• +359 878 767 000
  • Info@demana.bg
  • Българо-Руска Търговско – Промишлена Палата ул. “Никола Мирчев” 35, София 1113, България
Меню

Климатични Системи

Продажба и монтаж на системи с директно изпарение – VRV (VRF)
Продажба и монтаж на въздушни завеси
Изграждане на аспирации и вентилации

При ремонтни дейности по фасадата на сградите или когато мястото на някое климатично тяло е неприемливо, се налага временното му отстраняване или преместване. В тези случаи се събира хладилния агент (фреона), откача се тръбния пакет и се консервира за известно време за да не попада влага и замърсявания. В случаите на незабавно преместване се демонтират стойките или ламаринената планка, и се закрепват на новото място. Ако се налага тръбния пакет се удължава чрез наставяне на тръбите и удължаване на кабели и дренажни маркучи. Следва свързване на климатичното тяло, вакуумиране на системата и повторно въвеждане в експлоатация.

Понякога се налага един работещ климатик да бъде преместен на ново място. При ремонтни дейности или при изместване на офиси, търговски обекти или местоживеене съществуващия климатик пречи или мощността му вече не отговаря на новото помещение. В този случай се налага събиране на хладилния агент (фреона), демонтаж и транспорт на климатичните тела и последваща нова инсталация. Като операции и монтажни материали последващата инсталация не се отличава от монтажа на нова климатична система.

За нормалната работа на всеки климатик трябва да се грижим постоянно. Климатиците са изложени на външни атмосферни влияния с най-различен характер и интензитет. Силно се влияят, както от температурата на околната среда, така и от общото си състояние, както на топлообменника на външното тяло, така и на състоянието на филтрите на вътрешното тяло.За нормалната поддръжка трябва да се мисли още от момента на монтажа, като се избират лесно-достъпни места.

Пълна профилактика на климатик – в този случай климатика се демонтира, разглабя се на съставни части измива се всеки детайл, след което се сглобява и се монтира. Такав вид профилактика се налага, когато климатика е много замърсен, както външното така и вътрешното тяло.

Частична профилактика – при този вид профилактика, климатика не се демонтира но се почиства всичко, което е възможно без да се налага разглобяване. Този вид профилактика е изключитилно добре да се прави веднаж годишно по възможност, пролет или есен .

При зареждането на климатик с фреон се извършват няколко действия. Първо, ако има съмнения, че системата не поддържа налягане, тя трябва да се напълни с азот до достигане на високо налягане, за най-сигурно 40- 50 атм., да се изчака известно време (това се преценява индивидуално), целта е системата да издържа и поддържа налягането. След като се убедим, че системата издържа на налягането азота се изпуска. След това идва ред на вакуумирането, което трае в повечето случай между 20 и 40 минути. И накрая се пълни с фреон, количеството и вида, на който е написано в повечето случай на табелата на външното тяло на климатика, а в някой случаи и на вътрешното, като e задължително да бъдеизмерен на електронна везна с голяма точност.

Ако имате нужда от сервиз за климатици, можете да разчитате на нас.

За контакти с нас:

ЦЕНТРАЛЕН ОФИС

гр. София, Бул. Джеймс Баучер 81 ет. 1 офис 4-5

 info@demana.bg

‎ +(359) 878 767 000

 http://demana.bg/

 пон-пет: 9:00 – 18:00

         съб: 10:00-14:00

""
1
Име
Телефон
phone
Съобщение
0 /
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
БългарскиEnglishDeutschItalianoРусскийEspañol
Scroll Up