Концесиите на плажове ще се правят от Министерството на туризма

Министърът на туризма Николина Ангелкова дава заявка за ревизия на всички стари концесионни договори

Народното събрание прие на първо четене промени в Закона за концесиите, които предвиждат концесиите на морските плажове да се осъществяват съгласно текстовете от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

Предстои още едно четене на променените текстове в комисии и финално гласуване в пленарна зала.

Промяната се случва само няколко месеца, след като концесиите на плажове започнаха да се правят по Закона за концесиите – от 1 януари т.г. Министерският съвет, обаче, реши, че процедурата е тромава и предпочете да даде концесиите на плажове на Министерството на туризма.

Пред депутатите министърът на туризма Николина Ангелкова, цитирана от агенция Фокус, каза, че се е договорила с компании от туристическия сектор – концесионери на плажове, хотелиери и ресторантьори, да се проведе „един по-сериозен и стратегически дебат за цялостното развитие на българското Черноморие”.

Вчера, след срещата с представителите на туристическия бизнес, Ангелкова коментира в Слънчев бряг, че ресорното и министерство ще ревизира всички стари концесионни договори, предава БТА. Тя призна, че има нарушения, но се вземат мерки, налагат се глоби и неустойки.

В кулоарите на парламента днес Ангелкова посочи, че се очаква 3-6% спад на туристите в България и 5-8% за Черноморието, допълва Фокус. Министерството оправдава трудния сезон с конкуренцията от Турция, Тунис и Египет, които, по думите и, имат изключително сериозна политика по отношение на субсидирането и насочването на туристопотока към тях.

НИКОЛАЙ ПЕТРОВ

НИКОЛАЙ ПЕТРОВ

CEO & FOUNDER
Николай Петров е основател и собственик на DEMANA INVEST -група, специализирана в инвестиции, предоставянето на комплексни услуги в сектора на недвижимите имоти, финансови и аутсорсинг услуги. Част от групата е DEMANA REAL ESTATE BULGARIA – водещата българска агенция за недвижими имоти, която предлага имоти в цяла България!

Последни публикации

Последвайте ни: