• +359 878 767 000
 • Info@demana.bg
 • Българо-Руска Търговско – Промишлена Палата ул. “Никола Мирчев” 35, София 1113, България
Меню

Имотна сделка – сам или с брокер?

Какво да очакваме от агенцията, с която работим, какво да изискваме и как тя и в частност брокерът, който ни обслужва, защитава нашите интереси?

В браншът с недвижими имоти има агенции, с дългогодишен опит, които използват различни добри практики и познания, за да защитят еднакво добре интересите, както на едната страна по сделката, така и на другата.

 Основната роля на брокера и агенцията, която стои зад него е да защити интереса на своя клиент, чрез извършване на редица специфични дейности изискващи дълбоки, професионални познания. Избирайки услугите на агенция за недвижими имоти Вие ще си спестите много нерви, проблеми и главоболия, както и доста ценно време, което иначе бихте загубили в търсене на имоти, търсене на клиенти, уреждане на документацията и т.н.

 

Защо да използваме услугите на агенция/брокер?

Използването на услугите предлагани от агенциите за недвижими имоти ви носи много позитиви през целия период на сделката.

 • Брокерът и агенцията, която седи зад него ще ви помогне да изясните своите потребности, да конкретизирате своите критерии и ще фокусира търсенето ви;
 • Ще ви даде информация за цените на районите, които ви интересуват, за да може да прецените кой е най-подходящ за вас;
 • Ще ви разкаже подробности за всички предлагани в момента на пазара имоти според вашите критерии;
 • Ще ви даде полезни съвети относно недостатъците и предимствата на всеки апартамент;
 • Ще спести много голяма част от вашето време. По-големите компании в този бизнес разполагат с широк набор от оферти и предложения, освен това работят и в сътрудничество с други агенции, което разширява избора на имоти и спестява на клиентите множество разговори, лутане, загуба на време и средства;
 • Ще извади всички необходими документи за сделката;
 • Ще ви спести и пари. Бързата и успешна продажба зависи най-вече от добрата реклама. Работата с агенция позволява на един собственик имотът му да се рекламира неограничено, нещо, което той с лични средства не би могъл да направи или ще му струва много скъпо.Самата реклама се изготвя от специалисти в областта на маркетинга и рекламата, които по различен начин и с професионален подход представят имота за продажба;
 • Ще ви гарантира огледи отговарящи на вашето търсене, и ще ви даде коректна и пълна информация относно техническото и документално състояние на имота, и ще обърне внимание на дефектите ако има такива;
 • Ще ви помага в преговорите, ще бъде на ваша страна и ще се опита да свали обявената цена на имота, ако това е възможно;
 • Ще спомогне за уточняване на условията по сделката така, че страните влизайки в сделка, да са наясно с всичките си права и задължения;
 • Ще извърши всички необходими действия по организацията за изповядването на сделката;
 • Ще изготви договора съобразно Българското законодателство, включващ необходимите клаузи, защитаващи вашите права и интереси, и гарантиращи сделката.

 

Екипът на Demana Real Estate недвижими имоти ще се опита да Ви бъде полезен с разяснение на причините, поради които е необходимо да се обърнете към специалист – посредник при сделките с недвижими имоти. При непрекъснато заливащата ни безкрайна информация, която е на един клик разстояние от нас, при наличието на безброй сайтове за обяви, обширна група приятели в социалните мрежи, всичко, което ни трябва, е на разположение онлайн. Процедурата при покупко-продажба или наемане на имот изглежда лесна и проста и често хората се питат „Защо трябва да наема агент на недвижими имоти, а не да продавам имот без посредник?“. Всеки може сам да продаде или да купи своя имот. Дали наистина е лесно и безопасно да се сключи сделка посредством редовни маркетингови проучвания и рекламни кампании без намесата на специалист?

В настоящия материал ще Ви дадем няколко основателни причини, поради които си струва да  се откажете да купувате или продавате имоти без посредник и да наемете агент на недвижими имоти. Списъкът не е окончателен и изчерпателен, но Ви дава наистина добър мотив.

Времето е ценно

Дали съществува човек, който не цени времето си? Или такъв, който да не се отегчава от досадни обаждания и безсмислени огледи? Малцина са тези, които търпеливо ще правят оглед след оглед с надеждата “най-сетне да намерят своя нов дом”. Ако сте купувач (или наемател) Вашият брокер ще знае кое е оптималното за Вас. Ако си купувате ново жилище, агентът ще Ви защити от хищниците и тяхното ухапване. Ако сте продавач, то Вашият консултант ще филтрира всички онези досадни и съвсем безсмислени позвънявания, някои от тях провокирани от безпредметно любопитство, а други – от злонамереност. В стремежа си да сключите сделка, той ще намери сериозния, реален купувач, ще му опише офертата и ще свърши важната работа вместо Вас.

Образование

Малцина са тези, които наистина знаят всичко за покупко-продажбата на имоти. Колко от вас са в час с всички онези “подробности” около наемането на имот? И всъщност нужно ли е да знаете всичко? Закони, устройствен план, ценообразуване, конкуренция, строителство, тенденции и т.н. – трябва ли да сте професионалист само защото веднъж ви се е наложило да смените дома си? Хенри Форд казва, че трябва да работим с хора, които са по-умни от нас самите. Разбира се, важно е да намерите наистина добър специалист по покупко-продажбата на недвижими имоти. Специалист с опит, знания, човек, който разбира от имоти повече от вас.

Информация за района

Брокерите на недвижими имоти знаят в повечето случаи подробности за квартала, в който търсите да закупите или наемете имот. Добрият брокер познава района като пръстите на ръката си. Той отлично знае къде е шумът, къде са магазините, училищата, къде е градинката и коя част от квартала е най-доброто място за Вас. Агентите биха могли веднага да Ви дадат информация за демографията, престъпността и условията в квартала. Те са наясно с цените и техните тенденции и могат веднага да Ви ориентират защо един имот е по-скъп от друг.

Тенденции на пазара

Агенциите за недвижими имоти могат да Ви разкрият пазарните условия, които ще определят процеса на продажба или закупуване, за наемане или отдаване на Вашия имот. Много фактори са определящи за начина, по който ще протече процедурата. Данни като стойност на квадратен метър, средната цена /т.е. цената на подобни жилища/, средните продажни цени, средния престой на пазара и съотношението на списъка с продадените имоти на дадена цена, наред с други критерии, ще има огромно влияние върху това, което в крайна сметка е важно да се направи – финализирането на Вашата сделка.

Добра ли е цената?

Противно на всеобщо приетото мнение, агентите не определят цената за купувачите или продавачите. След като консултират продавача или наемодателя на имота за това каква е реалната му цена, те всъщност са длъжни да съобразят и с неговите изисквания за това, на каква оферта ще бъде обявена неговата продажба или наем. По-скоро агентът ще Ви помогне като ви насочва да направите правилния избор с оглед на Вашите изисквания и възможности, както и изискванията на пазара към определения момент.

Асоцииран екип

Агентите на недвижими имоти разполагат с асоцииран екип от професионалисти, в който участват инженери, архитекти, юристи, строителни предприемачи, дизайнери и др. Екипът на брокерите предоставя услуги, които ще ви бъдат безкрайно полезни за финализирането на сделката. Брокерите могат да ви насочат към най-лоялния си колега или специалист.

Преговори и поверителност

Най-добрите брокери на недвижими имоти умеят да преговарят добре. За разлика от традиционните търговци, професионалният брокер умее да отстрани емоционалния аспект във всяка сделка. Квалифицираният брокер не се стреми на всяка цена да спечели точно от Вас. Умението да владеят емоциите си е част от длъжностната им характеристика. Добрите агенти не са просто търговци, които да разменят собствеността, т.е. да търгуват по суха оферта. Те са професионалисти, които са обучени да представят оптималното на клиента. Добрият професионалист знае добрите страни и недостатъците на всеки един имот в списъка си. Той умее да пази интересите и на продавача и на купувача.

Познаване на документите

В средата на миналия век споразуменията са се ограничавали до една страница. Днес нещата съвсем не са така. За правилното изповядване на една сделка са нужни множество проверки и документи. Много от тях трябва да се набавят от специализирани институции, което е свързано с чакане на опашки, досаден контакт с добре познатите ни чиновници. Днес един обичаен договор за покупко-продажба на имот съдържа не по-малко от няколко страници, а една, дори и малка грешка в него, може да ви струва прескъпо. Един пропуск или неточност може да Ви изпрати в съда, а една миниатюрна грешка може да ви струва хиляди. Ако изпаднете в неприятна ситуация или възникне потенциална възможност за измама, брокерът е този, който ще ви насочи към най-добрия специалист за разрешаване на Вашия казус.

Проблеми след приключване на сделката

Дори и най-безпроблемните сделки, които минават плавно и без усложнения (които са изключителна рядкост), могат да създадат проблеми в бъдеще време. Много въпроси могат да изскочат след като сделката е била изповядана пред нотариус –  детайли, които са били прескочени от вълнение. В тези случаи кадърният специалист – брокер на недвижими имоти, ще бъде готов да Ви съдейства. Професионалният брокер няма да Ви затвори телефона, само защото вече е взел комисионната си, а ще Ви отведе до същинския край на сделката.

Доволният клиент води няколко други

Не на последно място в основата на успеха на всеки професионален агент на недвижими имоти е устойчивостта и продължителността в кариерата. Малцина са професионалистите, които биха оцелели и биха имали добро име, ако често сменят прозвището си. Всъщност това е една индикация да определите кой брокер е истински професионалист. Дългогодишният опит на брокерите е достатъчен мотив да мислят “за утре”, оставяйки доволни и щастливи клиенти. Всеки брокер е наясно колко са ползите от добре свършената работа и клиентът, който е признателен. Ако познавате добре един специалист, трудно ще го смените с друг, освен в случаите, когато ще се местите в друг район, но дори и тогава вие можете да  разчитате на препоръка от Вашия брокер. Има посредници в недвижимите имоти (едни от най-успешните), които редовно се интересуват от Вас, поддържайки връзка или като Ви изпращат актуална информация за пазарите.

Demana Real Estate предлага всички тези услуги, а като допълнителни стимули за своите клиенти продавачи предлага и различни промоции с цел стимулиране на продажбите, огледи във време, удобно за продавача и купувача, безплатни консултации, организация на козметични ремонти на имотите за по-добър търговски вид и много други.

Обобщавайки резултатите от проучването, успешните продавачи на недвижими имоти съветват да използвате само големи утвърдени на пазара агенции за недвижими имоти, които да предложат добра реклама, професионална пазарна оценка, бърза реакция в преговорите с потенциални купувачи и целия пакет услуги свързани с подготовката на нужните документи и приключването на продажбата.

За какво ми е посреднически договор с агенция за недвижими имоти?

Често при разговор с продавачи на недвижими имоти, на въпроса: „Кой брокер или агенция предлагат за продажба Вашия имот, на каква цена и от колко време?”, получавам следните отговори: „Продава го от няколко месеца един мъж с очила, но не си спомням от коя агенция е”, или “Продавам го откакто дойде да го снима една руса жена, но не знам на каква цена”. Това звучи доста несериозно, все едно да кажеш „Аз имам пари, но не знам колко, не си спомням в коя банка са и на какъв депозит, само знам че подписах нещо при едно симпатично девойче на бул. „Х”.

Широко застъпено е мнението, че посредническите договори се подписват единствено и само за да могат брокерите да си вземат възнаграждението. Подписването на този договор наистина гарантира получаване на комисион, но преди всичко регламентира правата и задълженията на страните.

 

Какво получава ПРОДАВАЧЪТ – ВЪЗЛОЖИТЕЛ, когато е подписал посреднически договор?

Първото и най-важно е, че агенцията, в лицето на БРОКЕРА-ИЗПЪЛНИТЕЛ, приема ангажимента да извърши целенасочени действия за реализиране на продажба, за което носи отговорност.

Подписвайки посреднически договор, ПРОДАВАЧЪТ дава писмено съгласие за цената, на която ще бъде обявен имота за продажба, като е запознат от БРОКЕРА и за минималната продажна цена, която може да очаква.

В договора е определен срокът за който страните се ангажират /при настоящия пазар на недвижими имоти той варира между три и шест месеца/, както и начините за прекратяване на договора.

Едно от основните задължения на БРОКЕРА-ИЗПЪЛНИТЕЛ е воденето на преговори с потенциалния КУПУВАЧ или представляващия го брокер. Освен най-добрата възможна продажна цена на имота, се договарят също срокове за подписване на предварителен и/или окончателен договор, начин на плащане и др.

След като е подписан посредническият договор, БРОКЕРЪТ-ИЗПЪЛНИТЕЛ е задължен редовно да информира ПРОДАВАЧА – ВЪЗЛОЖИТЕЛ за всички действия, които извършва за продажбата на неговия имот и да го информира за интереса и разговорите, които е провел с потенциални купувачи.

Съдействие при набавяне на необходимите документи за сделката. Помощта на брокера се заключава и в това, да насочи собственика от къде, за колко време и с какви такси се изваждат документите. ПРОДАВАЧЪТ – ВЪЗЛОЖИТЕЛ може и да упълномощи брокера или юриста на агенцията от негово име и за негова сметка да го снабди с всички документи необходими за нотариалното прехвърляне на собствеността.

Брокерът участва в организацията на нотариалното прехвърляне на собствеността, като се ангажира със записване на час при Нотариус и предварително представяне на документация по сделката. Както и да поддържа постоянен контакт с другата страна по сделката с цел гладкото протичане на процеса.

Освен разписаните в договора услуги, брокера, с когото подписвате договор, се задължава още:

– Да бъде с Вас до пълното получаване на продажната цена и предаване на владението върху имота.

– Да Ви запознае с разходите по сделката /освен комисион се заплащат нотариални такси, местни данъци, такси и други.

– Да се съобрази с подходящото за Вас време за огледи, или дори да Ви освободи от този ангажимент, като му предоставите ключове.

Да пази информацията, станала му известна по време на сделката, в тайна.

Брокерите не са паразитно звено, вклинено между продавач и купувач с едничката цел да „приберат” комисиона. Те имат знанията, информацията и рутината да направят ПО-ДОБРАТА сделка за Вас.

Всеки ден подписвате договори за какво ли не – кабелна телевизия, интернет, телефон. Не е ли добра идея да подпишете договор и за една от най-скъпите сделки в живота си?

При покупко-продажба или отдаване-наемане на недвижими имоти, е възможно да бъдете подложени на спекулации и рискове. За да се избегне това, съветваме клиентите да се обърнат към специализирани фирми, посредници по сделки в областта на недвижимите имоти.

Тези фирми или т. нар. агенции разполагат с опитни специалисти, юристи и други сътрудници, които ще съдействат за лесно и гладко преминаване през етапите на една сделка.

При тях може да се получи актуална информация за пазара на недвижими имоти, за реалната стойност на даден имот, тип на строителство, местоположение, да се провери за тежести, вещни права, възбрани и други характерни особености съпътстващи правата на собственост.

Един от начините да се защитят клиентите и посредниците по сделките е чрез подписване на т. нар. Договор за посредничество или Договор за поръчка при покупко-продажба или отдаване/наемане на недвижим имот. Често обаче клиентите имат притеснения относно разписване на тези формуляри и избягват да сключват каквито и да е договори, а в същност по този начин защитават собствените си интереси.

 

В действителност хората, които използват АГЕНЦИИ ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ, си спестяват множество потенциални проблеми, които могат да доведат както до усложнения, така и до риск от измама. Основна цел на всеки посредник на недвижими имоти е бързо и безпроблемно сключване на всяка една сделка, като приоритет е да се защити интереса на клиента.

Основни ползи от работата с агенция за недвижими имоти:

1. Липса на ангажимент

При работа с агенция за недвижими имоти се печели време, което в наши времена е пари. Собственика на даден имот си спестява разходи свързани с рекламирането му, множество телефонни разговори с евентуални клиенти, безрезултатни огледи и други такива, свързани с търсене на потенциални клиенти.

2. Обстойна проверка на документацията

Вашият личен брокер ще съдейства за осигуряване на необходимата документация, която е свързана с покупко–продажбата на имота, ще разбере дали собственика е изряден към държавата и трети лица, ипотекиран ли е обекта на сделка, възбранен и т.н.

3. Договаряне на оптимални условия по сделката

При работа с агенция за недвижими имоти ще си спестите дълго водене на преговори, множеството условности около сделката, неоснователни претенции, които всяка една от страните може да предяви и нещо наистина важно – ЩЕ ПОЛУЧИТЕ ОПТИМАЛНИ УСЛОВИЯ по сделката, независимо дали купувате, продавате, отдавате под наем или наемате недвижим имот.

Всеки може да прецени дали има време, енергия и желание да ходи по различни институции, да провежда разговори и срещи с много хора, да договаря условия и всичко това без гаранция за успех. И това, за да се се спести комисионно възнаграждение, което се заплаща на агенцията при свършване на всичката тази работа.

За съжаление съществува риск да се попадне на некоректни брокери от агенции за недвижими имоти или такива, които няма да се погрижат да защитят интересите на клиентите си. Затова трябва внимателно да се направи избор с кого да работите съвместно. Това може да бъде някой близък, който е запознат с такъв тип дейност, да се доверите на препоръка от познат или приятел, който е използвал услугите на дадена агенция за недвижими имоти.

Преди да се насочите към някоя посредническа фирма, може да наберете кратка информация относно историята на дейността на самата агенция, да проведете няколко срещи с брокери, да проучите техните условия и начини на работа. Можете да разберете дали техните оферти са актуални, с какъв имидж се ползва фирмата на пазара или в случай, че е по–малка, дали има положителни коментари за нея в интернет пространството или социалните мрежи.

След внимателно проучване и анализиране на цялата нужна информация посочена в тази статия, клиентът може да направи своя избор с коя агенция за недвижими имоти желае да работи.

Желателно е клиентът да не се обръща към дадена агенция за недвижими имоти само поради факта, че офертата, която се предлага, изглежда изключително изгодна. По този начин може да бъде подведен и да има нежелани последици.

Екипът на ДЕМАНА ИНВЕСТ горещо препоръчва да се обърнете към агенция за недвижими имоти с ясната представа, какво желаете да получите от работата си с нея и каква е вашата основна цел. Само така ще останете доволен от избрания посредник, защото той ще ви спечели време, средства и ще ви осигури спокойствие и сигурност.

Какви са функциите на агенциите за недвижими имоти?

Имотните агенции не са възникнали случайно, а тяхната дейност е обусловена от конкретни пазарни нужди, които следва да удовлетворяват.

Техните функции са комплексни и могат да бъдат разгледани в няколко апекта:

Маркетингова и рекламна

Професионалните агенции следва да разполагат с инструменти и канали, чрез които да осигуряват адекватна и ефективна реклама на предоставените им имоти за продажба и наем, за да достигат те до възможно най-широк кръг от потенциални клиенти. Тук е много важно изготвянето на офертата, снимковият материал, съвета за адекватно ценообразуване, публикуването на рекламата в различни онлайн и печатни рекламни канали. Съществена част от представянето на оферта за продажба или наем на имот е това, че тази оферта е истинска, проверена, договорена с продавачи/наемодатели, т.е. няма възможност потенциалните купувачи/наематели да се натъкват на невалидни или неистински оферти.

Консултантска

Предоставяне на професионални консултации и съвети свързани със законодателството, с техническите параметри на даден имот, ценообразуването, данъчните, юридически и финансовите аспекти при покупко-продажбата на имоти и всякакви други въпроси, които изникват при сделките с имоти.

Търговска функция

Комуникацията и преговори с потенциални клиенти, организиране на огледи, съдействие за договаряне между страните, сключване и приключване на сделка и съдействие на всеки етап от сделката.

Юридическа

Изготвяне на пълен пакет документи и договори, проверки на собствеността и оформянето на изрядна документация на имота.

Административна

Поддържащи дейности и администрация на цялостния процес на сделката.

Информационна

Да представят пред своите клиенти и обществеността данни за пазарните тенденции, цените на имотите и да очертават насоките за развитие на имотния пазар с цел да спомогнат своите клиенти във взимането на максимално информирано решение за покупка или продажба.

Допълнителни специализирани услуги

Агенциите обикновено разполагат и със специалисти по ипотечно кредитиране, застраховане, последващо обслужване на имота, които могат да бъдат от изключителна полза.

Всички тези услуги изискват знания и компетенции от много сфери – брокерски, търговски, маркетингови, юридически, финансови, счетоводни и др. Именно това е мисията на професионалната агенция – да изпълнява всички гореописани функции и да разполага с професионални брокери и тесни специалисти във всички сфери, които касаят сделките с имоти. Те сформират екип, който да подсигури безпроблемното сключване и приключване на сделки с недвижими имоти.

С ДЕМАНА ИНВЕСТ можете да бъдете сигурни, че ще получите всички тези услуги, предоставени от специалисти с дългогодишен опит и с най-висок стандарт на обслужване.

Ние не сме типичните брокери, а високообразовани и мотивирани имотни консултанти, които ще бъдат до вас във всеки етап на имотната сделка, а години след това ще можете винаги да разчитате на нас за съвет и съдействие по имотни въпроси във всеки етап от живота си.

Винаги човек трябва да притежава определени качества за извършването на определена работа. Според нас, в сферата на недвижимите имоти, те са:

Хъс

Успешните брокери работят здраво и продължително. Те дават и желаят да дават всичко от себе си, защото знаят какво искат и защо го искат. Как да увеличите хъса си? Фокусирайте се върху успехите, които искате да постигнете в бъдеще и никога не се отказвайте.

Кураж

За да постигнете и получите неща, които повечето от другите хора няма никога да имат, трябва да правите неща, които другите никога няма да направят. Забравете за това какво ще си помислят другите.

Преследвайте целите си

Добрите брокери знаят точно какво искат и го преследват. Създайте рутина в живота си като си направите и следвате дневен график, за да завършвате определени задачи всеки ден.

Знания

Успешните брокери никога не спират да учат. Те постоянно и последователно натрупват информация. Не си лягайте преди да сте научили поне едно ново нещо всеки ден. Прочетете книга или блог, слушайте беседите на мотивиращи лектори и обсъждайте с други хора какво сте научили всеки ден.

Честност

Добрият брокер е откровен, прям и честен. Ако нещо се обърка, защото брокерът е направил грешка, той ще поеме отговорност. Учете се от грешките си – признавайте ги пред себе си.

Оптимизъм

Успешните брокери не се съмняват в собствените си възможности. Фокусирайте мисленето си към позитивното и доброто.

Умението да преценяват

Добрите брокери обмислят спокойно ситуациите преди да отсъдят. Оценявайте нещата с бистро съзнание, без предразсъдъци и със спокойствие.

Ентусиазъм

Професионалистите са запалени по това, което правят. Ентусиазмът Ви ще мотивира околните да работят с Вас и да Ви имат доверие.

Желание за поемане на рискове

Превъзмогнете страха си от неуспех и провал. От грешките си се учим – поемайте предизвикателствата без страх.

Неизчерпаема енергия

Стои Ви се вкъщи – добре, но така няма да постигнете нищо. Законът на привличането работи само заедно със Закона на действието. Не очаквайте бизнесът сам да дойде при Вас – сами трябва да го търсите и то активно.

Дружелюбност и отзивчивост

Добрите брокери са комуникативни и приятелски настроени към хората. Те помагат на приятелите си да израстват. Мотивирайте околните, не ги разубеждавайте и потискайте.

Умението да комуникираме

Успешните брокери имат дарбата да предават идеите си на околните. Ако се научите как успешно да комуникирате с хората, ще успеете да ги накарате да бъдат активни. Тренирайте това качество, влизайте в роли.

Търпение

Имайте търпение към другите, но бъдете непоколебими към себе си. В поговорката „търпението е добродетел” има много повече истина, отколкото предполагате.

Усет

Възприятията на успешните брокери не пропускат нищо – те са на „пълен работен ден”. Запомнете – не става въпрос за Вас, а за човека отсреща.

Перфекционизъм

Успелите брокери не толерират посредствеността, особено в себе си. Никога не се задоволявайте с малко. Стремете се винаги към по-добри резултати. Самодоволството е убиец на бизнеса.

Чувство за хумор

Смейте се на свой гръб. Не се възприемайте прекалено сериозно. Всеки ден има нещо, за което да се чувствате засрамени – не позволявайте това да Ви сломява.

Гъвкавост и многостранност

Хората харесват хора, които приличат на тях. Ако се фокусирате само върху себе си ще забравите да обърнете внимание на клиента и да го накарате да се чувства удобно. Не сте важен Вие, а клиента.

Адаптивност

Гъвкавостта ще Ви помогне да се адаптирате към различни и променящи се ситуации. Избягвайте да правите нещата по стария познат начин. Експериментирайте с нови и различни начини и методи.

Любопитство

Любознателността и любопитството ще са Ви от полза, за да намирате нова информация. Не се страхувайте да признаете, че не знаете всичко. Винаги задавайте въпроси за нещата, които не разбирате.

Индивидуализъм

Правете нещата така, както смятате, че е редно, без да се притеснявате от неодобрението на другите.

Колко от 20-те характеристики притежавате?

С пожелание за страхотна кариера,

Екипът на DEMANA INVEST

БългарскиEnglishDeutschItalianoРусскийEspañol
Scroll Up