• +359 878 767 000
 • Info@demana.bg
 • Българо-Руска Търговско – Промишлена Палата ул. “Никола Мирчев” 35, София 1113, България
Меню

Demana Planting

Дружеството Demana Planting бе създадено през 2002 година с цел да внесем красота и хармония във вашия дом, офис или работна сграда и извън тях. Вече 15 години ние проектираме, изпълняваме и поддържаме тази част от природата, с която желаете да съжителствате в помещениата си и в околното пространство. Във фирмата ни работят ландшафтни архитекти с вкус и усет към изящното оформяне на пространствата и сътрудници с нужната квалификация.

До сега сме проектирали и изпълнили над 650 проекта за частни пространства, заведения, административни сгради и др.

Предимството ни е, че разполагаме със собствен разсадник до град Павликени, където отглеждаме и предлагаме разнообразни растителни видове, едроразмерни декоративни дървета и храсти.  Ние даваме гаранция за прихващане на засадената растителност и за изпълнението на вашите изисквания. Предлагаме и изграждане на поливни системи .

Ние сме горди членове на АПОБ – БЪЛГАРИЯ.

 

КАК НИЕ СЕ ГРИЖИМ ЗА НАШИТЕ КЛИЕНТИ
Екипът ни е съставен от амбициозни ландафтни архитекти и опитни градинари, които ще ви разкрият всички тайни на Уникалния свят на модерното интериорно и екстериорно озеленяване и ландшафтен дизайн.

 • Професионално отношение и индивидуален подход към проблемите и желанията ви.
 • Промоционални цени за качествени и професионални грижи за вашите зелени площи.
 • Модерно интериорно озеленяване и ландшафтен дизайн, за които винаги сте мечтали.
 • Доставка на всякакви материали, свързани с озеленяването на вашите двор и градина.

ПРОЕКТИРАНЕ И ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ЦЯЛОСТНИ ПРОЕКТИ ЗА ОЗЕЛЕНЯВАНЕ

Целта на екстериорното озеленяване е да ви доближи до природата, да създаде една уютна среда за обитаване и отмора извън вашия дом. Градината ви откъсва от напрегнатото ежедневие и внася спокойствие в живота ви.

Декоративни дървесно-храстови групи
Кътове за отдих, барбекюта, беседки
Тревни площи
Тревният килим с равномерната си зелена повърхност служи не само като най-добър фон за изява на другите декоративни растителни групи, но и като елемент обединяващ различните тематични кътове в една градина или парк.

Алпинеуми, скални кътове и сухи реки
Алпинеумът е опит да се пресъздаде скалиста природна местност. В градината той пресътворява планината, доближава ни да нея. Той се състои от свободно подредени камъни и алпийска растителност. Подреждането трябва да се направи така че да не си личи човешката намеса.
Водни ефекти – водни басейни
Говорейки за красотата на градината не можем да пропуснем водните площи. Те внасят дълбочина и прохлада в градината, действат успокояващо и тонизиращо.
Декоративни настилки, плочопътеки

Алейните настилки са едни от основните елементи в градината. Те допринасят за цялостното оформяне на екстериора и улесняват и насочват движението, както на хората, така и н превозните средства. С елементите на настилките може да се постигне разнообразен рисунък, да се създадат интересни фигури.
Поливни системи
Още при проектирането на градината е препоръчително да се предвиди и поливна система. Тя гарантира постоянна свежест на градината, и облекчава поддържането.

Съвършената градина – това е един дълъг процес на развитие. Работата в нея не приключва с изпълнението на проекта. Ключът към перфектната ви градина е поддържането. То е непрекъснат творчески процес. Живият материал, от който е изградена градината, непрекъснато се развива и променя. Необходимо е да се познава добре растителността и специфичните и изисквания, за да се полагат правилни грижи.

Предлагаме ви различни абонаментни програми за поддържане на градини и интериорна растителност, в удобно за вас време.
Поддържането се извършва от постоянен за обекта екип, който работи със собствен инструментариум.

 • Грижи за тревния килим: косене, грапене, поливане, плевене,подхранване
 • Растителна защита
 • Подрязване и оформяне на дървета, храсти и живи плетове
 • Подхранване на растителността
 • Прекопаване на декоративните дървесно-храстови групи
 • Плевене
 • Почистване на алеи и плочопътеки
 • Подготовка на растителността за зимния сезон

ПРОЕКТИРАНЕ НА ПОЛИВНА СИСТЕМА

На този начален етап, определяме водоизточниците, общия дебит, областите, за които е необходима вода. Вида напояване се избира според влаголюбивостта на растенията и разположението им в градината.

Разпръсквачите обикновено доставят много вода за кратък период от време. При капковото напояване се доставя по-малко вода за дълъг период от време.
Прецизното зониране е важно, за да не се окаже, че някои зони са преполяти, а други са останали сухи.
При проектирането се вземат предвид и съществуващите сгради, пътеки, подпорни стени или друг тип препятствия.

ИЗГРАЖДАНЕ НА ПОЛИВНА СИСТЕМА

Обучените ни екипи изпълняват одобрения от клиента проект до последната подробност. Те полагат и свързват тръбите и електромагнитните клапани и монтират предварително избраните подходящи за съответната градина разпръсквачи.

Настройка на програматор и разпръсквачи

Последният етап от изграждането на една ефективна поливна система е създаването на график за поливане, който да се въведе в програматора и прецизното насочване на разпръсквачите, така че да няма загуба на вода. Винаги съобразяваме графика на поливане с вида растения, сезона, температурата, вятъра, влажността, количеството слънчева светлина и типа почва.

Така използвате оптимално наличния воден ресурс и няма опасност от преполиване или изсъхване на растенията.

 

 

 

Всяко помещение в интериора се нуждае от малко растителност, която да го направи по-приятно и креативно място.

 

Екипът на Demana Planting има дългогодишна практика в областта на интериорното озеленяване и поддържането му след това. Без значение дали искате да разкрасите Вашия магазин, шоурум, офис или бизнес сграда при нас ще намерите отзивчиви специалисти, които ще се запознаят с идеите Ви.

Ще изготвим проект, който да отговаря на очакванията Ви, съчетавайки ги с оптималното разнообразие от растения и разположението им в пространството.

 

В повечето дворни пространства, обществени зелени площи, тераси, а дори и интериорни пространства водните ефекти и скалните кътове представляват един незаменим акцент. Това е страхотен начин да включите звуците от водата или умален планински пейзаж във Вашите зелени пространства, създавайки една успокояваща атмосфера.

В Demana Planting ще откриете екип от специалисти с дългогодишен опит в проектирането и изграждането на тези елементи. Те ще отговорят на Вашите желания, съобразявайки проекта и изпълнението със специфичните особености на даденото пространство.

За контакти с нас:

ЦЕНТРАЛЕН ОФИС

гр. София, Бул. Джеймс Баучер 81 ет. 1 офис 4-5

 info@demana.bg

‎ +(359) 878 767 000

 http://demana.bg/

 пон-пет: 9:00 – 18:00

         съб: 10:00-14:00

""
1
Име
Телефон
phone
Съобщение
0 /
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
БългарскиEnglishDeutschItalianoРусскийEspañol
Scroll Up