Ръстът на строителната продукция у нас се ускорява през юли

Сградното строителство отбелязва най-бърз растеж на годишна основа от април насам

Произведената продукция в сектор „Строителство“ ускорява ръста си през юли, сочат данни на Националния статистически институт (НСИ).

Спрямо юни строителната продукция нараства с 1,7%, показват сезонно изгладените данни на националната статистика, като основен принос за повишението има гражданското и инженерното строителство.

То се увеличава с 2,6%, докато ръстът при сградното строителство е 1% и запазва равнището си от предходния месец, когато беше прекъсната серията от двумесечен спад.

Произведената строителна продукция се увеличава с 4,3% на годишна основа, показват календарно изгладените данни на НСИ. Нарастването се определя от положителния темп при сградното строителство, където ръстът достига 8,3%, докато при гражданското и инженерното строителство е регистриран спад от 0,8%.

Гражданското и инженерното строителство отбелязва понижение на годишна основа за четвърти пореден месец, но то е по-малко в сравнение с предходните три месеца.

НИКОЛАЙ ПЕТРОВ

НИКОЛАЙ ПЕТРОВ

CEO & FOUNDER
Николай Петров е основател и собственик на DEMANA INVEST -група, специализирана в инвестиции, предоставянето на комплексни услуги в сектора на недвижимите имоти, финансови и аутсорсинг услуги. Част от групата е DEMANA REAL ESTATE BULGARIA – водещата българска агенция за недвижими имоти, която предлага имоти в цяла България!

Последни публикации

Последвайте ни: