Кипърски предприемач влага 500 млн. евро в нов квартал край София

Очаква се проектът “Велосити” да бъде завършен за осем години

Кипърска строителна компания ще инвестира над 500 млн. евро в нов квартал в околностите на София, близо до село Волуяк, съобщават от компанията.

Проектът „Велосити“ ще се изгражда на терен от близо 1400 декара и се очаква да бъде завършен за около осем години. До момента в него са инвестирани 55 млн. евро. Главният предприемач в проекта е българското дружество „Кадмос“, което предоставя земята и инвестицията за проектирането и построяването на инфраструктурата.

Според данни от Търговския регистър основният предмет на дейност на дружеството е строителството на сгради, а негов управител е Теодорос Аристодему. Едноличен собственик на капитала е кипърската компания Емити Дизайнс Лимитид, която е част от Aristo Developers, един от най-големите строителни предприемачи в Кипър и най-големия частен собственик на имоти на острова.

Компанията има над 30 години опит в сферата на строителството и недвижимите имоти и разполага със свои представителства в Кипър, Гърция, Великобритания, Русия, Китай, Дубай и Виетнам.

До момента няколко компании са проявили интерес към участие в проекта „Велосити“, съобщи Аристодему, без да посочва повече подробности.

Две трети от жилищната площ в бъдещия квартал ще бъдат формирани от къщи, а останалата една трета ще бъде заета от малки жилищни блокове. Той ще има достъп до централа за термоелектрическа енергия, а промишлените отпадъци няма да бъдат изхвърляни, а ще бъдат рециклирани и оползотворени, съобщават от компанията.

Бъдещият квартал ще разполага с велоалеи, голям брой паркоместа, зелени площи и станции за зареждане на електромобили, а инфраструктурата ще бъде проектирана така, че да насърчи хората да използват алтернативни методи за пътуване.

В основата на проекта ще бъде изграждането на модерно начално и средно училище, където ще се преподава на български и английски език. Ще бъдат изградени също детски градини, частно училище, здравни заведения, търговски, културен и спортен център, офис пространства за малки и средни предприятия.

НИКОЛАЙ ПЕТРОВ

НИКОЛАЙ ПЕТРОВ

CEO & FOUNDER
Николай Петров е основател и собственик на DEMANA INVEST -група, специализирана в инвестиции, предоставянето на комплексни услуги в сектора на недвижимите имоти, финансови и аутсорсинг услуги. Част от групата е DEMANA REAL ESTATE BULGARIA – водещата българска агенция за недвижими имоти, която предлага имоти в цяла България!

Последни публикации

Последвайте ни: