• +359 878 767 000
  • Info@demana.bg
  • Българо-Руска Търговско – Промишлена Палата ул. “Никола Мирчев” 35, София 1113, България
Меню

ИНВЕСТИЦИОНЕН ПРОФИЛ „ЖИЛИЩНИ ПЛОЩИ”

Инвеститорският интерес към парцели за жилищно застрояване расте успоредно с увеличаващия се интерес на купувачите към сделки с имоти. Най-атрактивни за предприемачите са парцелите в центъра на София и източните квартали на столицата, показват наблюденията на агенцията за недвижими имоти ДЕМАНА ИНВЕСТ.

Според анализаторите от компанията броят на запитванията за парцели в тези райони от страна на инвеститори и строители не само от столицата, а и от други големи градове в страната е необичайно висок. Близостта до метростанция и паркова зона остават водещи критерии в избора.
Всичко това в съвкупност е отчетлив индикатор за очакванията за развитието на имотния пазар в близко бъдеще.

“Бюджетите за двустайни и тристайни жилища в горещите до момента точки – “Изгрев”, “Изток”, “Лозенец”, “Борово”, нараснаха значително през последните години, което доведе до търсене на нови атрактивни, но достъпни райони.

Примери за такива от ДЕМАНА ИНВЕСТ посочват “Манастирски ливади”, “Кръстова вада” и “Витоша”, като близостта до Витоша и Южната дъга на столицата са сред факторите за привлекателността им. Не на последно място е и сравнително бързият достъп до централните зони на града.


Добър пример за район, който може да се конкурира с т.нар. престижни квартали в София е “Кръстова вада”. Удобствата на квартала не отстъпват пред другите предпочитани райони, а цените тук са по-ниски. Вече има изградени метростанция и голям търговски център, а близостта до планината е още едно предимство.
Извън най-атрактивните квартали интерес от страна на инвеститорите има и към по-бюджетни райони „Овча Купел”, “Люлин”,”Надежда”.

DEMANA VIDEO NEWS

БългарскиEnglishDeutschItalianoРусскийEspañol
Scroll Up