Пазарът на недвижими имоти се ориентира към охлаждане

Цените на имотите в София тази година почти се доближават до тези през 2008 г., посочва Николай Петров, изп. директор на DEMANA GROUP

Пазарът на недвижими имоти у нас е изключително силен вече четвърта година. Това, което го характеризира, е че през тази година има намаляване на броя на ипотечните кредити от страна на банките. Вече  обаче сме в обратна крива, при която пазарът се насочва към охлаждане. Спадът в цените зависи от темпа на охлаждане. Това мнение изрази Николай Петров, изп. директор на DEMANA GROUP.

Николай Петров обясни, че цените на имотите в София тази година почти се доближават до тези през 2008 г.

“Ако сега са около 1120-1150 евро средна цена, през 2008 са били на ниво от 1180 евро”, поясни той.

“Застрояването е мащабно. Наблюдава се недооценяване накъде върви потребителското търсене. Зависими сме от отношението на потребителите”.

Петров добави, че от балканските столици София е с най-ниски цени на недвижимите имоти.

“Навикът, традицията и егото на хората ги карат да инвестират в определени предпочитани квартали, дори и да няма основание да са такива”, посочи Петров.

Гостът коментира и факта, че кредитният лихвен процент е изключително добър, а банките в момента са в условия на сериозна надпревара.

НИКОЛАЙ ПЕТРОВ

НИКОЛАЙ ПЕТРОВ

CEO & FOUNDER
Николай Петров е основател и собственик на DEMANA INVEST -група, специализирана в инвестиции, предоставянето на комплексни услуги в сектора на недвижимите имоти, финансови и аутсорсинг услуги. Част от групата е DEMANA REAL ESTATE BULGARIA – водещата българска агенция за недвижими имоти, която предлага имоти в цяла България!

Последни публикации

Последвайте ни: