Офис пазарите в Лондон и Париж ще постигнат най-голям растеж в бъдеще

Перспективите пред градовете зависят все повече от обмена на знания и споделянето на информация

Лондон и Париж ще бъдат най-добре представящите се офис пазари в Европа през следващите години, прогнозира консултантската компания Aviva Investors.

В доклада си Future City тя определя 12 европейски града, които ще регистрират най-голямо търсене на офис площи в бъдеще наред със силен растеж на наемите в дългосрочен план, пише онлайн изданието Property Magazine International.

Перспективите пред градовете повече от всякога зависят от обмена на знания и споделянето на информация, сочи докладът. Компанията очаква Лондон и Париж да се превърнат в най-силните магнити за глобалните таланти, като двата града се възползват от големия си мащаб и статута си на международни хъбове наред с доброто си управление.

Сред другите градове, поставени на предни позиции от Aviva Investors, са Мюнхен, Дъблин, Франкфурт, Лион, Щутгарт и Хамбург. Компанията посочва в доклада си и четири технологични хъба – Стокхолм, Копенхаген, Берлин и Амстердам, които имат стратегически ангажимент за инвестиции в недвижими имоти.

„Ролята на града се промени драстично и макар че локацията продължава да е важна, колкото преди 50 години, превръщането им в проводници на обмен на знания и създаване на идеи ще определя успеха на градовете в бъдеще. Като глобален лидер в привличането и отглеждането на таланти наред с установените си клъстери от финансови и професионални услуги Лондон е в силна позиция по редица ключови критерии в нашия анализ“, казва Крис Ъруин, директор на отдел „Изследвания и реални активи“ в Aviva Investors.

“Технологичните хъбове, които установихме, са градове със световноизвестни клъстери в дигиталната и биотехнологичната област. Най-важното е, че тези локации предлагат добър начин на живот, който привлича таланти и компании“, допълва Ъруин.

Анализът Future City на Aviva Investors използва 30 критерия за оценка на всеки град, сред които способността им да привличат глобални таланти, да създават клъстери с икономически дейности с добавена стойност, мащаб и основи на имотния пазар.

„Създадохме тази система за оценка, за да определим градовете със стратегическо значение. Съсредоточаването на инвестициите в офис площи в тези 12 града в Европа ще доведе до по-фокусирана стратегия, която според нас в крайна сметка ще допринесе за подобряване на местната експертиза и ще създаде информационно предимство, което можем да използваме за генериране на силно представяне на инвестициите на нашите клиенти“, отбелязва Ъруин.

НИКОЛАЙ ПЕТРОВ

НИКОЛАЙ ПЕТРОВ

CEO & FOUNDER
Николай Петров е основател и собственик на DEMANA INVEST -група, специализирана в инвестиции, предоставянето на комплексни услуги в сектора на недвижимите имоти, финансови и аутсорсинг услуги. Част от групата е DEMANA REAL ESTATE BULGARIA – водещата българска агенция за недвижими имоти, която предлага имоти в цяла България!

Последни публикации

Последвайте ни: