Светът вече има нова най-висока жилищна сграда

Central Park Tower с височина от над 472 м е на финала на строителството

Central Park Tower, небостъргач в Манхатън, точно до Сентрал парк, който в момента е на финала на строителството, ще бъде най-високата жилищна сграда в света.

Обектът с височина над 472 м предлага освен жилища и бизнес имоти и хотелска част.

Строителят – Extell Development Company, обяви, че всички имоти вече са резервирани. През следващата година инвеститорът планира да започне да затваря сделките с жилищата. Цените започват от 6,9 млн. долара.

Central Park Tower се разполага на Западна 57-та улица, в коридора, известен като „Реда на милиардера“.

Extell е компанията, която стои и зад проекта One57 – първата супер висока жилищна сграда в същия коридор.

Central Park Tower е проектирана от архитектурната фирма Adrian Smith + Gordon Gill Architecture (AS + GG). Жилищните интериори са по проект на студио Rottet. Строител е SMI USA (SMI), американското подразделение на Shanghai Municipal Investment, която е строила и Shanghai Tower, втората най-висока сграда в света.

Жилищата започват от 32-я етаж на сградата и варират от около 130 кв.м до над 1600 кв.м.

В кулата ще бъде разположен и един от най-ексклузивните частни клубове в света. На партера ще е и първият универсален магазин на Nordstrom. Той ще е на 7 етажа и ще е най-голямата инвестиция в един проект на Nordstrom в над 100-годишната история на компанията.

Магазинът ще бъде отворен за посетители на 24 октомври 2019 г.

НИКОЛАЙ ПЕТРОВ

НИКОЛАЙ ПЕТРОВ

CEO & FOUNDER
Николай Петров е основател и собственик на DEMANA INVEST -група, специализирана в инвестиции, предоставянето на комплексни услуги в сектора на недвижимите имоти, финансови и аутсорсинг услуги. Част от групата е DEMANA REAL ESTATE BULGARIA – водещата българска агенция за недвижими имоти, която предлага имоти в цяла България!

Последни публикации

Последвайте ни: