Испанската верига Meliá открива хотел с почти 1000 стаи в Слънчев бряг

Обекът, който ще заработи през 2020 г., ще е седми за компанията в България

Испанската верига Meliá Hotels International отваря хотел с почти 1000 стаи в Слънчев бряг през следващата година, съобщават от компанията.

С този обект хотелите на испанската група в България ще станат седем, като се намират във Варна (Златни пясъци), Несебър и Обзор. Общо обектите и в страната ще разполагат с 2400 стаи.

Meliá Sunny Beach ще бъде разположен в три сгради – две реновирани и една нова.

Meliá Hotels стъпи на българския пазар през 2007 г. Първият и обект е Melia Grand Hermitage в курорта Златни пясъци.

Наскоро компанията обяви резултатите си за второто тримесечие. Нетната печалба се увеличава с почти 6% на годишна база, макар и увеличението на капитала от миналата година да дава известно негативно отражение.

Нетният дълг на компанията се свива с почти 22 млн. евро до 585,7 млн. евро, като целта е да е максимум два пъти по-голям от печалбата.

От началото на годината Meliá е открила 5 нови хотела и подготвя откриванията на свои обекти във Виетнам, Китай, Милано, Танзания и Мексико. В плановите и през следващите години е отварянето на 61 нови обекта с общо 14 хил. стаи.

НИКОЛАЙ ПЕТРОВ

НИКОЛАЙ ПЕТРОВ

CEO & FOUNDER
Николай Петров е основател и собственик на DEMANA INVEST -група, специализирана в инвестиции, предоставянето на комплексни услуги в сектора на недвижимите имоти, финансови и аутсорсинг услуги. Част от групата е DEMANA REAL ESTATE BULGARIA – водещата българска агенция за недвижими имоти, която предлага имоти в цяла България!

Последни публикации

Последвайте ни: