Експерт: Очаква се пазарът на бизнес имоти да остане стабилен до края на 2019 г.

Повишението в търсенето на офис площи у нас за последните 3 години достигна близо 40-50% спрямо периода 2008-2016, посочи Радостин Василев, директор Офис площи в DEMANA INVEST

Пазарът на бизнес имоти у нас за момента е стабилен, очаква се той да остане такъв до края на годината. Това каза Радостин Василев, директор Офис площи в DEMANA INVEST.

Повишението в търсенето на офис площи у нас за последните 3 години достигна близо 40-50% спрямо периода 2008-2016 г., посочи Василев.

„Строителството не можа да успее да компенсира ръста на търсенето, което повлия и на наемните нива в София. Към момента средните стойности са между 12 до 14 евро за кв. м (за нови проекти), разбира се, има изключения“, допълни гостът.

70% от търсенето на бизнес имоти в столицата се формира от компании от IT сферата и аутсорсинг индустрията, уточни още той, като добави, че делът на българските играчи на пазара е около 70%, останалите са чуждестранни инвеститори.

Сред най-предпочитаните райони в София за бизнес имоти е този на булевард „Цариградско шосе“, като по протежението му се строят близо 170 хил. кв. м, каза още Василев.

„В района на Мол “Парадайс” също се очаква доста сериозна строителна активност през следващите години. Той може да е и новият лидер на пазара след известно време. Районът на Бизнес парк София също остава предпочитано място за реализация на бизнес проекти, както и този на центъра“.

НИКОЛАЙ ПЕТРОВ

НИКОЛАЙ ПЕТРОВ

CEO & FOUNDER
Николай Петров е основател и собственик на DEMANA INVEST -група, специализирана в инвестиции, предоставянето на комплексни услуги в сектора на недвижимите имоти, финансови и аутсорсинг услуги. Част от групата е DEMANA REAL ESTATE BULGARIA – водещата българска агенция за недвижими имоти, която предлага имоти в цяла България!

Последни публикации

Последвайте ни: