Германци, французи и англичани търсят имоти във Варна

Морската столица е на второ място по брой отпуснати жилищни кредити, отчетоха брокери на бизнес закуска на Imoti.net

Ръст на чужденците, които търсят жилище във Варна и региона, отчетоха брокери по време на бизнес закуската на Imoti.net в града, която се проведе на 18 юни.

Данните показват, че на фона на отлива на руските граждани от пазара нараства интересът на германци, французи и англичани, пожелали да придобият имот в морския град и околностите му. Агенциите за недвижими имоти във Варна и региона са категорични, че в момента се наблюдава рекорден ръст на запитвания от потенциални купувачи от Великобритания.

Все повече българи от София, Пловдив, Стара Загора и Русе също проявяват интерес към покупка на имот в морската столица и региона. Жилищата в курорта „Св. Константин и Елена“ се търсят и за целогодишно ползване, коментираха още специалистите по време на дискусията на Imoti.net.

Брокери отбелязаха, че се търсят предимно градски имоти. В централните части на града и „Гръцката махала“ цените на жилищата стигат до 2000 евро на кв.м.  За сравнение, в по-крайните квартали като „Младост“ и „Трошево“ цените варират около 700 евро на кв.м. Купувачите предпочитат ново строителство и стават все по-взискателни, обясниха експертите.

Над 150 представители на бизнеса с недвижими имоти присъстваха на дискусията на Imoti.net. От Пощенска банка отбелязаха, че Варна е на второ място след София по брой отпуснати жилищни кредити в страната.

Зам.- кметът на Варна Пейчо Пейчев представи стратегически проекти, които общината развива. Сред тях са пречиствателната станция на курорта “Златни пясъци”, изграждането на индустриално-технологичен парк, регионална библиотека, на два спортни комплекса и множество паркове в града.

Бизнес закуската в морския град е част от проекта „Годишни награди на Imoti.net”, който насърчава добрите практики в сектора и който се осъществява с генералното партньорство на Пощенска Банка и подкрепата на Теленор, Бокони и Realtor Assitant Pro.

Паралелно с бизнес закуските Imoti.net организира и дискусии с представители на бранша в четири нови града – Русе, Велико Търново, Плевен и Благоевград. Tе започват на 19 юни и ще продължат до края на месеца.

Imoti.net е уеб платформата с най-качествени онлайн обяви за недвижими имоти. Тя е част от Investor Media Group, а цялостната мисия на сайта е да създава и подкрепя инициативи, които стимулират прозрачното развитие на бизнеса с имоти в полза на потребителите. Отскоро Imoti.net разполага с иновативна функционалност, която експертите определят като ключова за пазара на недвижима собственост в бъдеще – 360-градусови обиколки на имотите. Благодарение на тях потребителите могат бързо, лесно и удобно да разгледат желания апартамент.

Поредицата на Imoti.net „Доверен брокер“ предлага съвети за разграничаване на коректните и некоректни посредници при сделките с имоти, благодарение на които потребителите да могат да вземат информирано решение в свой интерес по всяко време.

НИКОЛАЙ ПЕТРОВ

НИКОЛАЙ ПЕТРОВ

CEO & FOUNDER
Николай Петров е основател и собственик на DEMANA INVEST -група, специализирана в инвестиции, предоставянето на комплексни услуги в сектора на недвижимите имоти, финансови и аутсорсинг услуги. Част от групата е DEMANA REAL ESTATE BULGARIA – водещата българска агенция за недвижими имоти, която предлага имоти в цяла България!

Последни публикации

Последвайте ни: