• +359 878 767 000
  • Info@demana.bg
  • Българо-Руска Търговско – Промишлена Палата ул. “Никола Мирчев” 35, София 1113, България
Меню

DEMANA SECURITY

Всичко за вашата сигурност

Задължителна система за всеки един търговски обект, склад, жилищен комплекс и др. Системите предлагат богати възможности на настройка, висока степен на надеждност и ниски разходи за поддръжка в дългосрочен план. Освен цифровата технология основен плюс на системите за видеонаблюдение е възможността за отдалечен достъп до нея. През интернет вие ще можете да наблюдавате на живо какво се случва във вашия наблюдаван обект. Реални ефекти от внедряването на система за видеонаблюдение са – намаляване кражби от клиенти, намаляване кражби от персонал и служители, подобряване на работната дисциплина на служителите, подобрен контрол над бизнеса Ви.

 

Видеонаблюдение е термин, пряко свързан с охранителната дейност на фирмите, отговарящи за различни обекти. Не само домът има нужда от постоянна защита, но и офисите и търговските помещения. Ето защо когато се търсят ефективни и дълготрайни мерки, е логично да се прибегне до такъв тип охрана. Проектът на подобни системи е съществен елемент за постигане на желаните цели на ефективност. Видеонаблюдение цени са винаги различни и до голяма степен зависят на базата на техническите характеристики на всеки отделен продукт.

  Подборът на средствата също оказва решаващо влияние в тази насока. В това число не влизат само камерите и обективите, които са най-добре познати на клиентите на пазара. Те могат да избират измежду различни конвенционални и мегапикселови системи, които стоят в основата на успешната реализация на videonabludenie. Достатъчно е да се разгледат параметрите на дори само няколко продукта, за да се установи доколко е голямо разнообразието в тази сфера.   Продуктите от видеонаблюдение София варират между ниски и приемливи цени и такива, които са по-високи от обичайното. За сметка на това при тях се наблюдават някои характеристики, които липсват при евтините Ако търсим сравнително достъпен атрибут за наблюдаване, бихме могли например да се спрем на куполна камера, която има резолюция от 720р. Вграденият и двоен механичен сензор също е в наличност при камерата, а освен това тя може да се похвали още и с фиксиран обектив в размер на 3.6 мм. Въпреки че камерите от такъв тип са предназначени основно за монтиране отвътре, това не им пречи да предават ясна картина с добра видимост. Детайлната настройка включва до четири режима на работа, а размерите са компактни. Обикновено цветът е бял, като за изработката на корпуса се използва пластмаса. Типичните рекордери, които се предлагат на пазара, в по-голяма част от случаите са съвместими с такива камери.

Контрол на достъп е термин, пряко свързан с охраната на различните по вид обекти. Ако трябва да се опише по лесен и разбираем начин за потребителите, това представлява система, благодарение на която се осигурява централизирано управление и контролиран достъп до различните по вид сгради, отделни помещения и дори асансьорите. Безконтактната чип карта е основният компонент в тази дейност – защото само благодарение на нея служителите могат лесно и безпроблемно да достигнат до желаното от тях място.

Контрол на достъпа

При прочитане на картата от контролер се прави моментална проверка относно правата на достъп, тоест дали човекът е от сградата или е външен нарушител. Ако наистина има права за достъп, следва подаване на сигнал за отключване към механизъм, който работи на електромагнитни вълни. Що се отнася до контролерите, те могат да функционират поединично или да са свързани последователно в единна мрежова система – това зависи от конкретната ситуация.    Всъщност изискванията за конкретното решение също изиграват немалка роля за вида на контролерите. Контрол на достъпа не се извършва само в административни и жилищни сгради, а и в хотели и офиси. Така в зависимост от това каква сграда се охранява, е необходимо тя да се снабди и с правилните системи. Терминалите за системи за контролиран достъп, снабдени с интегрирана антена и звукова сигнализация са една от честите опции в това отношение. Освен тях, съществуват и така наречените паник бутони, които имат предназначението да известяват охранителните фирми, ако в обекта се вмъкне крадец или друг вид нарушител. Интерфейсните контролери са устройства, позволяващи установяването на връзка между управляващия компютър и самите контролери за достъп. Безконтактните карти и ключодържатели са едно от последните решения в тази област, характеризират се с уникалния си номер на идентификация. Благодарение на това се осъществява диференцирането на потребителските права, а без това е възможно да се стигне до тяхното нарушаване.

  Проектиране и изграждане на системи за пожароизвестяване

 

 

Система, без която Вие като собственик на всякакъв търговски или жилищен обект, няма да се чувствате сигурен за целостта на имота Ви, както и за персоналът или живущите в него. Ние внедряваме техника с доказан произход и нужните сертификати, за да можем да гарантираме сигурността и качеството на реализираната от нас система.

Пожароизвестяването е основен елемент в процеса на превенция на пожара. Целта на всяка система за пожароизвестяване е откриването на пожара на възможно най-ранен етап. Системата генерира алармен сигнал при наличие на поне един от компонентите на горенето – дим, пламък или топлина. В зависимост от пожарния риск и конкретното приложение, пожароизвестителните системи, които проектираме и изграждаме са два вида – конвенционални и адресируеми.

Конвенционалните системи откриват пожара и сигнализират за него, но не локализират с абсолютна точност мястото му. Поради тази специфика този тип системи са подходящи за по-малки обекти, при които е възможно зоната в аларма да бъде обходена бързо и възникналия пожар да бъде открит.

Детекторите и останалите периферна устройства на адресируемите системи са разположени в кръг по кабелна линия, която започва от контролния панел и завършва в него. Това дава възможност за пълно разпознаване на устройствата по индивидуален адрес. Адресируемите системи локализират точно мястото на възникване на пожара по адреса на детектора в аларма, и са по-подходящи за големи обекти като търговски центрове, административни сгради, учебни заведения, болници и други.

Независимо от вида на системата, пожароизвестителните централи са с лесен и интуитивен за работа потребителски интерфейс. Това позволява на отговорния персонал по безопасността на обекта да реагира незабавно и да предприеме правилните действия в случай на алармено събитие.

Изградените от нас инсталации са съобразени с всички действащи в страната нормативни документи и отговарят на стандарт БДС EN 54.

Охрана със сигнално-охранителна техника включва проектиране, монтиране, използване и поддържане в обекти на юридически и физически лица на съответната техника за тяхното опазване, защита и сигнализиране

Кои са основните функции на сигнално-охранителните системи?

Сигнално-охранителните системи служат за охрана на дома или офиса, като в доста случаи имат и превантивен характер срещу обири. При проектиране на такива системи се цели максимално ранно известяване на собственика и/или охранителната фирма. Стандартната система за сигурност е подходяща както за къщи, апартаменти, офиси, така и за бизнес сгради, заводи, цехове и др. За по-голяма сигурност може да бъде комбинирана със системи за пожароизвестяване, видеонаблюдение, контрол на достъпа.

Основната функция на една охранителна система е денонощната охрана на обекта и уведомяването на съответните служби при евентуална заплаха за Вас и Вашето имущество, а това е нещо, с което не трябва да се прави компромис.

 

Сигнално-охранителната дейност създава и използва една уникална организация, съчетаваща затворен цикъл на дейностите: проучване, проектиране, доставка, монтаж на сигнално-охранителната техника в обекти, изграждане на дежурни диспечерски центрове и центрове за наблюдение, поддръжка и профилактика на техническите средства, организация и охрана на обектите със сили и средства на фирмата, подготвени, въоръжени и екипирани на високо ниво.

      Охрана с помощта на технически системи за сигурност, централизирани към Национален оперативен център и реакция с автопатрулни екипи.

      Охраната с помощта на технически системи за сигурност, централизирани към Национален оперативен център е дейност по наблюдение и контрол с технически средства на охраняваните обекти и проверка на получените сигнали, като проверката на получитените сигнали се извършва от автопатрулни екипи.

      Осъществяван комплекс от дейности:

–               Поемане на обекти под охрана в централизирана компютърна система за мониторинг;

–               24-часов дистанционен мониторинг  на техническите системи на обектите;

–               Реагиране със специализирани авто- и мотопатрулни екипи за проверка на получаваните сигнали;

Националният оперативен център (НОЦ) е оборудван с:

–       Централизирана компютърна система за охрана по радиоканал, телефонна линия, GSM канал, която отчита и съхранява с натрупване сигналите от обектите и визуализира сигналите, регистрира действията на операторите и времето за реакция на патрулите;

–       Радиомрежи и радионаправления за комуникация и взаимодействия  с екипите за реагиране на сигналите;

–       Автоматична телефонна централа с  21 входящи телефонни линии;

–       Множество репитри;

–       Единен национален оперативен център за мониторинг на обекти от територията на цялата страна.

–       Цифрови приемници;

–       Специализиран софтуер и др.

    Чрез преносните среди се пренасят настъпили изменения в статуса на обектите, като: включване и снемане на охраната,  алармено състояние, зони на нарушения, проблеми в мрежово и автономно захранване и др. Дежурните оператори следят чрез цифрова компютърна система вида на сигналите, датата и часа на получаването им и ръководят действията на патрулните екипи.

Автопатрулни и Мотопатрулни екипи – мобилните оперативни групи са оборудвани с бойно оръжие, палки, белезници, бронежилетки, мобилни радиостанции за свръзка, GPS, GSM, фирмено облекло. Денонощно на смяна се поддържат екипи за реакция и противодействие при нарушения в охраняваните обекти. Действията на служителите се контролират от специални групи за оперативен контрол, а времето за реагиране – от цифрова компютърна система. Служителите са професионално подготвени охранители, специално обучени за реакция в екстремални условия, притежават солидна подготовка по бойни изкуства, боравене с оръжие и опит в залавяне на нарушители.

За контакти с нас:

ЦЕНТРАЛЕН ОФИС

гр. София, Бул. Джеймс Баучер 81 ет. 1 офис 4-5

 info@demana.bg

‎ +(359) 878 767 000

 http://demana.bg/

 пон-пет: 9:00 – 18:00

         съб: 10:00-14:00

""
1
Име
Телефон
phone
Съобщение
0 /
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
БългарскиEnglishDeutschItalianoРусскийEspañol
Scroll Up