• +359 878 767 000
  • Info@demana.bg
  • Българо-Руска Търговско – Промишлена Палата ул. “Никола Мирчев” 35, София 1113, България
Меню

ИНВЕСТИЦИОНЕН ПРОФИЛ „ОФИС ПЛОЩИ”

Доклади за инвестиционния пазар на международни компании показва, че инвеститорите в имоти променят фокуса си от търговски към офисни площи през първите шест месеца на 2018 г.


Експертите отчитат, че на трето място с 23% са парцелите за строеж, на втора позиция с 26% търговските площи, а сделките с офиси през периода е 45%. През първото полугодие на 2018 г. са реализирани главно сделки с активи, които генерират приход. Инвестиционните обеми са разпределени между София (95%), Бургас (4%) и Плевен (1%).

Офисните и търговските площи ще останат най-привлекателни за инвеститорите. Въпреки, че обемът от транзакции вероятно няма да надмине този от края на 2017 г., реализираните сделки са знак за наличие на ликвидност, което би могло да доведе до навлизане на нови инвеститори.Международните купувачи – предимно южноафрикански, полски и турски инвеститори, диктуват развитието на пазара. Те, заедно с българските купувачи, са генерирали  обща стойност на инвестиционните сделки в размер на 426 млн. евро през разглеждания период. През следващото полугодие очакванията са пазарът да се запази стабилен.
В допълнение на това, наличието на стабилен заемен капитал за придобивания  и високите нива на търсене от страна на наематели на офисни и търговски площи са добра основа за последващи позитивни новини в разглеждания сегмент.

DEMANA VIDEO NEWS

БългарскиEnglishDeutschItalianoРусскийEspañol
Scroll Up