Експерт: Няма изкуствено завишаване на цените при наемите в София

Ако трендовете на пазара на жилища под наем в София се запазят, в дългосрочен аспект наемателите ще станат силната страна, смята Радостин Василев

При цените на наемите на жилища в София не се наблюдава изкуствено завишаване, заяви Радостин Василев, управляващ партньор в DEMANA INVEST.

„Процесите, довели до тези цени, са факт от много време. Икономиката също влияе, по-високите заплати, по-високата покупателна способност. Миграционните процеси към София са непрекъснати“, сподели той.

Според него ако трендовете на пазара на жилища под наем в София се запазят, в дългосрочен аспект наемателите ще станат силната страна.

„От 2-3 години насам имаме устойчив тренд на издаване на все повече и повече разрешителни за строеж – съответно все повече сгради се строят и влизат в експлоатация, а голяма част от апартаментите в тях са купени с цел инвестиция… Това води до момента, в които много жилища са пуснати на пазара по едно и също време, докато търсенето не расте толкова значително“, подчерта Василев.

Традиционно търсени квартали в столицата са „Лозенец“, районът на „Докторска градина“, а нови такива са „Кръстова вада“ и като цяло южните райони, посочи експертът.

Според него развитието на пазара от началото на годината е устойчиво и ще остане такова.

„До края на 2019 г. няма да има колебания на имотния пазар, темповете ще останат същите, цените и банковото кредитиране също няма да претърпят промени. Дори да има колебания, те ще са малки“, коментира още той.

НИКОЛАЙ ПЕТРОВ

НИКОЛАЙ ПЕТРОВ

CEO & FOUNDER
Николай Петров е основател и собственик на DEMANA INVEST -група, специализирана в инвестиции, предоставянето на комплексни услуги в сектора на недвижимите имоти, финансови и аутсорсинг услуги. Част от групата е DEMANA REAL ESTATE BULGARIA – водещата българска агенция за недвижими имоти, която предлага имоти в цяла България!

Последни публикации

Последвайте ни: