Общини превръщат стари казарми в паркове

В Ловеч търсят финансиране за проект на стойност 8 млн. лв., с който да бъдат изградени места за спорт и разходки

Община Ловеч планира бившата казарма в града да бъде превърната в парк. За целта ще бъдат отделени близо 8 млн. лв., но все още се търсят варианти за начина на финансиране. Днес ще бъдат изложени седемте обекта, одобрени в конкурса, обяви пред БНР зам.-кметът Венцислав Христов.

„Различни са идеите. Почти всичките имат паркова зона, има място за спорт, запазва се терена, който е за концерти и други масови прояви. Някои от проектите имат водно пространство, има запазване на част от сградите в този си вид, в някои са видоизменени сградите“, посочи той

Преди няколко години подобна промяна се случи и със старите казарми в Севлиево, на чието място бе изградена нова електрическа и ВиК мрежа, озеленяване, пешеходни алеи, детски площадки, места за пикник и кът с водно огледало.

Общата стойност на проекта бе 3,8 млн. лв.

НИКОЛАЙ ПЕТРОВ

НИКОЛАЙ ПЕТРОВ

CEO & FOUNDER
Николай Петров е основател и собственик на DEMANA INVEST -група, специализирана в инвестиции, предоставянето на комплексни услуги в сектора на недвижимите имоти, финансови и аутсорсинг услуги. Част от групата е DEMANA REAL ESTATE BULGARIA – водещата българска агенция за недвижими имоти, която предлага имоти в цяла България!

Последни публикации

Последвайте ни: