и сигурност срещу взлом;

–          Дълга гаранция за качество;

 

плъзгащи се прозорци multi slidingПлъзгащи се прозорци Multi Sliding

С прозоречната система Multi Sliding може да се насладите на красивите панорами от Вашия дом. Плъзгащите се прозорци на Aluplast могат да бъдат проектирани специално да отговарят на Вашите нужди.

 • Дебелина на остъкляване – до 32 мм
 • Допълнителни профили за многорелсови плъзгащи прозорци
 • Коекструдирани уплътнения
 • Отличната структура позволява изграждането на големи размери
 • Алуминиев праг с вграден дренаж
 • лесно монтиране
 • голямо разнообразие от цветове

 

 

врата плъзгане с повдиганеВрата плъзгане с повдигане 85 мм профилна дълбочина

Модулната система е на първо място в този сегмент: една единствена система дава възможност за производството на три различни продукти с различни топлоизолационни качества – Basic, Standard и Premium. Който и дизайн да изберете, продуктът визуално хармонизира с другите системи Алупласт и прави помещенията красиви и хармонични.

 • много добри изолиращи свойства
 • праг и водеща релса съгласно модула от алуминий или GRP
 • стъклото и панела могат да са с дебелина до 51 мм
 • включено запечатване за най-добро качество на продукта
 • различни варианти на дизайна
 • многообразие от цветове благодарение на фолиото aluskin® aluminium shells

плъзгане с повдигане параметри

 

Доверете се на немското качество на системите ALUPLAST, които вече се доказаха и на българския пазар като отличен избор за изолация, надеждност и елегантен дизайн.

ALTEST„Алтест” е компания, оперираща на пазара от края на XX век, чиято дейност основно е в упражняването на производство и търговия на дограма (алуминиеви и ПВЦ). Мастер Пластик ООД предлага две от системите за алуминиева дограма на Алтест, съответно в студената серия – Пони и в топлата серия – Ескимос.
Независимо дали искате да остъклите помещение, да подмените интериорните си врати или да остъклите офис, алуминиевата дограма е предпочитан избор за много хора. Алуминиевата дограма има предимства, които я позиционират ценово – използването и за защитни врати, за подсигуряване опасност от пожар, включването и в изграждането на преградни стени. Специалистите препоръчват избора на алуминиева дограма при променливи температурни амплитуди и земетръсни зони. Алуминиевата дограма се поддържа лесно и практически по дългоустойчивост е вечна.

ПОНИ

ALTEST ПОНИ„375 ПОНИ” е система от студената серия дограма с непрекъснат термомост. Тя позволява вграждането на единично стъкло (4-10 мм) или 24 милиметров стъклопакет. Каналите на профилите биват създадени по начин да могат да се имплементират всякакви по род панти, сглобки, и други аксесоари. Редица проведени международни тестове свидетелстват за високо качество. Използваната материална база е съобразно DIN 1725 T1 и е AIMgSiO0,5 F22.

Деликатното дизайнерско решение и достъпна цена спомагат потребителите често да я предпочитат.
Относителна плътност: Y = 2.7 gr.cm -3
Коефициент на линейно разширение: α =2.34 10-6 K-1
Еластичен модул: 70 000 Nmm-2
Всички стандарти на международно ниво са спазени, което бива удостоверено от множеството сертификати.

ЕСКИМОС

„530 ЕСКИМОС“ се диференцира по прекъснатия термомост чрез полиамид (24 мм профил каса и 20-22 мм профил крило). Термомостът е този, който поддържа еднаква температурата в помещението, задържайки въздух. Функционално полиамидният профил разделя на две профила, като прекъсва топлопреминаването и осигурява така именно много по-висока топлоизолация. 530 Ескимос е подчинен на европейския стандарт. Преимущество на системата е конструирането им така, че да са възможни видовете отваряния – едно и двуосово (за врати и прозорци). Важно е да отбележим, че Ескимос е разработена със следните уплътнения – вътрешно, външно, централно. Централното уплътнение е поръчково за системата. Дизайнът позволява съчетаването с всякакви аксесоари.

Възможността за поставяне на стъклопакет варира в рамката 20-29мм.

Алуминият, който се използва за изработването на профилите „530 ЕСКИМОС“, е AIMgSiO0,5 F22. Той отговаря на стандарта DIN 1725 T1 и на всички изисквания за качество.

 

KMGKMG e продукт на компанията „Алтест”, стартирала своето развитие през 1992 година. След усърдна работа в сферите на производство и търговия, компанията стартира свое производство. През 2005 г. Алтест започва създаването на линия от собствени ПВЦ профилни системи под продуктовото име „KMG”. Основно профилите са с 4 или 6 камери. Те са функционални, придържащи се към всички стандартни изисквания като шумоизолация и топлоизолация, отличават се с качествена изработка и семпъл дизайн. Фирмата удостоверява потенциала на продуктите, получавайки сертификати от международни сертифициращи институти.

Серия Prelude (60mm)

KMG PreludeАлтест стартира с PVC система с четири камери. Вече презентирала, затвърдила, доказала и наложила качествения си потенциал, системата се превръща в един от най-масовите избори на строителни фирми и предприемачи за кооперации и жилищни сгради, училища и болници, детски градини, офиси. Предприемачите основават избора си на факта, че замяната на прозорците с дограма от KMG ‘’Prelude’’, намалява топлинните загуби до 37%. Коефициентът на топлопреминаване е тестван в Германия, в независима лаборатория на института ift Rosenheim. А резултатите удостоверяват топлоизолационните качества:

Uw = 1,6 W / (m2 . K)

Някои от най-важните характеристики, които са общовалидни за всички профили на Алтестизобщо са следните:
– Висока устойчивост на корозия и влага;
– Устойчивост на промените на околната среда – вятър, прах, дъжд;
– Устойчивост на алкали, киселини, сол;
– Устойчивост на UV-лъчи;
– И на възможни деформации на нагряване.

Серия Prestige (70mm)

6-камерната система „Prestige“ се появява няколко години по-късно, когато натрупвайки опит, фирма ‘‘Алтест‘‘ анализира потребителските нужди и създава по-висок клас профили. Шумо- и топлоизолационните показатели и дизайнът са подобрени.

Всички елементи от серията, които претоварват, биват премахнати, като фирма „Алтест“ залага на нови технологии за създаването на системата.

Имайки в предвид, че системата с шест камери „Prestige“ е предназначена главно за външния пазар – Сибир, Русия, Украйна, Молдова (които имат по-студен климат), то това вече самостойно покачва коефициента на енергоспестяване. Преди пускането на пазара, качествата на профила и най-вече коефициентът на свиваемост попадат под различни проверки в независими чуждестранни лаборатории (което е базисен фактор за страните от студения климатичен пояс).

Коефициентът на топлопреминаване също бива тестван в Германия, в ift Rosenheim:

Uw = 1,5 W / (m2 . K)

Изключителни топлоизолационни качества, устойчиви на влага, вятър, UV-лъчи, дъжд, прах, корозия. Предвидените отводнителни канали не дават възможност вода да влезе в профила, образувайки влага и конденз. Поради естеството, от което се изработват профилите – невибриращо – ги прави особено подходящи за остъкляването на офис сгради, болници и училища.

ПВЦ дограмата е практично и модерно решение по отношение на постигането на домашен уют или комфортна работна атмосфера. Този тип дограма се характеризира с определени показатели като разнообразие в броя на камерите и видовете стъклопакети, висока енергийна ефективност, минимална поддръжка, отлични топло- и шумоизолационни показатели. Едно от основните преимущества е неподатливостта й на атмосферни влияния, като издръжливостта й достига от -50° до +60° градуса. Гаранционният срок на съвременната ПВЦ дограма е между 15 и 20 години, но повечето специалисти твърдят, че този вид профили могат да издържат около 50 години. Продуктите на KMG и Aluplast, които Демана Инвест предлага, подлежат на рециклиране. А също и защитават околната среда. Новите ПВЦ дограми имат и добра противопожарна защита, като индексът за разпространение на пламъците е сведен до нула. Това означава, че профилите няма да поддържат процеса по изгаряне, който отделя токсични елементи, разграждащи се в атмосферата и влияещи отрицателно на околната среда. Профилите са практични, не са скъпи и са лесни както за проектиране, така и за монтаж. Гладката им повърхност се почиства лесно и на практика не се нуждаят от поддръжка. Те издържат при изключително високи нива на влажност и сухота, което се получава посредством специфични добавки, още познати като модификатори. Материалът поливинилхлорид, от който се произвежда ПВЦ дограмата, е стабилен при наличие на природни аномалии, тип: земетресения, градушки, снежни бури и подобни.

kmg2

KMG “Prelude“
Четирикамерната PVC система ‘‘Prelude‘‘ на KMG е предпочитана от строителните предприемачи за жилищни кооперации. Специални изследвания, положени в немската лаборатория „ift Rosenheim” ясно демонстрират високите топлоизолационни качества на този профил, като крайния резултат е Uw = 1,6 W / (m2 . K). Добрата устойчивост на корозия и деформация при повишено налягане са още една причина да погледнем към този продукт, който вече се наложи на пазара и е сред най-търсените в страната.

KMG “Prestige“
PVC дограмата ‘’KMG’’ вече отдавна е доказала качествата си. Профилите са едни от най-предпочитаните по отношение на изграждането на жилищни блокове, офиси, детски градини, училища и болници. Тези системи са устойчиви на вятър, прах, дъжд и външни атмосферни влияния. Шесткамерните PVC профили на KMG „Prestige” имат следния показател – 1,5 W / (m2 . K), който я прави едно чудесно решение за топлоизолация на жилище, промишлена сграда, работно място, заведение и не само. Сред останалите им позитивни страни са защитата от корозия при влажна и топлинна деформация, устойчивост към UV- лъчи, киселини, соли и основи. Изключително лесни са за монтиране. Характеризират се с термично монтирани ъгли, а материала, от който са направени, е невибриращ. PVC профилите „Prestige” са перфектни за атмосферни условия близки до тези на държавите: Русия, Молдова, Сибир или Украйна и са особено предпочитани там.

KMG “Prestige ECO“
KMG “Prestige ECO” e една различна и луксозна серия за по-претенциозните клиенти. Тези профили са олекотени, шесткамерни и се отличават с много по-добър дизайн, шумоизолация и топлоизолация. Дебелината на системата е 2,5 мм.

PVC профилите от системата “Prestige”отговарят на европейските стандарти, като не позволяват задържането на прах, вода и петна и не се влияят от температурни промени, бури, вятър, дъжд, UV-лъчи.

aluplast2

Aluplast “Energeto”
Energeto представя една новаторска линия в енергоспестяването. При нея няма да откриете подсилващи стоманени елементи в профилните системи, което от своя страна води до подобрението на термичните показатели на дограмата и същевременно намалява загубата на енергия в помещението. Тази система е идеална за профили с междинни и външни уплътнения, както и 70 мм или 85 мм дълбочина на вграждането. Сред възможните варианти за изработка на системата са частична или пълна армировка и слепване от типа “bonding inside”. Тези приложения определят системата като един по-сложен отговор на очакванията на пазара за прозорци с максимална термична изолация, в сегментите стари сгради и ново строителство.

Aluplast IDEAL 4000
Aluplast Ideal 4000 е система, която се състои от пет камери, изработени в духа на последните технологии. Тя е качествена разработка, която предоставя по-добра възможност за топлоизолация. Системата отговаря на всички основни изисквания по отношение на издръжливостта, а също притежава дълъг живот и модерна визия. Тази система притежава и отлични възможности за звукова изолация – до 47 децибела. PVC профилите от категорията Aluplast Ideal 4000 притежават ярка индивидуалност. Демана Инвест предлага три, четири и шесткамерни варианти и за да има по-добър ефект в изолирането от външните влияния, се предлага опцията с двугнездов начин на изолация. Aluplast Ideal 4000 се запечатва с хартия (бяла и черна) и има възможност за покрит и скрит дренаж. Също така се предлага двоен или троен стъклопакет, който е дебел до 32 милиметра, както и редица опции за оцветяване и декориране с помощта на фолио, като се предоставя на клиентите възможността да разнообразят профила по техен вкус и да му придадат една по-различна визия.

Aluplast IDEAL 8000
Новата шесткамерна система Aluplast Ideal 8000 е с дълбочина на вграждане 85мм. Положено е тройно уплътнение за допълнителна сигурност. Разширен е т.нар. ‘‘прозоречен жлеб‘‘, което позволява по-лесен монтаж на енергоспестяващ стъклопакет с ширина до 59 милиметра. Тройното уплътнение на сухата камера, където работи обковът, допринася за дългия живот на прозоречния механизъм. Коефициентът за пропускане на топлина е Uf = 1,0 W/m2K, което прави профила особено желан от строителни предприемачи и хора, които живеят при по-особени атмосферни условия. И тук са намалени рисковете от влага и корозия. Технологията за залепване на стъкла към дограмата “Bonding Inside” e чудесна новина за всеки инвеститор, който търси максимална защита срещу кондензация и енергийни загуби.

Фирма Демана Инвест работи с две доказали се системи за алуминиева дограма – “ПОНИ” – тя е от така наречената студена серия с непрекъснат термомост и топла серия с прекъснат термомост “530 ЕСКИМОС” на бургаската фирма “Алтест”. И двата вида са символ за качество и надеждност.

Алуминиевата дограма намира широко приложение за вътрешни врати и прозорци, както и при остъкляването на офиси и административни сгради – там, където помещенията не се използват за постоянно живеене. Тя определено е с по-висока цена, но това е във връзка с доказаните й предимства – използва се при защитни врати, включително за пожар, както и за различни системи за преградни стени. Вътрешните интериорни врати са изработени предимно от алуминий, чийто обков е много по-евтин от този на PVC вратите. Самият материал предполага много и разнообразни решения. Алуминиевата дограма е прекрасно решение при големи температурни разлики, които са в диапазона -80 до +80 градуса.. Алуминият е метал и е по- топло и студо проводим, същевременно е по-тежък от пластмасата. Алуминиевата дограма е най-подходящата и при земетръсни райони, поради голямата си издържливост на вибрации и неподатливостта на деформации.

При системата „ПОНИ” – от студената серия с непрекъснат термомост може да бъде поставен стъклопакет с размер 24 мм, а може и само единично стъкло.

За доказателство ето и достоверните стойности на техническите характеристики:

Еластичен модул: 70 000 Nmm-2

Коефициент на линейно разширение: α =2.34 10-6 K-1

Относителна плътност: Y = 2.7 gr.cm -3

Алуминиевата дограма е с набиваща се на очи елегантност. Затова при нея могат да се направят изящни дизайнерски решения със строга индивидуалност.

Нашите и международните стандарти са спазени както при едната, така и при другата серия. За това свидетелстват независимите тестове на различни лаборатории, както и може да поискате да Ви бъдат предоставени съответните сертификати за качество. Специално студената система за алуминиева дограма „ПОНИ”отговаря на стандарта DIN 1725 T1.

Освен практически неограничената цветова гама, има възможност, както за вертикална, така и за хоризонтална дограма. Ние мислим за вашия модерен интериор и го доказваме с офертите си. Домът или работното ви място ще се променят в положителна посока, което е добра новина, както за вас, така и за клиентите ви.

altest2

Алуминиевата система “530 ЕСКИМОС” на бургаската фирма “Алтест” има термомост, което я отличава от другата система. При термомоста частите са свързани с полиамид. Изключително предимство е, че се използва при всякакви атмосферни и климатични условия. Профилът е алуминиев, но по средата е разделен от пластмасова шина, която не позволява външния край на профила, ако е студен или топъл да придава тази температура на вътрешния край. Термомостът задържа въздух и именно той е причината за запазване на температурата в помещението. Той се използва и за врати, които има възможност да се отварят едноосово или двуосово. Поставянето на стъклопакет се извършва според индивидуалния проект, одобрен от клиента. Уплътненията са също много важна и съществена част от предлаганата услуга. Можем да Ви предложим централно, външно и вътрешно уплътнение. Ако имате колебания, квалифицирани и опитни специалисти на Демана Инвест ще Ви предложат най-доброто решение за Вашия конкретен случай и ще намерят най-ефективния вариант.

Задоволяването на претенциите на хилядите ни клиенти е част от политиката на фирмата. Доволният Клиент е най-добрата реклама за качество и сигурност, които предлагат различните видове услуги.

И нека не спестя още малко суперлативи за алуминиевата дограма – изключителни дизайнерски решения, много лесна за почистване и обслужване, не задържа петна, не потъмнява и не се видоизменя с времето.

Ако все още не сте взели решение, прегледайте още веднъж предимствата, които Ви предлага красивата алуминиева дограма, съчетани с високото качество, или вижте предлаганите от нас модели ПВЦ дограма, за да можете да прецените най-обективно, какво всъщност Ви трябва.

Демана Инвест ще извърши поръчката Ви в договорения с Вас срок, без никакво забавяне, за да са сигурни, че ще ги препоръчате на Ваши близки и познати, изпитвайки удовлетвореност от взетото решение и избора на фирма Демана Инвест.

Ако сте научили нещо полезно за алуминиевата дограма, вижте и нашата секция за алуминиеви парапети или фасади!

За контакти с нас:

ЦЕНТРАЛЕН ОФИС

гр. София, Бул. Джеймс Баучер 81 ет. 1 офис 4-5

 info@demana.bg

‎ +(359) 878 767 000

 http://demana.bg/

 пон-пет: 9:00 – 18:00

         съб: 10:00-14:00

""
1
Име
Телефон
phone
Съобщение
0 /
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
БългарскиEnglishDeutschItalianoРусскийEspañol
Scroll Up