Най-скъпото имение в Турция е обявено за продажба на цена от 86 млн. евро

Това е трети опит за продажбата на луксозната къща на брега на Босфора

Най-скъпото имение в Турция – Топхане Мюшир Зеки Паша, беше обявено за продажба на цена от 550 млн. турски лири (близо 86,2 млн. евро), съобщава турският вестник Hyurriet Daily News.

Сградата е една от най-големите на брега на Босфора, а сега се превръща в най-големия крайбрежен имот на пазара. Разположено почти директно под моста „Фатих Султан Мехмет“ на европейския бряг, огромното имение е било построено през 1899 г. за фелдмаршал от османската армия на име Мюшир Зеки Паша.

120-годишното имение разполага с 23 стаи, всяка от които с изглед към морето, осем бани, четири кухни, градина и асансьор. То е определено за едно от десетте най-скъпи жилища в света.

Проектът за пететажното имение е на известния френски архитект Александър Валори, който е проектирал и други забележителности в Истанбул и е бил много търсен от най-елитните хора в града за летните им крайбрежни къщи.

Докато повечето подобни къщи са били изградени от дърво и в резултат на това някои от тях са били унищожени при пожари, Мюшир Зеки Паша е било построено с тухли и хоросан, наподобяващи камък, в бароков стил. Къщата е една от историческите забележителности в Истанбул.

През 2011 г. имението беше предложено за продажба на цена от 200 млн. турски лири (31,3 млн. евро), но тъй като не се появиха купувачи, продажбата беше отменена. Две години по-късно собственикът обяви отново къщата да продажба, но в началото на миналия месец офертата е била променена.

Брокерката на недвижими имоти Синем Айкан Йълмаз от компанията Ayıkcan Real Estate съобщава, че към момента 52 имения на брега на Босфора са обявени за продажба. „Имението Зеки Паша беше пуснато на пазара през 2011 г., но тогава собствениците оттеглиха офертата, а по-късно решиха отново да му потърсят купувач. Ние сме единствената компания, отговорна за продажбата на имението през последните две години. Има интерес особено от купувачи от страните от Персийския залив. Продажбата обаче още не може да бъде осъществена, тъй като не можем да постигнем договорка за цената“, отбеляза Йълмаз.

НИКОЛАЙ ПЕТРОВ

НИКОЛАЙ ПЕТРОВ

CEO & FOUNDER
Николай Петров е основател и собственик на DEMANA INVEST -група, специализирана в инвестиции, предоставянето на комплексни услуги в сектора на недвижимите имоти, финансови и аутсорсинг услуги. Част от групата е DEMANA REAL ESTATE BULGARIA – водещата българска агенция за недвижими имоти, която предлага имоти в цяла България!

Последни публикации

Последвайте ни: