• +359 878 767 000
  • Info@demana.bg
  • Българо-Руска Търговско – Промишлена Палата ул. “Никола Мирчев” 35, София 1113, България
Меню

ИНВЕСТИЦИОНЕН ПРОФИЛ „ИНДУСТРИАЛНИ ПЛОЩИ”

В София, след силната 2017 година на транзакции с търговски центрове, се очаква засилен интерес и към останалите сегменти на пазара – офиси, индустриални и логистични площи и хотели. Според ДЕМАНА ИНВЕСТ, положителните очаквания за икономиката на цяла Европа ще засилят и положителната посока на развитие на пазара на недвижими имоти. Търсенето на бизнес имоти ще расте и ще надвишава предлагането, което ще принуди наемателите да планират отрано нужните площи и да изчакват завършването им. Според очакванията, през 2018 г. завършените офис сгради на наблюдаваните от компанията пазари ще се увеличат със 17% и с 18% през 2019 г., като близо 40% от тези площи вече са наети.

Търговците ще продължат да търсят най-добрите търговски улици и търговски центрове. Растящата онлайн търговия ще повлияе на два сегмента. От една страна все повече електронни магазини ще отварят или разширяват физическите си площи, от друга – ще се увеличи търсенето на складови и логистични съоръжения за съхранение и логистика на стоките.
Ще расте и значението на нововъзникващи подсектори като споделените работни пространства, комплексите за съвместен живот и работа, мултифункционалните пространства.
През 2018 г. се очакват още 75,000 м2 логистични площи да излязат на пазара за рентване. Най-голямо търсене се очаква от сектор “Производство” .

DEMANA VIDEO NEWS

БългарскиEnglishDeutschItalianoРусскийEspañol
Scroll Up